Back to School: Εσύ τι θυμάσαι από το σχολείο;

    Η επιστροφή στα θρανία είναι πλέον γεγονός και το Plaisio Blog φρεσκάρει τη μνήμη σου με στιγμές από το σχολείο, βγαλμένες από άλλες εποχές και όχι μόνο. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και οι παιδικές…

    Back-to-School-2021-PlaisioBlog-8
    Η επιστροφή στα θρανία είναι πλέον γεγονός και το Plaisio Blog φρεσκάρει τη μνήμη σου με στιγμές από το σχολείο, βγαλμένες από άλλες εποχές και όχι μόνο. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και οι παιδικές φωνές κατακλύζουν ήδη τα προαύλια σε κάθε σχολείο της χώρας. Εσύ όμως δεν είσαι εκεί, όχι τουλάχιστον με την ιδιότητα του μαθητή.  Έλα όμως που αναπολείς και σκέφτεσαι με νοσταλγία, τα σχολικά τα χρόνια, ακόμη κι αν δεν το παραδέχεσαι! Το Plaisio Blog μπήκε στο σχολικό όχημα με τελικό προορισμό τις αναμνήσεις σου. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι.

    Λεύκωμα, το Facebook μια άλλης εποχής

    Πριν ακόμη ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ παρουσιάσει το Facebook και πριν την ανακάλυψη των hashtags και των tweets, υπήρχε το λεύκωμα. Εκεί μπορούσες να γράψεις κυριολεκτικά ό,τι ήθελες και να μείνει καταγεγραμμένο για πάντα, παρέα με χειροποίητα, ζωγραφιστά emojis! Και ερωτήματα όπως «ποιος είναι ο αγαπημένος σου ηθοποιός, το αγαπημένο σου χρώμα και ποιο είναι το “κόλλημα” σου». Α και ο Ζάκερμπεργκ κάθε λευκώματος, δηλαδή ο αρχικός δημιουργός του, ήταν ο «Κτήτωρ». Τι σου θυμίσαμε ε; Εναλλακτικά μπορεί να θυμάσαι και το γνωστό ως «κοτσανολόγιο», όχι τόσο διαδεδομένο αλλά αρκετά σπαρταριστό. Ο λεγόμενος «κοτσανολόγος» είχε τη σημαντική ευθύνη να καταγράφει ότι σαρδάμ ή ευτράπελο ακούγονταν στην αίθουσα. Ακόμη κι αν αυτό είχε ειπωθεί από τον ίδιο τον δάσκαλο! Σίγουρα πιο διασκεδαστικό από το να είσαι… απουσιολόγος.

    Πανελλήνιες εξετάσεις, αυτό το άγχος

    Back to School: Εσύ τι θυμάσαι από το σχολείο; Θυμάσαι τις δέσμες; Αν έχεις γεννηθεί μέχρι το 1981, τότε δεν τις θυμάσαι απλά, αλλά έχεις βιώσει για τα καλά τη μαγεία τους. Τότε που μπορούσες να γράψεις σούπερ βαθμούς στα 4 μαθήματα που εξεταζόσουν, αλλά να μείνεις εκτός της σχολής που στόχευες. Από το 2000 και μετά το σύστημα των πανελληνίων άλλαξε, τα μαθήματα αυξήθηκαν, αλλά η ουσία παρέμεινε ίδια. Ατελείωτο διάβασμα επί εβδομάδες, άγχος και τηλέφωνα με τους φίλους και φυσικά η τελευταία μέρα των εξετάσεων. Ναι τότε που όλοι οι μαθητές «πάνε σε μια παραλία», σηματοδοτώντας την έναρξη του καλοκαιριού! Μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

    Όταν η ποδιά ήταν υποχρεωτική

    Θυμάσαι τότε που φορούσες μπλε σχολική ποδιά ή μήπως σε γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω; Ρητορικό το ερώτημα, καθώς αν ανήκεις στη συγκεκριμένη γενιά, τότε η εποχή με το ομοιόμορφο ντύσιμο είναι όντως μακρινή. Ωστόσο τα τελευταία 39 χρόνια οι ποδιές καταργήθηκαν και οι μαθητές ντύνονται ανάλογα με το προσωπικό τους στυλ. Back to School: Εσύ τι θυμάσαι από το σχολείο;

    Τα πιο αστεία… «bloopers» σκηνικά στο σχολείο

    Back to School: Εσύ τι θυμάσαι από το σχολείο; Πόσες φορές τσακώθηκες με τον διπλανό σου στο θρανίο και το χωρίσατε στη μέση τραβώντας γραμμή, με τις κασετίνες ως αναχώματα; Πόσα συνθήματα τραγούδησες σε εκδρομές, με ποιο γνωστό το «ι πι ι πι ούμε, σας ευχαριστούμε» και άλλα τέτοια ευφάνταστα; Και κυρίως πόσο νερό καταναλώθηκε στο κλασικό, εορταστικό μπουγέλωμα στο τέλος της χρονιάς; Αν τα θυμάσαι όλα αυτά, τότε έχεις περάσει μοναδικές στιγμές στο σχολείο. Με λίγα λόγια, το βασικό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι ένα: Τα πιο ωραία χρόνια είναι τα μαθητικά!