Plaisio @ CES 2024 | Η GE Appliances μεταφέρει το μπάρμπεκιου στην κουζίνα

    Τι εικόνα σχηματίζεις στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη «μπάρμπεκιου»;

    GE-Indoor-Smoker-Main

    Πιθανότατα έναν κήπο ή μία αυλή, με μία ψησταριά ή ένα μπάρμπεκιου κάπου, κόσμο γύρω-γύρω και παϊδάκια να ψήνονται αργά-αργά σπάζοντας τις μύτες όλων. Ε, στην CES 2024 η GE Appliances βάλθηκε να μας κάνει να ξεχάσουμε τα όσα ξέρουμε, αφού παρουσίασε τη νέα της έξυπνη συσκευή: ένα καπνιστήριο κρέατος για εσωτερικούς χώρους!

     

    Το GE Profile Smart Indoor Smoker λοιπόν, είναι ένα καπνιστήριο, μία ψησταριά αν θες, που τοποθετείται στον πάγκο της κουζίνας και σου επιτρέπει να ψήνεις κρέατα, ψαρικά και λαχανικά χρησιμοποιώντας πέλετ χωρίς καπνό ή κίνδυνο πυρκαγιάς. Πρόκειται για το πρώτο καπνιστήριο εσωτερικών χώρων στον κόσμο και λειτουργεί χάρη στο ενεργό φιλτράρισμα καπνού (ή active smoke filtration). Αυτό το τελευταίο συνδυάζει την παραγόμενη θερμότητα και ένα σύστημα καταλυτών, μετατρέποντας έτσι τον καπνό (που παραμένει στο εσωτερικό της συσκευής χάρη σε ένα αποτελεσματικό στρώμα μόνωσης) σε ζεστό αέρα εμποτισμένο με τα αρώματα των τροφίμων που ψήνονται.

     

    GE-Indoor-Smoker-1

     

    Η λειτουργία του Profile της GE είναι πάρα πολύ απλή με τον χρήστη να ρυθμίζει τις προτιμήσεις του από το πάνελ ελέγχου που βρίσκεται πλησίον της πόρτας, ακριβώς όπως θα έκανε και με έναν φούρνο μικροκυμάτων. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής προεπιλεγμένων σετ ρυθμίσεων ανάλογα με το τι θες να ψήσεις (φιλέτο, χοιρινά παϊδάκια, χοιρινό μπούτι, φτερούγες κοτόπουλου, στήθος κοτόπουλου, σολομός), εναλλακτικά μπορείς να προσαρμόσεις θερμοκρασία, ένταση καπνού και χρόνο ψησίματος. Ακόμα κι αν δεν βιάζεσαι να κάτσεις στο τραπέζι, το Profile θα σε καλύψει απόλυτα, αφού μπορεί να ψήσει και συντηρήσει το κρέας σου στη σωστή θερμοκρασία ακόμα και για 24 ώρες!

     

    GE-Indoor-Smoker-2

     

    Καλά όλα τα παραπάνω αλλά πώς ακριβώς καθιστούν το Profile... smart; Αυτό προκύπτει από τη συνδεσιμότητά του καθώς θα είσαι σε θέση να το χειριστείς και από το SmartHQ App της GE Appliances στο κινητό σου. Μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον χρήστη, μπορείς να ρυθμίσεις κάθε παράμετρο, ακριβώς όπως θα έκανες και από το πάνελ ελέγχου της συσκευής. Επιπρόσθετα, η GE Appliances μας εξήγησε πως εν καιρώ, ο χρήστης θα αποκτήσει πρόσβαση σε συνταγές ψησίματος τις οποίες θα μπορεί να ακολουθεί κατά γράμμα μέσα από το app για άψογο ψήσιμο. Από πλευράς χωρητικότητας, το Profile βρίσκει την ιδανική ισορροπία αφού χωρίς να ξεφεύγει σε μέγεθος, χωρά ικανοποιητικές ποσότητες που μεταφράζονται σε 40 φτερούγες ή ένα ολόκληρο κοτόπουλο.

     

    Όσο για τη διάθεσή του; Έχοντας ξεκινήσει ως πρότζεκτ στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Indiegogo (όπου και συγκέντρωσε πάνω από $800.000), προσφέρεται ήδη από επιλεγμένες αλυσίδες λιανικής στις ΗΠΑ έναντι $999.