Νέα ASUS GeForce RTX 4080 SUPER Noctua OC Edition για υψηλή απόδοση και αθόρυβη λειτουργία

    Η νέα 4,3-slot κάρτα γραφικών της ASUS ενσωματώνει δύο κορυφαίους ανεμιστήρες NOCTUA NF-A12x25, τεράστια ψύκτρα με θάλαμο ατμών και heatpipes και βεβαίως Dual BIOS.

    ASUS GeForce RTX 4080 SUPER Noctua OC Edition

    Η ASUS ανακοίνωσε πρόσφατα την κάρτα γραφικών GeForce RTX 4080 SUPER Noctua OC Edition, η οποία σχεδιάστηκε για gamers και δημιουργούς που αναζητούν κορυφαίες επιδόσεις και τα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα θορύβου.

     

    H GeForce® RTX™ 4080 SUPER ενσωματώνει 10.240 πυρήνες CUDA® και 80 μονάδες SM ή Streaming Multiprocessors (80 πυρήνες RT, 320 πυρήνες Tensor, 112 ROPs) και συνοδεύεται από 16 GB υψηλής ταχύτητας μνήμης GDDR6X.

     

    Το σύστημα ψύξης, βασίζεται στον εξαιρετικά επιτυχημένο σχεδιασμό των προηγούμενων εκδόσεων ASUS GeForce RTX 3070, RTX 3080 και RTX 4080 Noctua Edition ωστόσο έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις για σχεδόν αθόρυβη λειτουργία. Η νέα «premium» κάρτα γραφικών της ASUS διαθέτει ανεμιστήρες Noctua, έναν ειδικά κατασκευασμένο θάλαμο ατμών και μία μεγάλη, με εκατοντάδες πτερύγια (fins) ψύκτρα.

     

    ASUS GeForce RTX 4080 SUPER

     

    Η ASUS GeForce RTX 4080 SUPER Noctua Edition ενσωματώνει ένα ζεύγος ανεμιστήρων NF-A12x25 τελευταίας τεχνολογίας της Noctua που αναπτύχθηκαν από μηχανικούς του τμήματος έρευνας και σχεδιασμού της ASUS σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Noctua. Οι ανεμιστήρες NF-A12x25 ήταν η ιδανική επιλογή για τη συγκεκριμένη υλοποίηση καθώς διαθέτουν πολυάριθμες καινοτομίες στο πλαίσιο των 120 mm.

     

    Η φτερωτή είναι κατασκευασμένη από το καινοτομικό πολυμερές υγρών κρυστάλλων Sterrox της Noctua και έχει εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή θερμικής διαστολής, επιτρέποντας στα πτερύγια του ανεμιστήρα να βρίσκονται σε απόσταση μόλις 0,5 χιλιοστών από το εξωτερικό πλαίσιο. Αυτή η εξαιρετικά στενή «συμβίωση» επιτρέπει στους ανεμιστήρες NF-A12x25 να λειτουργούν αποτελεσματικότερα ενάντια στην αντίθλιψη (ο όρος αναφέρεται στην οπίσθια ή προς τα πίσω πίεση που δημιουργείται λόγω συμφόρησης στην εμπρόσθια ή προς τα πρόσω ροή), μειώνοντας τις απώλειες και τις διαρροές, κάτι που είναι ιδανικό για τη λειτουργία τους σε συνδυασμό με την αρκετά πυκνή σε πτερύγια ψύκτρα.

     

    PowerColor Radeon RX 7900 XT Hellhound Spectral White Edition

     

    Το σύστημα ψύξης επίσης, αναπτύχθηκε -όσον αφορά την πυκνότητα και την διάταξη των πτερυγίων και των θερμαγωγών (heatpipes)- ειδικά για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων NF-A12x25.

     

    Καθώς με τη συγκεκριμένη υλοποίηση δίνεται έμφαση στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα θορύβου, στην ομαλή ακουστική υπογραφή και στην υψηλή απόδοση ψύξης, η ASUS επέκτεινε τον συνολικό όγκο της κάρτας γραφικών ώστε να καταλαμβάνει 4,3-slots και επομένως, πριν την αγοράσετε, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας το κουτί του υπολογιστή σας. Η κάρτα γραφικών GeForce RTX 4080 SUPER Noctua OC Edition συνοδεύεται επίσης από διακόπτη Dual BIOS, με ενεργοποιημένη από προεπιλογή τη λειτουργία «Quiet» για την ελαχιστοποίηση του θορύβου.