Η Epson συμμετέχει στην Ώρα της Γης 2024 για την υποστήριξη της παγκόσμιας περιβαλλοντικής δράσης

    Γίνεται ο πρώτος διεθνής επιχειρηματικός εταίρος της Ώρας της Γης

    Earth Hour


    Η Seiko Epson Corporation αναγνωρίστηκε σήμερα ως ο πρώτος διεθνής επιχειρηματικός εταίρος της Ώρας της Γης.

     

    Γνωστή για τη στιγμή που "σβήνουν τα φώτα", η Ώρα της Γης είναι ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό κίνημα που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για την καταστροφή της φύσης και την κλιματική κρίση. Με το να γίνει ο διεθνής επιχειρηματικός εταίρος της Ώρας της Γης 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 23 Μαρτίου στις 20:30 τοπική ώρα σε όλο τον κόσμο, η Epson στοχεύει να εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους να συμμετάσχουν στο κίνημα και να αναλάβουν δράση εξοικονομώντας ενέργεια προς όφελος του πλανήτη.

     

    Η Ώρα της Γης ξεκίνησε από το WWF ("World Wide Fund for Nature") το 2007 ως μια εκδήλωση για να δείξουμε τη συλλογική μας υποστήριξη προς τον πλανήτη μέσω της συμβολικής ενέργειας των ανθρώπων να σβήνουν τα φώτα τους για μια ώρα σε όλο τον κόσμο στα τέλη Μαρτίου κάθε χρόνο. Από τότε, έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό κίνημα πολιτών στον κόσμο, εμπνέοντας ανθρώπους σε περισσότερες από 190 χώρες και περιοχές να αναλάβουν δράση για το κοινό μας σπίτι. Το 2023, η Ώρα της Γης πέτυχε περισσότερες από 410.000 ώρες που δεσμεύτηκαν στην "Hour Bank", έναν διαδικτυακό μετρητή θετικών δράσεων για τον πλανήτη μας.

     

    Epson

     

    Για την Ώρα της Γης 2024, η Epson και η Ώρα της Γης ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να προβούν σε απλές ενέργειες εξοικονόμησης ενέργειας στην παγκόσμια "Hour Bank - εύκολα προσβάσιμη τόσο στην ιστοσελίδα της Epson όσο και στην ιστοσελίδα της Ώρας της Γης. Η Epson ενεργοποιεί το παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών πωλήσεών της για να συμβάλει στην ενημέρωση για τις απλές ενέργειες εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε περισσότερες από 26 γλώσσες, σε όλες τις αντίστοιχες χώρες και περιοχές τους. Επιπλέον, την ημέρα της Ώρας της Γης στις 23 Μαρτίου, η Epson είναι βασικός συνεργάτης για τις εκδηλώσεις της Ώρας της Γης στη Σιγκαπούρη (εμπορικό κέντρο Wisma Atria) και στην Ιαπωνία (LalaPort Toyosu στο Τόκιο). (Ελέγξτε τον ειδικό ιστότοπο για λεπτομέρειες).

     

    Η Epson έχει δεσμευτεί να καταστεί αρνητική ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να εξαλείψει τη χρήση μη ανανεώσιμων υπόγειων πόρων στο περιβαλλοντικό όραμά της για το 2050. Για τους σκοπούς αυτούς, η εταιρεία αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε όλες τις εγκαταστάσεις του ομίλου παγκοσμίως1 στο τέλος του 2023. Η Epson είναι επίσης αφοσιωμένη στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και μειώνουν την περιβαλλοντική επιβάρυνση.

     

    Ο Yasunori Ogawa, Global President της Epson, δήλωσε: «Η Epson είναι υπερήφανη που είναι ο πρώτος διεθνής εταίρος της Ώρας της Γης. Από την ίδρυσή μας, δεσμευόμαστε σταθερά στη συνύπαρξη με την κοινότητα και στις συνεχείς δραστηριότητες που αποσκοπούν στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Ενώ εκπληρώνουμε την αποστολή μας ως εταιρεία, πιστεύουμε επίσης στη σημασία της ένταξης όλων στην ανάληψη δράσεων. Ακόμα και μικρές δράσεις μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά αν συμμετέχουν αρκετοί άνθρωποι. Μέσω αυτής της συνεργασίας, ελπίζουμε να διευρύνουμε την κατανόηση και την ενσυναίσθηση για τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες και να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να δράσουν.»

     

    «Η συνεργασία μας με την Epson αποτελεί παράδειγμα μιας συλλογικής προσέγγισης όσον αφορά τη φετινή Ώρα της Γης», λέει ο Yves Calmette, Senior Director, Brand and Network Communications, για τη Διεθνή Ώρα της Γης. «Μαζί μπορούμε να απελευθερώσουμε τη δύναμη της συλλογικής δράσης - αλλά χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων για να καταστήσουμε τη φετινή ώρα τη σημαντικότερη Ώρα για τη Γη. Θέλουμε η Ώρα της Γης να είναι μια στιγμή γιορτής για το κοινό μας σπίτι - τον πλανήτη μας. Η Ώρα της Γης δεν έχει να κάνει μόνο με την αναγνώριση του προβλήματος, αλλά και με τον εορτασμό των λύσεων. Είναι ο φάρος της ελπίδας μας, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα φωτεινότερο, πιο βιώσιμο μέλλον για όλους», προσθέτει ο Calmette.

     

    Η Epson και η Ώρα της Γης ενθαρρύνουν όλους να κάνουν απλές ενέργειες για την εξοικονόμηση ενέργειας κάθε μέρα. Ελάτε μαζί μας στις 23 Μαρτίου, 8:30 μ.μ. για να χαρίσουμε μια Ώρα για τη Γη - εξοικονομώντας ενέργεια! Είναι ένας απλός διακόπτης.