PlayStation 4: 3+1 games που μπορείς να παίξεις εντελώς δωρεάν!

    Το PlayStation 4 διαθέτει πολλούς εντυπωσιακούς και αποκλειστικούς ΑΑΑ τίτλους, οι οποίοι αποτελούν το «βαρύ οπλοστάσιο» της Sony και - όπως είναι φυσικό - όλοι θέλουν να τους αποκτήσουν "Day…

    PSN_FTP
    Το PlayStation 4 διαθέτει πολλούς εντυπωσιακούς και αποκλειστικούς ΑΑΑ τίτλους, οι οποίοι αποτελούν το «βαρύ οπλοστάσιο» της Sony και - όπως είναι φυσικό - όλοι θέλουν να τους αποκτήσουν "Day One"! Ωστόσο, αν ψάξεις καλύτερα, θα ανακαλύψεις ότι το PlayStation Store φιλοξενεί διάφορα παιχνίδια τα οποία μπορούν να σου προσφέρουν αρκετές ώρες ψυχαγωγίας, έναντι χαμηλού αντιτίμου ή και... εντελώς δωρεάν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Fortnite: Battle Royale της Epic Games. Ας ρίξουμε μία ματιά σε μερικούς από αυτούς:

    Brawlhalla

    Το άκρως διασκεδαστικό δημιούργημα της Blue Mammoth Games ακούει στο όνομα Brawlhalla. Όπως φανερώνει και ο τίτλος του παιχνιδιού, το Brawlhalla είναι ένα 2D Brawler, το οποίο μας μεταφέρει σε επικά πεδία μάχης με φόντο την... Valhalla. Διαθέτει 34 διαφορετικούς χαρακτήρες με μοναδικά όπλα και ικανότητες, single-player και co-op modes, προσφέρει Online Ranked matches 1v1 και 2v2, 8 Player 4v4, Free for All μεταξύ 4 παικτών, αγώνες σε τοπικό επίπεδο και πολλά αλλά. Αξίζει να αναφέρουμε πως το παιχνίδι είναι 100% δωρεάν και δεν υποστηρίζει περιεχόμενο pay-to-win, με τους παίκτες να είναι όλοι ισάξιοι μεταξύ τους. Η δωρεάν έκδοση του παιχνιδιού σου δίνει πρόσβαση σε έξι χαρακτήρες, ενώ η κατασκευάστρια προσφέρει ξεχωριστά bundles, τα οποία διατίθενται με το ανάλογο αντίτιμο και προσφέρουν Mammoth Coins (μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά πρόσθετων χαρακτήρων), skins, όπλα και in-game Avatars.

    Let it Die

    Ρημαγμένη από κατακλυσμικές τεκτονικές αναταραχές, η Γη έχει βυθιστεί σε μια εποχή χάους. Στο κέντρο αυτής της τρέλας βρίσκεται η μυστηριώδης φιγούρα του Uncle Death, η αποκομμένη χερσόνησος του νότιου Τόκιο και του θρυλικού κτιρίου στην καρδιά της: το Tower of Barbs. Συνδυάζοντας κοντινή μάχη, επίπεδα που σχεδιάζονται στην τύχη και επιβίωση, θα πρέπει να εκπαιδεύσεις το σώμα σου, να βρείς, φτιάξεις ή ακόμα και να κλέψεις τα αντικείμενα που θα χρειαστείς, να κυνηγήσεις για τροφή και να εξοντώσεις τους εχθρούς σου. Το Let It Die είναι ένας free-to-play survival action τίτλος από τη Grasshopper Manufacture. To παιχνίδι διαδραματίζεται σε μια μεταποκαλυπτική Ιαπωνία, όπου καλείσαι να επιβιώσεις, έχοντας έναν και μοναδικό στόχο: να φτάσεις την κορυφή του πύργου πριν από όλους. Και έχεις μόνο μια απλή επιλογή: να σκοτώσεις για να μην σκοτωθείς.

    Paladins

    Το Paladins: Champions of the Realm της Hi-Rez Studios είναι ένα team-based shooter με 24 playable champions, μαζί με αρκετά και διαφορετικά στοιχεία customization για να επιλέξεις. Είναι ένα γρήγορο παιχνίδι το οποίο βασίζεται στην ομαδική προσπάθεια και προσφέρει διασκεδαστικό gameplay με ποικίλες εναλλαγές. Όλοι οι χαρακτήρες του παιχνιδιού θα είναι διαθέσιμοι εξ αρχής, ωστόσο,  στην πορεία θα αρχίσεις να συλλέγεις κάρτες οι οποίες θα αλλάζουν σημαντικά τις δυνατότητες των όπλων και τα character abilities, κατ' επέκταση και το gameplay του παιχνιδιού. Κάθε χαρακτήρας (Champion) μπορεί να προσαρμοστεί για ανάλογα με διάφορες επιθετικές/αμυντικές ικανότητες, ενώ μία ποικιλία από διάφορα αντικείμενα είναι διαθέσιμα για περαιτέρω αναβάθμιση/παραμετροποίησή του. Βέβαια, όπως σε όλους τους free-to-play τίτλους, οι πάικτες που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω έχουν και τα ανάλογα «πλεονεκτήματα».

    Dead or Alive 5 Last Round: Core Fighters

    Η σειρά Dead Or Alive είναι μία από τις πιο γνωστές στην κατηγορία των fighting games και σίγουρα μία από τις πιο «διαβόητες», εξαιτίας των γυναικείων χαρακτήρων της και τον τρόπο με τον οποίο συνηθίζει να τους παρουσιάζει. Το Dead Or Alive 5: Last Round δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι όμως ένας από τους πιο bare-bone free-to-play τίτλους που θα βρεις στο PS Store (εξού και η προσθήκη "Core Fighters" στο όνομα του), καθώς η δράση περιορίζεται σε τέσσερις χαρακτήρες. Έτσι, τα περισσότερα game modes (Online Mode, Story Mode) δεν είναι διαθέσιμα και αν θελήσεις να «ξεκλειδώσεις» περισσότερες λειτουργίες, πίστες, χαρακτήρες, skins ή άλλα αντικείμενα θα χρειαστεί να καταβάλλεις και το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο. Παρά τις αδυναμίες και τη σχετικά «επιφανειακή» εμπειρία που προσφέρει η συγκεκριμένη έκδοση, το DοA παραμένει ένα αρκετά καλό (και υποτιμημένο) fighting game, το οποίο μπορεί να σε ψυχαγωγήσει για ώρες.