Plaisio @ CES 2024 | Το ASUS Zenbook DUO είναι ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα!

    Ανάμεσα στον ορυμαγδό laptops που παρουσίασε στην CES 2024 η ASUS, υπήρχε και ένα που έκλεψε την παράσταση...

    ASUS-ZenBookDUO-Main

    Ο λόγος για το Zenbook DUO, η νέα έκδοση του οποίου είναι πιο εντυπωσιακή και πλήρης από ποτέ. Η ASUS έκανε αρκετές βελτιώσεις στο προηγούμενο κόνσεπτ της βάσει του feedback που πήρε από Τύπο και κοινό και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό.

     

    Εμφανισιακά το Zenbook DUO μοιάζει με ένα τυπικό laptop 14 ιντσών. Έχει βάρος 1,35 κιλά και προφίλ 14,6 χιλ. και είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου-αλουμινίου, ανακυκλωμένο σε ποσοστό 90%. Οι εκπλήξεις ξεκινούν όταν το ανοίξει κανείς καθώς αντικρίζει δύο υπέροχες οθόνες Lumina OLED 16:10 με επιλογή για ανάλυση 3K, ρυθμό ανανέωσης 120Hz, χρόνο απόκρισης 0,2ms, αντίθεση 1.000.000:1, πιστότητα χρώματος Delta-E < 1 και μέγιστη φωτεινότητα 550 nits. 

     

    Ανασηκώνοντας και αφαιρώντας δε το πληκτρολόγιο, αποκαλύπτεται μία ολόιδια, δεύτερη οθόνη ακριβώς από κάτω του! Ο σχεδιασμός του laptop είναι τέτοιος που με χρήση του ειδικού kickstand στο πίσω μέρος του, μπορεί να τοποθετηθεί ποικιλοτρόπως, ανάλογα με το πώς βολεύεται ο καθένας. Το πληκτρολόγιο με τον οπίσθιο φωτισμό και την πλήρη απόσταση διαδρομής πλήκτρων διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ασύρματα, εναλλακτικά συνδέεται στο DUO τόσο μέσω USB-C, όσο και μέσω Pogo Pins.

     

    ASUS-ZenBookDUO-1

     

    Ήμασταν σε θέση να δοκιμάσουμε το τελευταίο σε λειτουργία desktop (με τις δύο οθόνες πλάι-πλάι), laptop, dual screen (με τις δύο οθόνες τη μία πάνω στην άλλη υπό προσαρμόσιμη γωνία) και sharing (με τις οθόνες ανοιχτές κατά 180ο και δύο ανθρώπους να κάθονται αντικριστά, ο καθένας έχοντας από μία μπροστά του και κάνοντας και κάτι διαφορετικό) και μείναμε άφωνοι με την ευελιξία και τη λειτουργικότητα του DUO. Ειδικά στην τελευταία περίπτωση, ο ένας εξ ημών πειραματιζόταν στο Excel, τη στιγμή που ο άλλος, απέναντί του, έβλεπε βίντεο στο YouTube!

     

    Ακόμα καλύτερα, το laptop μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα ακόμα και χωρίς πληκτρολόγιο. Για όσους π.χ. ταξιδεύουν και ψάχνουν να… κόψουν βάρος, μπορούν να αφήσουν το πληκτρολόγιο πίσω και να κάνουν τη δουλειά τους με ένα ψηφιακό που εμφανίζεται στη δεύτερη οθόνη του DUO. Το σύστημα κρύβει μέσα του Intel® Core™ Ultra, έως 32GB RAM και SSD 2TB ενώ έρχεται με πλήρες προφίλ συνδεσιμότητας και αισθητήρες φωτισμού περιβάλλοντος και ToF και ενσωματώνει λειτουργίες AI, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft Copilot.

     

    Το Zenbook DUO «λάμπει» στο multitasking, αποτελώντας μία εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα ισχυρό, ευέλικτο αλλά και ελαφρύ σύστημα, ικανό να τους προσφέρει μία ευρεία επιφάνεια εργασίας.