Wonderlust | Η Apple έκανε πάλι το θαύμα της, νέα σειρά iPhone 15 και Apple Watch Series 9!

    Από τα κεντρικά γραφεία της και το Steve Jobs Theatre στο Κουπερτίνο, στην Καλιφόρνια, η Apple ανακοίνωσε απόψε νέες συσκευές συμπεριλαμβανομένης της νέας σειράς iPhone 15, τη νέα Apple Watch Series…

    Wonderlust Apple iPhone 15

    Από τα κεντρικά γραφεία της και το Steve Jobs Theatre στο Κουπερτίνο, στην Καλιφόρνια, η Apple ανακοίνωσε απόψε νέες συσκευές συμπεριλαμβανομένης της νέας σειράς iPhone 15, τη νέα Apple Watch Series 9, το Apple Watch Ultra 2 και νέα AirPods Pro 2ης γενιάς με USB-C.

     

    Η εταιρεία ξεκίνησε την παρουσίαση με ένα συγκινητικό βίντεο με αποκαλυπτικές ιστορίες ανθρώπων που προειδοποιήθηκαν την κατάλληλη στιγμή για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας (π.χ. αρρυθμία) μέσω των χαρακτηριστικών παρακολούθησης της υγείας της συσκευής τους (iPhone, Apple Watch) με αποτέλεσμα να μπορούν σήμερα να απολαμβάνουν τη ζωή με τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους. Στη συνέχεια, ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, και οι συνεργάτες του, προχώρησαν στην αποκάλυψη των νέων συσκευών της εταιρείας.

     

    Με χαρακτηριστική «iPhone αισθητική»

     

    Όλες οι νέες συσκευές iPhone 15 διαθέτουν την χαρακτηριστική αισθητική που τις καθιστά ξεχωριστές ακόμα και από… απόσταση. Σε σχέση με την περσινή λοιπόν γενιά δεν έχουμε σημαντικές διαφορές -με εξαίρεση την νησίδα για τις κάμερες στο πίσω μέρος που πλέον την βλέπουμε να διατηρεί στο γυαλί το χρώμα της υπόλοιπης συσκευής) και επομένως τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus δείχνουν οικεία, αν και πιο φρέσκα χάρη στα νέα ελκυστικά χρώματα.

     

    Τα νέα μοντέλα διαθέτουν επίπεδο, ελαφρώς πιο καμπυλωτό πλαίσιο από αλουμίνιο αεροδιαστημικής τεχνολογίας που έχει άψογο φινίρισμα, προστασία Ceramic Shield και όπως αναφέραμε φωτεινότερες custommade οθόνες τεχνολογίας Super Retina XDR OLED. Οι συσκευές έρχονται επίσης σε περισσότερα χρώματα (Pink, Yellow, Green, Blue και Βlack).

     

    Οι οθόνες στη σειρά iPhone 15 δανείζεται τις οπές για τις εμπρόσθιες κάμερες, τους αισθητήρες και τους μηχανισμούς για τη λειτουργία του FaceID καθώς και τη «δυναμική νησίδα» (Dynamic Island) που η εταιρεία εισήγαγε πέρυσι με τις συσκευές iPhone 14 Pro και Pro Max. Επίσης, όλες οι συσκευές που είδαμε απόψε εξοπλίζονται με το χαρακτηριστικό Crash Detection.

     

    Apple iPhone 15
    Copyright © 2023 Apple Inc.
     

    Η αισθητική των iPhone 15 Pro και Pro Max παραμένει ως επί το πλείστον όμοια σε σχέση με το παρελθόν ωστόσο πλέον για το πλαίσιο χρησιμοποιείται τιτάνιο (Grade 5 Titanium) με αποτέλεσμα να είναι η ελαφρύτερη σειρά «Pro» που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Apple. Μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max διαθέτουν πλέον ένα τρίτο κουμπί (στη θέση του διακόπτη σίγασης/κουδουνίσματος) το οποίος μπορεί να προσαρμοστεί (Action Button) ώστε να εκτελεί -για παράδειγμα- την εφαρμογή της κάμερας, την εφαρμογή εγγραφής φωνής κ.ά.

     

    Τα νέα iPhone 15 Pro και Pro Max θα διατεθούν στους χρωματισμούς Black Titanium, White Titanium, Blue Titanium και Natural Titanium.

     

    Οθόνες Super Retina XDR OLED… παντού

     

    Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η τεχνολογία της οθόνης αναβαθμίζεται στη σειρά iPhone 15 και iPhone 15 Plus που πλέον διαθέτει την τεχνολογία οθόνης της σειράς «Pro». Έτσι, έχουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση να κάνουμε με οθόνες Super Retina XDR OLED στις 6,1” και 6,7” (αν και όχι και Always-On) οι οποίες μάλιστα είναι 2x φωτεινότερες σε σύγκριση με τις οθόνες LTPO OLED της προηγούμενης γενιάς φτάνοντας τα 1.600 nits (2.000 nits peak brightness για εξαιρετική ευκρίνεια ακόμα και σε περιβάλλοντα με έντονη ηλιοφάνεια) ενώ επιπλέον υποστηρίζουν και Dolby Vision.

     

    iphone 15
    Copyright © 2023 Apple Inc.
     

    Οι οθόνες των νέων iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max διατηρούν τις ίδιες -οικείες- διαστάσεις (6,1” και 6,7”) ωστόσο σε σχέση με τις οθόνες των «στάνταρντ» μοντέλων αξιοποιούν, όπως και στα περσινά μοντέλα, την τεχνολογία ProMotion (με ρυθμό ανανέωσης από 1 έως και 120 Hz) και τη λειτουργία Always-On. Οι οθόνες είναι εξαιρετικά ευκρινείς και με την γνωστή, εκπληκτική χρωματική απόδοση και φωτεινότητα τους (1.000 nits με 2.000 nits peak brightness). Το iOS είναι ήδη βελτιστοποιημένο για να αξιοποιεί πλήρως τον μεταβαλλόμενο ρυθμό ανανέωσης.

     

    Νέες φωτογραφικές δυνατότητες

     

    Χωρίς να είναι εντυπωσιακές, οι επεμβάσεις της Apple στις κάμερες των μοντέλων της σειράς iPhone 15 είναι εκ πρώτης όψης ουσιαστικές.

     

    Η κύρια κάμερα φαίνεται να «δανείζεται» τον αισθητήρα της κύριας κάμερας της σειράς «Pro» καθώς πλέον βασίζεται σε αισθητήρα 48MP με τεχνολογία 2 μm quadpixel (ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία τεχνολογία pixel binning) σύστημα φακού 26mm με διάφραγμα f:/1.6 και Sensorshift OIS (οπτική σταθεροποίηση εικόνας).

     

    iphone 15
    Copyright © 2023 Apple Inc.
     

    Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα κάμερα στα iPhone 15 και iPhone 15 Plus παράγει φωτογραφίες 24MP σε κανονικές συνθήκες μέσω της «computational photography pipeline» καθώς και «lossless crop zoom» καθώς, όπως και με τη σειρά iPhone 14 Pro, χρησιμοποιεί τα κεντρικά 12MP του αισθητήρα για να προσφέρει 2x zoom και βίντεο 4K. Επίσης, προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη λειτουργία πορτραίτου (Portrait Mode) με πλουσιότερο χρώμα και καλύτερη απόδοση σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Επίσης υποστηρίζονται Night Mode και Smart HDR. Μαζί με την κύρια κάμερα υπάρχει μία υπερευρυγώνια που βασίζεται σε αισθητήρα 12MP.

     

    iphone 15
    Copyright © 2023 Apple Inc.
     

    Η κύρια ευρυγώνια κάμερα στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max αξιοποιεί την ανανεωμένη Photonic Engine και τη δυνατότητα pixel-binning που γνωρίζουμε από την προηγούμενη γενιά και βασίζεται σε έναν αισθητήρα 48MP (Quad Pixel, 24mm, ƒ/1.78) ο οποίος συγκεντρώνει μεγαλύτερη ποσότητα φωτός και καταγράφει 4x περισσότερη λεπτομέρεια σε φορμά Apple ProRaw σε σχέση με τον 12άρη αισθητήρα του παρελθόντος. Η νέα κύρια κάμερα διαθέτει 2ης γενιάς Sensor-shift OIS και υποστηρίζει τρία διαφορετικά εστιακά μήκη, στα 24mm, 28mm και 35mm με τον χρήστη να μπορεί να ορίσει ένα από αυτά ως προεπιλογή (default).

     

    iphone 15
    Copyright © 2023 Apple Inc.
     

    Οι φωτογραφικές δυνατότητες επεκτείνονται χάρη σε μία υπερευρυγώνια κάμερα 12MP (13 mm, ƒ/2.2) και σε μία κάμερα με τηλεφακό. Η τελευταία, στην περίπτωση του iPhone 15 Pro  είναι τύπου 12MP 3x Telephoto (77mm, ƒ/2.78) ενώ στην περίπτωση του iPhone 15 Pro Max είναι τύπου 12MP 5x Telephoto (120mm, ƒ/2.78). Να αναφέρουμε επίσης ότι η ευρυγώνια κάμερα 12MP διαθέτει νέα επίστρωση στον φακό και προσφέρει καλύτερη απόδοση σε λειτουργία νύχτας (Night Mode).

     

    H νέα γενιά iPhone 15 Pro προσφέρει από 13mm έως 120mm optical zoom range, δηλαδή από macro έως 5x zoom κάτι που είναι εντυπωσιακό. Φυσικά, υποστηρίζεται λήψη βίντεο 4K στα 60fps σε φορμά ProRes καθώς και Spatial Video για την εγγραφή τρισδιάστατου περιεχομένου.

     

    iPhone 15 και iPhone 15 Plus
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Η κάμερα TrueDepth στην πρόσοψη όλων των συσκευών βασίζεται σε αισθητήρα 12MP και έχει σύστημα φακού με διάφραγμα f:/1.9 αλλά αυτό που την καθιστά ξεχωριστή είναι το σύστημα αυτόματης εστίασης (AF, AutoFocus), ένα ειδικό υβριδικό σύστημα που φροντίζει ώστε οι selfies να είναι πάντα απολύτως σωστά εστιασμένες.

    A16 Bionic και A17 Bionic για τα μοντέλα «Pro» 

     

    Στο εσωτερικό των νέων iPhone 15 και iPhone 15 Plus βρίσκεται ο επεξεργαστής της περσινής γενιάς «Pro» και επομένως όλα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν είναι γνωστά. Έτσι, έχουμε τον 6-πύρηνο επεξεργαστή A16 Bionic που ενσωματώνει 16 δισ. τρανζίστορ και κατασκευάζεται με μέθοδο 4nm.

     

    Στο εσωτερικό του A16 Bionic υπάρχουν 2x υψηλής απόδοσης πυρήνες που καταναλώνουν 20% λιγότερη ενέργεια και 4x χαμηλής κατανάλωσης πυρήνες που χρησιμοποιούν το 1/3 της ενέργειας που καταναλώνουν οι πυρήνες του ανταγωνισμού. Το νέο SoC διαθέτει ισχυρή 5-πύρηνη GPU, ISP και 16-πυρήνων Neural Engine για ακόμα υψηλότερη απόδοση στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης κ.ά.

     

    Η Neural Engine μπορεί να πραγματοποιεί 17 τρισεκατομμύρια λειτουργίες το δευτερόλεπτο, και φυσικά βρίσκεται πίσω από τις δυνατότητες και λειτουργίες «Computational Photography» της εταιρείας ενώ ο νέος ISP (Image Signal Processor) σε συνδυασμό με την κεντρική μονάδα επεξεργασίας, τον επεξεργαστή γραφικών και την «νευρωνική μηχανή» πραγματοποιούν 4 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά φωτογραφία!

     

    iPhone 15 και iPhone 15 Plus
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Η νέα σειρά «Pro» εξοπλίζεται με τον ολοκαίνουριο επεξεργαστή A17 Pro, ο οποίος κατασκευάζεται με λιθογραφία ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας (EUV) στα 3nm και ενσωματώνει 19 δισεκατομμύρια transistors.

     

    O επεξεργαστής είναι 6-πύρηνος με 2x ισχυρούς υψηλής απόδοσης πυρήνες που είναι 10% ταχύτεροι σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και διαθέτουν βελτιωμένο μηχανισμό πρόβλεψης διακλαδώσεων εντολών και ευρύτερες μηχανές εκτέλεσης και αποκωδικοποίησης ενώ οι 4x πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης προσφέρουν 3 φορές την απόδοση/watt σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

     

    Ο νέος επεξεργαστής επίσης ενσωματώνει εξειδικευμένες μηχανές για το ProRes, την οθόνη Always-On και την κωδικοποίηση βίντεο AV1 ενώ βεβαίως δεν απουσιάζει ο ελεγκτής USB που προσφέρει ταχύτητες έως και 10 Gbps.

     

    Η νέα GPU είναι 6-πύρηνη και με 10% υψηλότερη μέγιστη απόδοση σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης, είναι 4x φορές ταχύτερη στην ακτινανίχνευση (ray tracing) σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά.

     

    iPhone 15 και iPhone 15 Plus
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Η εταιρεία επίσης παρουσίασε το 2ης γενιάς Ultra Wideband chip, το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση με άλλες συσκευές που έχουν το συγκεκριμένο chip από μεγάλη απόσταση. Χάρη στο νέο chip, το «Find My» εκτελείται με σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια. Υποστηρίζονται επίσης τα χαρακτηριστικά Emergency SOS και Find My μέσω δορυφόρου -σε 14 χώρες και σε 2 ακόμη να ακολουθούν.

     

    Μεγαλύτερη αυτονομία και… USBC

     

    Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει, όλες οι νέες συσκευές iPhone υποστηρίζουν USB-C και διαθέτουν μπαταρίες με μεγάλη αυτονομία (σύμφωνα με την εταιρεία διαρκεί για μία ολόκληρη ημέρα).

     

    iPhone 15 και iPhone 15 Plus
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Όσον αφορά τις χωρητικότητες, τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα διατεθούν σε εκδόσεις με 128GB, 256GB, 512GB αποθηκευτικού χώρου ενώ το iPhone 15 Pro θα διατεθεί σε εκδόσεις με 128GB, 256GB, 512GB και 1TB και το iPhone 15 Pro Max με 256GB, 512GB και 1TB.

     

    Apple Watch Series 9

     

    Η Apple ξεκίνησε την φετινή της εκδήλωση με το νέο Apple Watch Series 9, το οποίο έχει δεχθεί αξιοσημείωτες βελτιώσεις: τροφοδοτείται από το ολοκαίνουργιο και ισχυρό S9 SiP (System-in-Package), ο επεξεργαστής του οποίου ενσωματώνει 5,6 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, φέρει ταχύτερη κατά 30% GPU από τα προηγούμενα μοντέλα και ενσωματώνει τετραπύρηνη Neural Engine — η οποία αξιοποιείται από το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του νέου ρολογιού, το Double Tap.

     

    Το εν λόγω χαρακτηριστικό (όπως φανερώνει και το όνομά του) εισάγει μια λειτουργία «διπλού χτυπήματος», η οποία επιτρέπει στο χρήστη να εκτελεί ενέργειες όπως π.χ. να απαντά ή να τερματίζει τηλεφωνικές κλήσεις, να τερματίζει ένα ξυπνητήρι, να ενεργοποιεί ένα χρονόμετρο ή να εμφανίζει ένα widget/Smart Stack με τον πιο απλό τρόπο: χτυπώντας απαλά τον δείκτη με τον αντίχειρα.

     

    Η λειτουργία θυμίζει αρκετά τη λειτουργία που προσφέρεται μέσω του AssistiveTouch. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, το Double Tap πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

     

    iPhone 15 και iPhone 15 Plus
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Ωστόσο, το βελτιστοποιημένο SiP εισάγει και άλλες σημαντικές βελτιώσεις, όπως η ταχύτερη επεξεργασία των αιτημάτων προς την Siri (On-Device), αξιοποιεί την εφαρμογή Siri + Health (διαθέσιμο αργότερα μέσα στη χρονιά), η επικοινωνία με άλλες έξυπνες συσκευές (π.χ. κλειδαριές), η αποτελεσματικότερη χρήση των widgets και πολλά άλλα (Name Drop, Activity tracking, High/Low Heart Rate, Fall Detection, Emergency SOS, Crash Detection).

     

    Το νέο smartwatch διαθέτει επίσης ένα τσιπ Ultra Wideband (UWB) 2ης γενιάς για την ακριβέστερη εύρεση ενός iPhone (Pin Your iPhone) ή την επικοινωνία με ένα HomePod, καθώς και μια πιο φωτεινή οθόνη, η φωτεινότητα της οποίας διαμορφώνεται από το 1 έως και τα 2.000 nits (2x από τη μέγιστη φωτεινότητα της Series 8), ώστε να παραμένει ευανάγνωστη ακόμα και υπό έντονη ηλιοφάνεια.

     

    iPhone 15 και iPhone 15 Plus
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Το Apple Watch Series 9 θα αξιοποιεί το νέο watchOS 10 (κυκλοφορεί στις 18 Σεπτεμβρίου), θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου και θα γίνει διαθέσιμο σε μεγέθη 41mm/45mm σε αλουμίνιο με φινίρισμα Starlight, Midnight, Silver, Pink και (PRODUCT)RED, καθώς και σε ανοξείδωτο ατσάλι με φινίρισμα Gold, Silver και Graphite.

     

    Το Apple Watch SE συνεχίζει να προσφέρει τη βασική εμπειρία του Apple Watch σε πιο προσιτή τιμή και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσουν οι χρήστες το ταξίδι τους με το Apple Watch, να το χρησιμοποιήσουν με την Οικογενειακή ρύθμιση ή να το κάνουν δώρο στους αγαπημένους τους. Επιπλέον, το Apple Watch SE προσφέρει παρακολούθηση δραστηριότητας, ειδοποιήσεις υψηλού και χαμηλού καρδιακού ρυθμού, Fall Detection, Emergency SOS, Crash Detection και watchOS 10.

     

    apple watch

    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Σε ό,τι αφορά τα bands, η εταιρεία ανακοίνωσε το FineWoven, ένα πολυτελές και ανθεκτικό λουράκι από 68% ανακυκλωμένο υλικό, το οποίο έχει σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με το δέρμα. Έχει μοναδική αίσθηση στην αφή και διατίθεται με Magnetic Link και Modern Buckle.

     

    apple watch
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον δέρμα σε κανένα νέο προϊόν της. Το εξαιρετικά δημοφιλές Sport Loop έχει επανασχεδιαστεί ώστε να περιλαμβάνει 82% ανακυκλωμένα νήματα, ενώ όλα τα νέα Apple Watch Sport Loops είναι πλέον ουδέτερα ως προς τον άνθρακα.

     

    Τέλος, η Apple ανακοίνωσε εκτεταμένη πρόοδο για την απεξάρτηση από τον άνθρακα στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της, με περισσότερους από 300 κατασκευαστές να έχουν πλέον δεσμευτεί να χρησιμοποιούν 100% καθαρή ενέργεια για την παραγωγή της μέχρι το 2030.

     

    Οι νέες δεσμεύσεις από περισσότερους από 50 προμηθευτές στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία οδήγησαν στην πρόσφατη ανάπτυξη του προγράμματος της Apple για την καθαρή ενέργεια των προμηθευτών της, το οποίο αντιπροσωπεύει πλέον πάνω από το 90% των άμεσων δαπανών της εταιρείας για την παραγωγή.

     

    Το ορόσημο αυτό φέρνει την Apple πιο κοντά στον φιλόδοξο στόχο της να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα σε κάθε προϊόν μέχρι το 2030.

     

    apple watch
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Apple Watch Ultra 2

     

    Για όσους αγαπούν την περιπέτεια και την εξερεύνηση και απαιτούν μία συσκευή με περισσότερες δυνατότητες, η Apple παρουσίασε τον διάδοχο του Apple Watch Ultra Apple Watch Ultra 2 — το οποίο διαθέτει πλέον κάσα από 95% ανακυκλωμένο τιτάνιο. Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο των 49mm, τα πάντα σε αυτήν την συσκευή είναι σχεδιασμένα για να αντιμετωπίζουν τις αντίξοες συνθήκες και να επιτρέπουν χειρισμό ακόμα και με γάντια, αλλά με την ενσωμάτωση του S9 SiP έχουμε πλέον και την εισαγωγή του Double Tap (καθώς και όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε στην Series 9).

     

     

    apple watch ultra
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Η διάρκεια της μπαταρίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα (έως και 36 ώρες σε κανονική λειτουργία και έως 72 ώρες σε Low Power Mode), η φωτεινότητα της οθόνης έχει αυξηθεί σημαντικά (αγγίζοντας πλέον ακόμα και τα 3.000 nits), ενώ και σε αυτήν την περίπτωση έχουμε ένα τσιπ Ultra Wideband (UWB) 2ης γενιάς για βελτιστοποιημένες μετρήσεις.

     

    apple watch ultra
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Παραμένει φυσικά ιδανικό για θαλάσσια σπορ, συμπεριλαμβανομένων ακραίων δραστηριοτήτων όπως το kitesurfing και το wakeboarding, καθώς και για καταδύσεις αναψυχής στα 40 μέτρα (τώρα και για ελεύθερη κατάδυση) με την ενημερωμένη εφαρμογή Oceanic+ από την Huish Outdoors.

     

    apple watch ultra
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Παράλληλα, το Apple Watch Ultra 2 αποκτά ένα νέο Modular Ultra Watch Face και Night Mode, παρέχοντας περισσότερες (και παραμετροποιήσιμες) πληροφορίες με μία ματιά αλλά και αποτελεσματικότερη λειτουργία στο σκοτάδι. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του σκληροτράχηλου αυτού smartwatch παραμένουν… well, σκληροτράχηλα, ωστόσο η συσκευή και όλα τα λουράκια της είναι πλέον ουδέτερα ως προς τον άνθρακα (κατασκευή από 30% ανακυκλωμένο περιεχόμενο).

     

    apple watch ultra
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    AirPods Pro (2ης γενιάς) με USB‐C

     

    Η Apple ανακοίνωσε σήμερα τα AirPods Pro (2ης γενιάς) με φόρτιση MagSafe (USB-C), κάνοντας τα πιο δημοφιλή ακουστικά στον κόσμο ακόμα καλύτερα!

     

    Τα AirPods Pro (2ης γενιάς) συνεχίζουν να φέρνουν την επανάσταση στον προσωπικό ήχο, παρέχοντας έως και διπλάσια ενεργή ακύρωση θορύβου σε σχέση με τον προκάτοχό τους, προηγμένη λειτουργία Transparency, πιο καθηλωτική εμπειρία Spatial Audio, πιστοποίηση IP54 και διευρυμένη γκάμα ear-tips για ακόμη καλύτερη εφαρμογή. Πλέον, αναβαθμίζονται με δυνατότητα φόρτισης USB-C, πρόσθετη αντοχή στη σκόνη και Lossless Audio με το Apple Vision Pro.

     

    Χάρη στην υποδοχή USB-C είναι εύκολο να χρησιμοποιείς ένα μόνο καλώδιο για να φορτίζεις Mac, iPad, AirPods και τις συσκευές της σειράς iPhone 15. Παράλληλα, οι κάτοχοι των νέων ακουστικών θα μπορούν να τα φορτίζουν απευθείας με τα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, τα οποία επίσης διαθέτουν επίσης υποδοχή USB-C.

     

    Τα νέα AirPods Pro έχουν σχεδιαστεί με πολυάριθμα υλικά και χαρακτηριστικά για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης 100% ανακυκλωμένων στοιχείων σπάνιων γαιών σε όλους τους μαγνήτες και 100% ανακυκλωμένου χρυσού στην επιμετάλλωση πολλαπλών πλακετών τυπωμένων κυκλωμάτων. Η θήκη χρησιμοποιεί επίσης 100% ανακυκλωμένο κασσίτερο στη συγκόλληση της κύριας πλακέτας και 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο στον μεντεσέ. Επίσης, δεν περιέχουν δυνητικά επιβλαβείς ουσίες, όπως υδράργυρο, BFRs, PVC, βηρύλλιο.

     

    apple airpods
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Η επανασχεδιασμένη συσκευασία εξαλείφει το εξωτερικό πλαστικό περιτύλιγμα και το 90% ή περισσότερο της συσκευασίας είναι κατασκευασμένο με υλικά που βασίζονται σε ίνες, φέρνοντας την Apple πιο κοντά στο στόχο της να καταργήσει εντελώς το πλαστικό από όλες τις συσκευασίες μέχρι το 2025.

     

    apple airpods
    Copyright © 2023 Apple Inc.

     

    Με το iOS 17, όλα τα AirPods Pro (2ης γενιάς) ανεβαίνουν επίπεδο, με πρόσβαση σε νέες εμπειρίες ήχου (Adaptive Audio, Conversation Awareness). Σύμφωνα με την Apple, θα είναι σύντομα διαθέσιμα για παραγγελία, ενώ η διαθεσιμότητα στα καταστήματα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου (ΗΠΑ).