Elon Musk: H Tesla αρχίζει να δέχεται πληρωμές σε Dogecoin!

    Η επιδραστικότητα του Elon Musk σε ό,τι αφορά την αξία του Bitcoin (κατά συνέπεια και των υπολοίπων κρυπτονομισμάτων) είναι γνωστή, ωστόσο ο CEO των Tesla και SpaceX αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως…

    Elon-Musk-Dogecoin-1
    Η επιδραστικότητα του Elon Musk σε ό,τι αφορά την αξία του Bitcoin (κατά συνέπεια και των υπολοίπων κρυπτονομισμάτων) είναι γνωστή, ωστόσο ο CEO των Tesla και SpaceX αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως παραμένει πιστός «οπαδός» του Dogecoin!
    Την Παρασκευή που μας πέρασε, έπειτα από tweet του πολυσυζητημένου επιχειρηματία το οποίο ανέφερε πως η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla θα δέχεται πληρωμές με το εν λόγω κρυπτονόμισμα για κάποια από τα προϊόντα της, η τιμή του Dogecoin αυξήθηκε κατά 16% (από 0,17 σε 0,20 δολάρια). Στα διαθέσιμα (προς αγορά με το meme-based κρυπτονόμισμα) προϊόντα περιλαμβάνονται το ηλεκτρικό σκούτερ Cyberquad for Kids (12,020 doge/περίπου $2,320), η πόρπη ζώνης Giga Texas Belt Buckle (835 doge/περίπου $161), η σφυρίχτρα Cyberwhistle (300 doge/περίπου $58) και η κούπα S3XY (150 doge/περίπου $29) - το μόνο προϊόν που διατίθεται και μέσω του ηλεκτρ. καταστήματος της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπενθυμίζεται ότι, πέρυσι ο Musk είχε ανακοινώσει ότι οι πελάτες στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αγοράζουν αυτοκίνητα της Tesla με Bitcoin και πώς αργότερα η δυνατότητα αυτή θα προσφερόταν σταδιακά σε όλους τους πελάτες της εταιρείας, ανά τον κόσμο. Στη συνέχεια όμως ανακάλεσε την απόφασή του, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του cryptomining. [caption id="attachment_76529" align="alignnone" width="800"] Image Credit: Britta Pedersen | Getty Images[/caption] «Το κρυπτονόμισμα αποτελεί μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, αλλά αυτό δεν μπορεί να έχει μεγάλο κόστος για το περιβάλλον», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά o πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη. Πληρωμές σε Dogecoin έχει αρχίσει να δέχεται από τον Μάιο και η SpaceX, μέσω των οποίων ο Musk σχεδιάζει να στείλει στο άμεσο μέλλον ένα δορυφόρο με το όνομα DOGE-1 στη Σελήνη!