DIY για τα πιο χριστουγεννιάτικα δώρα!

    Καλά κατάλαβες... Αυτό είναι ένα άρθρο για Xmas DIY ! Αν δεν το κατάλαβες ήδη από τον στολισμό με τα φωτάκια στα μπαλκόνια και τους δρόμους, ήρθαν τα Χριστούγεννα! Και τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά,…

    Xmas αμπαλάζ
    Καλά κατάλαβες... Αυτό είναι ένα άρθρο για Xmas DIY !
    Αν δεν το κατάλαβες ήδη από τον στολισμό με τα φωτάκια στα μπαλκόνια και τους δρόμους, ήρθαν τα Χριστούγεννα! Και τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά, δώρα! Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να κάνεις στους αγαπημένους σου ένα δώρο που έχεις φτιάξει μόνος σου, από την αρχή μέχρι το τέλος; Μην ανησυχείς, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Εμείς θα σε βοηθήσουμε με ιδέες DIY και με μικρές συμβουλές για να αποθεώσεις τα φετινά δώρα. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι απλά και μπορούν να βρεθούν εύκολα στα είδη χαρτιού.  Σημείωνε: απλό χαρτί craft, χαρτόνια χειροτεχνίας, σπάγκο, σελοτέιπ και κόλλα σε stick ή υγρή μορφή, ψαλίδι, μαρκαδόροι, κορδέλες και ό,τι άλλο σου αρέσει για διακόσμηση. Το' χουμε; Πάμε τώρα στις ιδέες!

    Δώρα με καλλιτεχνικό ντιριντάχτα

    Χριστουγεννιάτικα δώρα DIYΤο ωραίο με τα DIY χριστουγεννιάτικα δώρα είναι οι αμέτρητες επιλογές! Άλλες είναι κλασσικές, όπως στολίδια και διακοσμητικά για το σπίτι. Άλλες πάλι είναι ιδιαίτερα λαχταριστές – χριστουγεννιάτικες κούπες και σπιτάκια με ζαχαρωτά, βαζάκια με έτοιμο μείγμα για μπισκότα κ.ά. . Ακόμα και τα ημερολόγια και οι χριστουγεννιάτικοι σελιδοδείκτες είναι όμορφα και προσωπικά δώρα! Ό,τι κι αν επιλέξεις, είμαστε σίγουροι ότι θα έχει το απαιτούμενο καλλιτεχνικό ντιριντάχτα! Για να μην ψάχνεις με τα βήματα, στα συγκεντρώσαμε όλα εδώ, για να γίνεις master στο Xmas DIY.

    Καρτούλα δεν θα γράψεις;

    Αφού έφτιαξες ένα τόσο ωραίο δώρο, είναι καλό να συνοδεύεις με μια κλασσική, έτοιμη κάρτα. Εξάλλου, υπάρχουν τόσες διαφορετικές ιδέες για να δημιουργήσεις τη δική σου! Αν έχεις στερέψει από έμπνευση, δες μερικές DIY προτάσεις παρακάτω: [gallery ids="74823,74835,74834,74821,74822,74837"]

    Μην είσαι «άμπαλος» στο αμπαλάζ

    Και δώρα έφτιαξες, και κάρτες έγραψες. Έτσι φτάσαμε αισίως στη δύσκολη στιγμή του αμπαλάζ… Ξέρεις, αυτό το χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος, με τις κορδέλες και τα μπιγλιμπίδια; Αυτό που σκίζει με μανία για να δεις το δώρο σου; Ε, λοιπόν, αυτό το δώρο που έλαβε κάποιος το τύλιξε όμορφα και με τέχνη πριν στο δώσει. Και τώρα ήρθε η στιγμή να το κάνεις κι εσύ!
    • Το χριστουγεννιάτικο

    Ενδείκνυται για μικρά σχετικά δώρα και για να μην ψάχνεσαι, σου βρήκαμε το πατρόν! Μπορείς να εκτυπώσεις ή να φτιάξεις μόνος σου με έναν χάρακα και ένα αντικείμενο με κυκλικό πάτο (αν έχεις διαβήτη ακόμα καλύτερα). Πρόσεξε να κόψεις περιμετρικά και όχι στις διακεκομμένες γραμμές. Για το δίπλωμα, τσάκισε το χαρτόνι στα διακεκομμένα σημεία και κόλλησε τη λεπτή λωρίδα με την άλλη πλευρά, για να δημιουργήσεις ένα κύλινδρο. Γύρνα τα «αυτάκια» προς τα μέσα και είναι έτοιμο! Το μόνο που μένει μετά είναι η διακόσμηση, την οποία αφήνουμε πάνω σου!

    DIY κουτί αμπαλάζ
    • Το απλό, λιτό και όμορφο

    Όμορφο, λιτό και DIY, για να τυλίξεις μικρά και μεγάλα δώρα. Για τον στολισμό, τα φύλλα και τα μικρά κλωνάρια από έλα ή κέδρο είναι η καλύτερη επιλογή για να δώσουν στο δώρο σου έναν πιο «γήινο» χαρακτήρα. Εναλλακτικά, μπορείς να τπ κάνεις πιο vintage, επιλέγοντας μια ωραία ασπρόμαυρη καρτ-ποστάλ και να την τοποθετήσεις στο κέντρο του.

    αμπαλάζ natural

    • Το κομψό

    Παρόμοια ιδέα με την προηγούμενη, με βασική διαφορά τα χρώματα! Χρησιμοποίησε μαύρο χαρτί περιτυλίγματος και χρυσή κορδέλα, για να δώσεις μια πιο εκλεπτυσμένη χροιά στο δώρο σου. Μπορείς να «παίξεις» με το πάχος και την υφή της κορδέλας, και φυσικά τα στολίδια του κουτιού. Αν δεν έχεις ετοιμάσει κάρτα, μπορείς να γράψεις την ευχή σου με ένα χρυσό, λευκό ή ασήμαντο μαρκαδόρο κατευθείαν πάνω στο περιτύλιγμα (αν είσαι της καλλιγραφίας, παίρνεις επιπλέον πόντους ).

    αμπαλάζ glam

    • Το σβέλτο

    Στην περίπτωση που οι παραπάνω ιδέες σου φαίνονται κομματάκι δύσκολες ή δεν έχεις τόσο χρόνο, τα χριστουγεννιάτικα περιτυλίγματα, τα σετ συσκευασίες και τσάντες που σου λύνουν τα χέρια! Στα είδη χαρτοπωλείου υπάρχει πλούσια γκάμα για να δείτε. Με ή χωρίς σχέδια, σε χαρτί illustration, χαρτόνι ή ότι άλλο μπορεί να φανταστεί!

    Xmas αμπαλάζ
    Άσε την έμπνευση να ρέει άφθονη! Εμείς σου δώσαμε τις ιδέες και τα βήματα πώς να δημιουργήσεις τα πιο μαγικά, χριστουγεννιάτικα δώρα.  Τώρα ήρθε η στιγμή να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου και να ενώσεις στις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες!