Η Microsoft ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη διάθεση της νέας έκδοσης Windows 11 24H2

    Όπως και να ονομάζεται, Windows 11 24H2 ή Windows 12, η επόμενη ενημέρωση των Windows θα είναι σημαντική.

    Windows 11 24H2

    Πρόσφατα, διέρρευσαν εικόνες της επόμενης έκδοσης των Windows μαζί με ένα έγγραφο υποστήριξης για την ανάπτυξη εφαρμογών Windows (η ιστοσελίδα Windows Latest ήταν εκείνη που αποκάλυψε το έγγραφο υποστήριξης «Windows App Development»).

    Στο συγκεκριμένο έγγραφο, η Microsoft αναφέρεται σε μία εξειδικευμένη λειτουργία (EnumDeviceDrivers) και στην ιστορία της, επισημαίνοντας ότι πρόκειται να αλλάξει με την επόμενη έκδοση των Windows.

     

    Ειδικότερα, η εταιρεία αναφέρει ότι η αλλαγή πρόκειται να κάνει την εμφάνιση της στην επόμενη έκδοση των Windows που θα έχει την ονομασία «Windows 11 Version 24H2». «Ξεκινώντας από τα Windows 11 Version 24H2, το EnumDeviceDrivers θα απαιτεί το SeDebugPrivilege για να επιστρέφει έγκυρες τιμές ImageBase» διαβάζουμε στο έγγραφο που διέρρευσε. Αυτό βεβαίως δεν αποτελεί εγγύηση ότι η επόμενη έκδοση των Windows θα ονομάζεται «Windows 11 24H2».

     

    Windows 11 24H2
    Windows 11 24H2

     

    Η συγκεκριμένη, ενδέχεται να αποτελεί μία προσωρινή ονομασία που χρησιμοποίησε ο συγγραφέας του έγγραφου για να αναφερθεί στην επόμενη ενημέρωση ή έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Η εταιρεία εργάζεται πράγματι στην επόμενη έκδοση ωστόσο ακόμα δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση για την ονομασία της.

     

    Το πιθανότερο είναι η επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows, όπως και να ονομάζεται, Windows 12 ή Windows... AI -αν λάβουμε πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη στη συνολικότερη προσφορά της εταιρείας τον τελευταίο καιρό- είναι να διατεθεί το 2025, ακριβώς δηλαδή την περίοδο που θα σταματήσει επισήμως η υποστήριξη των Windows 10 (τον Οκτώβριο του 2025).

    Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω προέρχονται από διαρροές και εκτιμήσεις και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πως θα ονομάζεται η επόμενη έκδοση των Windows και πότε ακριβώς θα διατεθεί. Όλα ωστόσο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι ακόμα νωρίς για τα Windows 12.