Plaisio @ CES 2024 | Samsung: Το πιο high-tech ψυγείο που έχουμε δει ποτέ!

    Τα τελευταία χρόνια η Samsung έχει κάνει δυναμικό μπάσιμο στις οικιακές συσκευές, μεγάλες και μικρές και στην CES μας έδωσε μία ιδέα των όσων έχει καταφέρει ως τώρα με τη νέα έκδοση του έξυπνου ψυγείου της.

    Samsung-Smart-Fridge-CES24-Main

    Το 2024 Bespoke 4-Door Flex Refrigerator with AI Family Hub+ όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είναι πιθανότατα ό,τι πιο smart έχουμε δει ως τώρα στην κατηγορία του, διαθέτοντας πληθώρα φουτουριστικών και αρκετά χρήσιμων χαρακτηριστικών, κάποια εκ των οποίων υπήρχαν και στην περυσινή έκδοση, με κάποια άλλα να είναι ολοκαίνουρια.

     

    Το ψυγείο της Samsung λοιπόν διαθέτει κάμερα στο εσωτερικό του που έχει δυνατότητα αναγνώρισης έως και 33 διαφορετικών τροφίμων, βάσει των οποίων, με χρήση AI, μπορεί να προτείνει στον χρήστη συνταγές. Σε ό,τι αφορά αυτό το τελευταίο μάλιστα, υπάρχει και συνέχεια: αν τα δεδομένα αυτά περάσουν στην εφαρμογή Samsung Food, τότε η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) είναι σε θέση, ελέγχοντας και το προφίλ του χρήστη στο Samsung Health, να του συστήσει συνταγές σύμφωνα με τις διατροφικές του ανάγκες και προτιμήσεις! Επιπρόσθετα, υπάρχει και λειτουργία Image to Recipe, χάρη στην οποία είναι δυνατός ο προσδιορισμός συνταγών από φωτογραφίες έτοιμων πιάτων και γευμάτων, συμπεριλαμβανομένων εξειδικευμένων διατροφών (χωρίς γλουτένη, fusion, χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα, vegan κ.α.).

     

    Smasung-Smart-Fridge-CES24-1

     

    Πέραν των ανωτέρω, το ψυγείο της Samsung έχει και οθόνη αφής Family Hub 32" για πιο εύκολο έλεγχο. Ο χρήστης μπορεί να εισάγει ημερομηνίες λήξης των τροφίμων που βρίσκονται στο εσωτερικό του έτσι ώστε να ειδοποιηθεί αν κάποια από αυτές πλησιάζει, ενώ θα μπορεί να προβάλλει στην εν λόγω οθόνη ακόμα κι εκείνη του Galaxy smartphone του -για μεγαλύτερη ευκολία όταν π.χ. μαγειρεύει στην κουζίνα. Το ψυγείο θα διαθέτει και ενσωματωμένες εφαρμογές (δοκιμάσαμε φερ’ ειπείν αυτές του YouTube και του TikTok) για ακόμα πιο εύκολη πλοήγηση και προβολή περιεχομένου.

     

    Με το φετινό Bespoke 4-Door Flex Refrigerator with AI Family Hub+ ως κεντρικό άξονα, το οικοσύστημα τροφίμων της Samsung δείχνει να ξεφεύγει από το γενικότερο κόνσεπτ των «απλώς» διασυνδεδεμένων συσκευών. Αντίθετα, επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο οι λειτουργίες της Τεχνητής Νοημοσύνης στις λευκές συσκευές αλληλεπιδρούν με το Samsung Food, επιτρέποντας στον χρήστη να έχει μία καλύτερη σχέση με τη διατροφή του και τα όσα την απαρτίζουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέσω της παροχής μίας πλήρους γκάμας έξυπνων και διασυνδεδεμένων εμπειριών στην κουζίνα.

     

    Επί του παρόντος, η Samsung μας «χρωστά» πληροφορίες σχετικά την τιμή λιανικής πώλησης και τη διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου ψυγείου.