Plaisio @ CES 2024 | Νέα μοντέλα ThinkBook για το business κοινό της Lenovo

    Στο πλαίσιο της CES 2024 που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας, η Lenovo παρουσίασε μια σειρά λύσεων στο πλαίσιο της σειράς ThinkBook που απευθύνονται στο «business» κοινό.

    Lenovo Yoga CES24 Main

    Το πιο καινοτόμο νέο προϊόν της εταιρείας είναι -μακράν του δεύτερου- το ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid. Πρόκειται για μία ευέλικτη υβριδική λύση που απαρτίζεται από σώμα (σαν να λέμε βάση) laptop και οθόνη tablet, με το κάθε τμήμα να είναι σε θέση να λειτουργήσει αυτόνομα και ανεξάρτητα. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα σαν laptop, όμως έχει τη δυνατότητα να συνδέσει τη βάση με μία εξωτερική οθόνη εκμεταλλευόμενος χωρίς πρόβλημα τις δυνατότητές της και κρατώντας σημειώσεις παράλληλα στο tablet! Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι πως το ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid διαθέτει τόσο Windows, όσο και Android!

     

    Από εκεί και πέρα, έχουμε το ThinkBook 13x Gen 4, μία πανέμορφη αλλά και ισχυρή λύση Intel® Evo™ Edition που αποτελεί παράλληλα το πρώτο laptop με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα της Lenovo για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ζυγίζει μόλις 1 κιλό και έχει προφίλ 12,9 mm, όντας έτσι ιδανικό για όσους μετακινούνται συχνά. Διαθέτει σπουδαία αυτονομία, απόρροια της μπαταρίας των 74Wh (είναι η μεγαλύτερη σε laptop τέτοιου μεγέθους), οθόνη 13,5" με λόγο διαστάσεων 3:2, touchpad 120 mm και ενσωματωμένο πλήκτρο Copilot.

     

    Lenovo-Yoga-CES24-1

     

    Το ThinkBook 14 i Gen 6+ είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ένα σύστημα υψηλών δυνατοτήτων. Έρχεται με οθόνη 3K 14,5" με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz που καλύπτει το 90% της συνολικής επιφάνειας πρόσοψης. Είναι εφοδιασμένο με τσιπ AI Lenovo LA3 και τεχνολογία Lenovo Smart Power 3.0 ενώ διαθέτει ειδική θύρα για την προσάρτηση της μονάδας ThinkBook Graphics Extension για ακόμα περισσότερη επεξεργαστική ισχύ AI. Στα θετικά του συγκαταλέγονται το πληκτρολόγιο με τα μεγαλύτερου μεγέθους πλήκτρα, το σύστημα ψύξης με διπλούς ανεμιστήρες και η άρτια συνδεσιμότητα -με μία κρυμμένη USB Type-A, ειδικά για την προστασία των USB dongles.

     

    Τέλος, η Lenovo παρουσίασε και μία ανανεωμένη έκδοση του ThinkBook 16p Gen 5 που συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την αξεπέραστη ισχύ για εκείνους που τα θέλουν όλα. Εξοπλίζεται με επεξεργαστή έως και Intel® Core™ i9 14ης γενιάς με AI Assist και NVIDIA GeForce® RTX 4060 και είναι σε θέση να αποδώσει θερμική ισχύ σχεδιασμού 200W. Διαθέτει δε πλήρες προφίλ συνδεσιμότητας με δύο θύρες Thunderbolt 4, τρεις USB Type-A και μία HDMI. Ενσωματώνει μεγάλου μεγέθους touchpad για πιο εύκολη χρήση και υποστηρίζει μάλιστα το νέο Magic Bay Studio που με τη σειρά του διαθέτει κάμερα 4K και ενσωματωμένα ηχεία.