Plaisio @ CES 2024 | Το ASUS ROG Phone 8 αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού

    Η ASUS είχε πολλά και διάφορα να δείξει στη φετινή CES, με τη νέα σειρά gaming smartphones της να είναι και εκείνη που έκλεψε την παράσταση!

    ASUS-ROG-Phone-Main

    Τα ROG Phone 8 λοιπόν έρχονται στην απλή, την Pro και την Pro Edition εκδόσεις αποτελώντας μία από τις πληρέστερες αν όχι την πλέον ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία της.

     

    ASUS-ROG-Phone-6

     

    Το ROG Phone 8 έρχεται σε δύο χρώματα (γκρι και μαύρο) διαθέτοντας έως και 16GB RAM και αποθ. χώρο 512GB UFS 4.0, με τιμή που ξεκινά από τα $1.099,99 (προ φόρων) για τις ΗΠΑ. Στο δε πίσω μέρος του διαθέτει φωτισμό Aura RGB.

     

    ASUS-ROG-Phone-1

     

    Το ROG Phone 8 Pro παίζει στα 16GB RAM και 512GB ROM, μόνο που στην πλάτη του έρχεται με την Anime Vision, μία οθόνη με 341 Mini-LED που μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε να απεικονίζει το animation που επιθυμεί ο χρήστης. Υποστηρίζει διάφορα σενάρια λειτουργίας ενώ δέχεται και μονόχρωμα GIF 254 x 128 για εντελώς προσωποποιημένο αποτέλεσμα. Η τιμή του ξεκινά από τα $1.199,99.

     

    Το ROG Phone 8 Pro Edition, τέλος, διαθέτει τα εξωφρενικά χαρακτηριστικά των 24GB LPDDR5X RAM στα 8.433 Hz και 1TB ROM για ασυναγώνιστες επιδόσεις (στο multicore benchmark του Geekbench βγάζει σκορ 7.525 έναντι 5.756 του ROG Phone 7 Ultimate). Πλαισιώνεται από το AeroActive Cooler X στη συσκευασία και κοστίζει $1.499,99.

     

    ASUS-ROG-Phone-4

     

    Η σειρά ROG Phone 8 ενσωματώνει Snapdragon® 8 Gen 3 στα 3,3 GHz όντας 30% ταχύτερη σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη γενιά. Στα γραφικά υπάρχει μονάδα Adreno με βελτιωμένη απόδοση κατά 25% ενώ τα παραπάνω ενισχύονται από το X Mode της ASUS. Το σύστημα ψύξης έχει επανασχεδιαστεί από την αρχή, με τη νέα του αρχιτεκτονική να ξεκινά από το SoC και να επεκτείνεται προς τα έξω (εμπρός και πίσω).

     

    Με την προσθήκη δε του AeroActive Cooler X (το οποίο, σημειωτέον, είναι πιο συμπαγές από το προηγούμενο μοντέλο), η θερμοκρασία επιφάνειας στην πλάτη της συσκευής πέφτει έως και κατά 36°C). Κατά τα άλλα έχουμε διπλή μπαταρία συνολικής χωρητικότητας 5500 mAh με ασύρματη και ταχεία φόρτιση Qi 1.3 και 65W αντίστοιχα (0-100% σε 39 λεπτά), ήχο aptX με την υπογραφή της DIRAC, εξουδετέρωση θορύβου μέσω AI και συμβατότητα με Microsoft Phone Link και συσκευές Snapdragon X Elite.

     

    ASUS-ROG-Phone-3

     

    Τα ROG Phone 8 έρχονται με τρεις κάμερες (50+32+13 MP) με υβριδικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας τύπου gimbal 6 αξόνων που είναι τρεις φορές σταθερότερο απ’ ό,τι ένα τυπικό OIS. Η οθόνη του είναι μία AMOLED της Samsung στις 6,78 ίντσες που καταλαμβάνει το 94% της επιφάνειας, με ρυθμό ανανέωσης έως 165Hz, ρυθμό δειγματοληψίας 720 Hz και Delta-E < 1. Αξίζει να σημειώσουμε πως η διαγώνιος της οθόνης είναι ίδια με εκείνη των ROG Phone 7 έστω κι αν η νέα σειρά είναι πιο μικρή σε διαστάσεις. Στα του gaming, τα AirTriggers διαθέτουν αισθητήρες πίεσης για εμπειρία gameplay εφάμιλλη με εκείνη ενός χειριστηρίου κονσόλας.

     

    Το δε X Sense 2.0 κάνει τα πράγματα απλούστερα, αναγνωρίζοντας (στους τίτλους που το υποστηρίζουν) σημαντικά γεγονότα στην οθόνη, καταγράφοντας τη δράση και αναλαμβάνοντας τον έλεγχο για την αυτοματοποίηση ορισμένων κινήσεων (fast forward σε διαλόγους, αυτόματη συλλογή αντικειμένων κ.α.).