Αποκαλύφθηκε το μέγεθος του Resident Evil Village στο Xbox!

    Το πρόσφατο listing του πολυαναμενόμενου Resident Evil Village στο Microsoft Store αποκάλυψε το χώρο που θα απαιτείται για την εγκατάσταση του 8ου κατά σειρά (βασικού) κεφαλαίου της γνωστής survival…

    REVIII-File-Size
    Το πρόσφατο listing του πολυαναμενόμενου Resident Evil Village στο Microsoft Store αποκάλυψε το χώρο που θα απαιτείται για την εγκατάσταση του 8ου κατά σειρά (βασικού) κεφαλαίου της γνωστής survival horror σειράς στην αποθηκευτική μονάδα ενός Xbox One ή ενός Series X/S. Συγκεκριμένα, ο νέος τίτλος της Capcom θα είναι σχεδόν διπλάσιος από τον προκάτοχό του - RESIDENT EVIL 7 biohazard - κατάλαμβάνοντας 50.02GB, εκ των οποίων τα 15.02GB αφορούν το νέο online multiplayer RE: Verse. Ωστόσο, επειδή η εγκατάσταση του τελευταίου είναι προαιρετική, όσοι προτιμήσουν να ασχοληθούν αποκλειστικά με το single-player κομμάτι του τίτλου θα χρειαστούν πρακτικά 35GB αποθηκευτικού χώρου. Κατά την άποψη μας, το μέγεθος δεν είναι μικρό αλλά ούτε και... τεράστιο (σε αντίθεση με την Lady Dimitrescu) για έναν ΑΑΑ τίτλο. Συγκρίνοντας τα αντίστοιχα μεγέθη εγκατάστασης του RESIDENT EVIL 7 biohazard για PlayStation 4 και Xbox One, υποθέτουμε πως και αυτή τη φορά η διαφορά ανάμεσα στις δύο εκδόσεις δεν θα είναι μεγάλη. [caption id="attachment_62684" align="alignnone" width="800"] Image: Capcom Co., Ltd.[/caption] Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Capcom, λόγω περιορισμών που επέβαλε ο Computer Entertainment Rating Organization (CERO) στην Ιαπωνία θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις: η CERO Z που δεν θα μπορεί να αγοραστεί από άτομα κάτω των 18 ετών και η CERO D που δεν θα μπορεί να αγοραστεί από άτομα κάτω των 17 ετών και θα περιέχει λιγότερο βίαιες σκηνές. Και οι δύο θα είναι λιγότερο... αιματηρές και δεν θα περιέχουν αποκεφαλισμούς. Το Resident Evil Village θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαΐου για PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One και Xbox Series X/S.

    [UPDATE] Στα 27.32GB το μέγεθος εγκατάστασης στο PS5.

    Σύμφωνα με ανάρτηση του PlayStation Game Size στο Twitter, ο χώρος που θα απαιτείται για την εγκατάσταση του Resident Evil Village στο PlayStation 5 θα είναι 27.32GB (χωρίς το Day One Patch), ενώ από τις 5 Μαΐου (δυο μέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του) θα είναι διαθέσιμος για pre-loading.