Desktop PC: 9 + 1 λόγοι για τους οποίους παραμένει «ανίκητο»!

    Ανεξάρτητες κεντρικές μονάδες, ταχύτεροι επεξεργαστές, μητρικές κάρτες με ευέλικτη συνδεσιμότητα, κάρτες γραφικών για κάθε χρήση, ταχύτατες αποθηκευτικές μονάδες, ξεχωριστές οθόνες, εντυπωσιακά…

    PCMR-21
    Ανεξάρτητες κεντρικές μονάδες, ταχύτεροι επεξεργαστές, μητρικές κάρτες με ευέλικτη συνδεσιμότητα, κάρτες γραφικών για κάθε χρήση, ταχύτατες αποθηκευτικές μονάδες, ξεχωριστές οθόνες, εντυπωσιακά συστήματα ψύξης, εργονομικά περιφερειακά: υπάρχει λόγος που ο σταθερός υπολογιστής «αντέχει» μετά από τόσες δεκαετίες!
    Είτε πρόκειται για κάποιον συναρμολογημένο είτε για κάποιον Build to Order σταθερό (desktop) υπολογιστή, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα σύστημα της εν λόγω κατηγορίας είναι πολλά - όπως και οι συνδυασμοί εξαρτημάτων/περιφερειακών που σου επιτρέπουν να δώσεις έμφαση σε αυτά που πραγματικά θέλεις. Τηλεκπαιδευση ή τηλεργασία; Εργαζόμενος από το σπίτι; Επιχειρηματίας; Δημιουργός περιεχομένου ή επαγγελματίας στο χώρο της φωτογραφίας; Gamer; Ο ανοικτού χαρακτήρα σχεδιασμός του σταθερού υπολογιστή σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα προσωποποιημένο σύστημα. Η ευέλικτη αυτή λογική σου επιτρέπει π.χ. να επενδύσεις αρχικά σε μία καλή κάρτα γραφικών ή μία οθόνη και, εφόσον χρειαστείς ικανότερη, να την αντικαταστήσεις στο μέλλον. Για κάποιους (βλ. PCMR)* το «χτίσιμο» ενός σταθερού υπολογιστή είναι πραγματική... ιεροτελεστία, ενώ για άλλους φαντάζει μια κάπως σύνθετη διαδικασία. Ωστόσο, το να διαμορφώσεις το δικό σου σύστημα έχει πολλαπλά οφέλη, με πρώτο και καλύτερο την εξοικονόμηση χρημάτων, μιας και οι όποιοι συμβιβασμοί επαφίενται στην κρίση σου. Θέλεις να μάθεις τους λόγους για τους οποίους ο σταθερός υπολογιστής αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή; Ας τους δούμε αναλυτικά:
    Ανεβάζει τις επιδόσεις στα ύψη!
    Χάρη στους ταχύτερους επεξεργαστές (οι οποίοι μπορούν ακόμα και να υπερχρονιστούν), τα άφθονα gigabyte μνήμης (RAM) και τις ταχύτατες αποθηκευτικές μονάδες (SSD/M.2/NVMe) που μπορεί να φιλοξενήσει, ο σταθερός υπολογιστής ανεβάζει την απόδοση στα ύψη - ακόμα και κατά την εκτέλεση πολλαπλών απαιτητικών εφαρμογών ή σύγχρονων AAA gaming τίτλων. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως κάθε νέα κυκλοφορία στην αγορά εξαρτημάτων γίνεται πρώτα διαθέσιμη για σταθερό υπολογιστή.
    Ο ορισμός του «value for money»
    Επιλέγοντας σταθερό υπολογιστή μπορείς να αποκτήσεις εξαρτήματα με ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά σε χαμηλότερη τιμή. Επεξεργαστές, μητρικές πλακέτες, αρθρώματα μνήμης (RAM), αποθ. μονάδες, κάρτες γραφικών, τροφοδοτικά, φωτισμός RGB, συστήματα υδρόψυξης, μικρά και μεγάλα κουτιά και ό,τι άλλο φανταστείς, έτοιμα να ικανοποιήσουν κάθε σου ανάγκη, «θωρακίζοντας» την αξία του συστήματος σε κάθε περίπτωση αναγκαίας μελλοντικής αναβάθμισης. Θέλεις να μεταμορφώσεις το δωμάτιο σου σε σχεδιαστήριο ή... στούντιο; Μπορείς. Θέλεις να «στριμάρεις» τα αγαπημένα σου video games με... αέρα πρωταθλητή; Μπορείς. Θέλεις να απολαμβάνεις ταινίες με ήχο κινηματογραφικών προδιαγραφών; Μπορείς. Θέλεις να λάβεις μέρος σε διαδικτυακά πρωταθλήματα; Μπορείς.
    Must-have τεχνολογίες για να είσαι στην κορυφή
    Ευελιξία σημαίνει προσαρμοστικότητα: για να βρίσκεσαι πάντα στην κορυφή των τεχνολογικών εξελίξεων πρέπει να έχεις πρόσβαση σε όλα τα νέα εξαρτήματα και περιφερειακά. Ο σταθερός υπολογιστής είναι η πλατφόρμα στην οποία θα μπορέσεις να δοκιμάσεις πρώτος όλες τις νέες, μεγαλύτερες και υψηλότερης ανάλυσης οθόνες, θα μπορέσεις να «γευτείς» την ασύγκριτη απόδοση μίας ολοκαίνουριας κάρτας γραφικών και να απολαύσεις gaming με ρεαλιστικά γραφικά και εξωφρενικούς ρυθμούς ανανέωσης, να ξεκλειδώσεις την πραγματική δύναμη ενός επεξεργαστή και να μεταφέρεις τεράστια αρχεία με ένα κλικ.
    Προσαρμόζεται στις ανάγκες σου!
    Σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο, όπου οι απαιτήσεις συνεχώς αυξάνονται, ο σταθερός υπολογιστής σου προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης και εύκολης αντικατάστασης οποιουδήποτε εξαρτήματος ή περιφερειακού, μέσα από μια τεράστια γκάμα υλικών. Εργάζεσαι από το σπίτι και χρειάζεσαι δεύτερη οθόνη; Τα παιδιά κάνουν τηλεκπαίδευση και χρειάζονται καλύτερη κάμερα ή μικρόφωνο; Θέλεις να αναβαθμίσεις την gaming εμπειρία σου και χρειάζεσαι ισχυρότερη κάρτα γραφικών ή νέο επεξεργαστή; Κολλάνε συνεχώς οι εφαρμογές σου και χρειάζεσαι περισσότερη μνήμη; Πονάνε τα χέρια σου και χρειάζεσαι ένα εργονομικό ποντίκι ή πληκτρολόγιο; Και που σκοπεύεις να αποθηκεύσεις όλα εκείνα τα βίντεο και τις φωτογραφίες των διακοπών; Ηρέμησε. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αλλάξεις υπολογιστή, παρά να αναβαθμίσεις ή να αντικαταστήσεις ένα ή περισσότερα εξαρτήματα/περιφερειακά. Έλα σε ένα κατάστημα Πλαίσιο ή πάρε μας τηλέφωνο. Θα χαρούμε να σε εξυπηρετήσουμε και να σου προσφέρουμε την κατάλληλη για τις ανάγκες σου λύση!
    Ultimate Gaming Paradise: Εσύ ακόμα μετράς... καρέ;
    Αν ασχολείσαι με το gaming χρειάζεσαι έναν ισχυρό σταθερό υπολογιστή, ένα σύστημα με τεχνικές προδιαγραφές ικανές να σου προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία - είτε παίζεις «σόλο» είτε είσαι φαν των esports. Θα χρειαστείς έναν ισχυρό επεξεργαστή, μία νέα κάρτα γραφικών με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες απεικόνισης, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και επαρκή μνήμη (RAM) για να εγκαταστήσεις αλλα και να «σηκώσεις» - χωρίς αντίκτυπο στην απόδοση - τα πλέον απαιτητικά AAA games, σύστημα ψύξης για «αθόρυβες» αποστολές μα κυρίως για χαμηλές θερμοκρασίες, αξεσουάρ όπως gaming mouse/keyboard που να ανταποκρίνονται άμεσα στις εντολές σου, ηχεία και ακουστικά για απολαυστικό ήχο. Μπορείς να δημιουργήσεις ακόμα και το προσωπικό σου... cockpit και να λάβεις μέρος σε διαδικτυακά πρωταθλήματα ή να χαλαρώσεις, απολαμβάνοντας μεταμεσονύκτιες πτήσεις με το προσωπικό σου αεροπλάνο. Και για τους... μερακλήδες (αν και πλέον δεν αποτελούν εξαίρεση), φωτισμός RGB παντού! Στους ανεμιστήρες, στις ψύκτρες, στη μητρική, στις μνήμες, στα ακουστικά, στο πληκτρολόγιο, στο ποντίκι, στο mousepad. Γιατί δεν έχει RGB δεν είναι gaming (pun intended). Και μην ξεχνάς: το gaming είναι ένα απαιτητικό χόμπι, οπότε ο σταθερός υπολογιστής που ήδη έχεις ή φιλοδοξείς να αποκτήσεις, ενδέχεται να χρειαστεί αναβάθμιση σε μερικά χρόνια. Φρόντισε να ενημερωθείς εκ των προτέρων για τις αναβαθμίσεις που μπορεί να δεχτεί, ώστε να μην προχωρήσεις σε εξ ολοκλήρου αντικατάστασή του σε σύντομο χρονικό διάστημα.
    Για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια
    O σταθερός υπολογιστής είναι ο απόλυτος προσωπικός υπολογιστής. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η επιλογή των εξαρτημάτων του (εφόσον αποφασίσεις να επενδύσεις τα χρήματά σου σε ένα κατά παραγγελία σύστημα) είναι μία καθαρά προσωπική υπόθεση. Εν ολίγοις, έχεις τη δυνατότητα να διαμορφώσεις τόσο τα εσωτερικά εξαρτήματα της κεντρικής μονάδας όσο και τα περιφερειακά που θα τον συνοδεύουν, φέρνοντάς τον στα μέτρα σου. Ως Πλαίσιο μπορούμε να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις τα σωστά κομμάτια, να σου τα προμηθεύσουμε ή και να σου τον συναρμολογήσουμε - εφόσον το επιθυμείς. Εμείς θα σου τον παραδώσουμε έτοιμο, με όλα του τα συνοδευτικά έγγραφα και 100% ελεγμένο, ώστε να δουλεύει στην εντέλεια.
    Αποθηκευτικές μονάδες: Πολύ «σκληρές» για να πεθάνουν...
    Από τους οικονομικότερους προσωπικούς υπολογιστές (PCs) μέχρι τους ακριβότερους διακομιστές (servers), οι σκληροί δίσκοι - όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε γενικότερα τις αποθηκευτικές μονάδες - αποτελούν την κυρίαρχη συσκευή αποθήκευσης και ανάκτησης ψηφιακών δεδομένων. Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά των αποθηκευτικών μονάδων είναι οι χωρητικότητα και οι επιδόσεις, δηλαδή το πλήθος των Gigabytes (GB)/Terabytes (TB) δεδομένων μπορούν να προσφέρουν και με ποιες ταχύτητες μπορούν να τα προσπελάσουν, κάτι που βοηθά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση δεδομένων. Χάρη στις σύγχρονες μητρικές πλακέτες και τα μεγάλης χωρητικότητας κουτιά, οι σύγχρονοι σταθεροί υπολογιστές μπορούν να φιλοξενήσουν πλήθος αποθηκευτικών μονάδων, διαφορετικών φορμά (HDD, SSD, M.2) και μεγεθών, οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν ή να αντικατασταθούν με χαρακτηριστική ευκολία - ακόμα και με το σφίξιμο μίας βίδας. Καλή και βολική η αποθήκευση στο «νέφος», στην οποία μας έχουν συνηθίσει σήμερα οι περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones/tablets), αλλά όταν κυκλοφορήσει η επόμενη τεράστια αναβάθμιση του Call of Duty, ε, κάπου θα πρέπει να «αράξεις» τις δεκάδες των GB της.
    Επισκευή και αναβάθμιση στο άψε...σβήσε!
    Η επισκευασιμότητα συμβαδίζει με την αναβαθμισιμότητα, αφού ένα από τα πολύ βασικά πλεονεκτήματα του σταθερού υπολογιστή είναι πως η κεντρική μονάδα - το πιο πολυτιμότερο κομμάτι του συστήματος - είναι ξεχωριστή. Αυτό λειτουργεί ευεργετικά, καθώς βρίσκεται μακριά από μικρά παιδιά, κατοικίδια και άλλου είδους... ατυχήματα. Για παράδειγμα, αν χυθεί κάποιο υγρό στο πληκτρολόγιο δεν κινδυνεύει ολόκληρος ο υπολογιστής. Αν σηκωθείς απότομα από την καρέκλα σου χωρίς να βγάλεις το headset, στη χειρότερη περίπτωση θα... θρηνήσεις ένα κομμένο καλώδιο. Ακόμα και αν κάποιο βασικό εξάρτημα (π.χ. ένας σκληρός δίσκος ή μία κάρτα γραφικών) χαλάσει, μπορεί πολύ εύκολα να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί, ίσως και από τον ίδιο το χρήστη. Άρα, μακροπρόθεσμα, η αγορά ενός σταθερού υπολογιστή είναι μία πιο οικονομική επιλογή για όλη την οικογένεια.
    Μεγαλύτερη ασφάλεια...
    Με την εγκατάσταση ενός UPS, ο σταθερός υπολογιστής μπορεί να προστατευθεί ευκολότερα από τις επικίνδυνες διακυμάνσεις του ρεύματος. Επίσης, η πρόσβαση μέσω της απαραίτητης (σε ένα συγκεκριμένο και ελεγχόμενο χώρο) φυσικής παρουσίας λειτουργεί ως μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, ενώ η εύκολη εισαγωγή/εξαγωγή εξασφαλίζει άμεση και απλή μετεγκατάσταση δεδομένων μεταξύ σκληρών δίσκων. Η παρουσία περισσότερων αποθηκευτικών μονάδων επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει συστοιχίες RAID (Redundant Arrays of Independent Discs), συνδυάζοντάς τες σε μια ενιαία λογική συσκευή για αυξημένη χωρητικότητα και μεγαλύτερη ταχύτητα, αποτρέποντας την αστοχία μεμονωμένων δίσκων - άρα και την αστοχία ολόκληρου του συστήματος.
    Γιατί Desktop PC = Πλαίσιο
    Με 30 χρόνια εξειδίκευσης στη συναρμολόγηση και πλήρως καταρτισμένους τεχνικούς (6.000 ώρες εκπαίδευσης), το Πλαίσιο διαθέτει τη μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής σταθερών (desktop) υπολογιστών στα Βαλκάνια. Κατά τη συναρμολόγηση χρησιμοποιούμε επιλεγμένα εξαρτήματα κορυφαίων κατασκευαστών, για τα οποία έχει προηγηθεί τεχνικός έλεγχος συμβατότητας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές εξαρτημάτων (NVIDIA, AMD, Intel, MSI, ASUS, GIGABYTE, ASRock, Corsair, PNY, Kingston, Samsung κ.ά.) συνεργάζονται στενά με το Πλαίσιο και επιλέγουν τους σταθερούς υπολογιστές του ως «Launching Platforms» για την Ελληνική αγορά. Έλα σε ένα κατάστημα Πλαίσιο ή δες εδώ όλα τα Desktop PCs και ανακάλυψε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου! * PC Master Race: μια διαδικτυακή υποκουλτούρα που έχει δημιουργηθεί από την παγκόσμια κοινότητα των PC enthusiasts και ένας γλωσσικός όρος υπεροχής, ο οποίος αναφέρεται στη μεγάλη διαμάχη που χωρίζει τους PC gamers από τους console gamers, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία των πρώτων.