Πάργα | Το"διαμαντάκι" της Ηπείρου

    Με το που φτάσεις στην Πάργα, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι: «Βρίσκομαι όντως στην Ήπειρο;». Δε σε αδικούμε, είναι λογικό να απορείς. Τα γαλαζοπράσινα νερά, τα καταπράσινα βουνά και η κομψή…

    Traditional,Greek,Restaurants,(taverns),By,The,Sea.,Sivota,Fishing,Village
    Με το που φτάσεις στην Πάργα, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι: «Βρίσκομαι όντως στην Ήπειρο;».

    Δε σε αδικούμε, είναι λογικό να απορείς. Τα γαλαζοπράσινα νερά, τα καταπράσινα βουνά και η κομψή αρχιτεκτονική των κτιρίων, τη κάνουν να μοιάζει σαν νησί του Ιονίου. Και πίστεψέ μας... δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτά! Σε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό δε θα αναφερθούμε στις άπειρες, πανέμορφες παραλίες της. Ούτε και στις τέλειες κρουαζιέρες που μπορείς να κάνεις στα τριγύρω νησιά. Αυτά είναι άλλωστε ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ και (λίιιιιιγο) out of season. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εστιάσουμε στην ιδιαίτερη γοητεία της περιοχής και στον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Το σημανικότερο όμως είναι να θυμάσαι, πως όσο και να το προσπαθήσεις... στην Πάργα δε θα βαρεθείς στιγμή!

    Τι κάνει την περιοχή όμως, τόσο -μα τόσο- ξεχωριστή;

    Η πόλη

    Είναι μία παραθαλάσσια πόλη, με νησιώτικη αρχιτεκτονική και γραφικά σοκάκια. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφου και από πάνω της στέκεται αγέρωχο... το φημισμένο κάστρο! Τα πάντα στην Πάργα είναι κοντά. Επομένως, εάν σου αρέσει -έστω και λίγο- να περπατάς, μπορείς να μη χρησιμοποιήσεις καθόλου το αμάξι για τις βόλτες σου. Όσον αφορά τις υποδομές, έχει Ό,ΤΙ ψάχνεις. Από πολυτελή ξενοδοχεία, μέχρι και οικονομικά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη διασκέδαση. Έχει πάαααρα πολλά εστιατόρια, ταβερνάκια και καφέ-μπαρ... Για να πας σε εκείνα που ταιριάζουν στο lifestyle και το budget σου. Πάργα Ήπειρος

    Το κάστρο της Πάργας

    Βρίσκεται ακριβώς πάνω από την Πάργα και μοιάζει σαν να την «παρατηρεί». Η ιστορία του; Πολυτάραχη! Και οι εικόνες που σου προσφέρει; Καθηλωτικές! Οπότε όπως ειναι λογικό, μία (τουλάχιστον) επίσκεψη επιβάλλεται. Για το ρεζουμέ να σου πούμε ότι: Χτίστηκε τον 14ο αιώνα από τους Νορμανδούς και αργότερα καταστράφηκε από τους Οθωμανούς. Δύο αιώνες αργότερα ξαναχτίστηκε από τους Ενετούς και «ανακαινίστηκε» το 1814 από τον Αλή Πασά.

    Το νησάκι της Πάργας

    Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Πάργα και για να το επισκεφτείς, αρκεί να πάρεις από το λιμάνι ένα καϊκάκι. Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά μικρό, με κύριο σημείο ενδιαφέροντος του, το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας. Αν τύχει να δεις καμία νύφη να καταφτάνει με το καΐκι στο νησί, μην παραξενευτείς. Βλέπεις, συνηθίζονται οι γάμοι εκεί.

    Τα τριγύρω χωριά

    Σύβοτα Ήπειρος Οπωσδήποτε να πας Σύβοτα! Είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι, που φημίζεται για τις παραλίες του. Απρίλης είναι... δεν είναι κακό να τολμήσεις και την πρώτη σου βουτιά! Έχει και πολλά ωραία ταβερνάκια εκεί. Επομένως, μπορείς να κάνεις μία στάση για να γευτείς καλαμαράκια, γαρίδες και άλλα σαρακοστιανά φαγητά. Ανατολικά από τα Σύβοτα βρίσκεται ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός: ο Βραχωνάς. Το τοπίο είναι full ατμοσφαιρικό και «ξεχειλίζει» ιστορία. Πρόσθεσέ το και αυτό στη “to-do-list”. Αξίζει.

    Ο Αχέροντας

    Αχέρωντας Ήπειρος Τον έχεις σίγουρα ακουστά από τη μυθολογία. Σωστά... είναι αυτός ο ποταμός, μέσα από τον οποίο, ο Ερμής και ο Χάρος οδηγούσαν τις ψυχές των νεκρών στον Άδη. Ας πάμε όμως στο «ζουμί»! Ο ποταμός αυτός, προσφέρει μία υδάτινη διαδρομή 15χλμ. για rafting, για πεζοπορία ή και για ιπασσία. Search it. Πάντως, ό,τι και να επιλέξεις να κάνεις, η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη. SOS. Να μη ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου την Action Camera σου.

    Γιατί λοιπόν Πάργα;
    Γιατί, έχει άλλον αέρα. Η πρόσβαση είναι εύκολη και οι ομορφιές της είναι άπειρες! 

    Πάρε ιδέες για το επόμενο σου ταξίδι, διαβάζοντας τους αναλυτικότατους ταξιδιωτικούς οδηγούς, που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσένα!