Κάνει κρύο; Παρ’ το ζεστά, αφού το Πλαίσιο πάλι έχει τη λύση!

Κλιματιστικό για τα δωμάτια; Ηλεκτρική κουβέρτα για τα κρύα σεντόνια; Ή μήπως μία πιο ολοκληρωμένη λύση θέρμανσης, όπως μία αντλία θερμότητας; Στο Πλαίσιο θα βρεις όλη την τεχνολογία για έναν ζεστό χειμώνα!

Κάνει κρύο; Παρ' το ζεστά

Αργά ή γρήγορα θα έρθουν κι αυτές οι κρύες μέρες του χειμώνα. Ξέρεις… εκείνες που όλη την ημέρα σκέφτεσαι ένα-και-μόνο πράγμα: Το πότε θα γυρίσεις σπίτι για «χουχούλιασμα» στα ζεστά… σα να μην υπάρχει αύριο! Τώρα όμως, είναι η στιγμή της προετοιμασίας. Ή μάλλον της σωστής προετοιμασίας.

Παρ’ το ζεστά

Γιατί στο Πλαίσιο έχουμε όλη την τεχνολογία για έναν ζεστό χειμώνα!

Θες ένα «έξυπνο» κλιματιστικό, να μπορείς να του μιλάς και αυτό να υπακούει στις εντολές σου; Μία αντλία θερμότητας για ακόμα πιο οικονομική θέρμανση; Έναν αφυγραντήρα για να απογειώσεις την αποδοτικότητα της βασικής θέρμανσης του σπιτιού; Ή μήπως ψάχνεις για κάτι πιο ευέλικτο; Όπως, για ένα θερμαντικό σώμα που μπορείς να το κουβαλάς μαζί σου παντού… ακόμα και στο μπάνιο;

Κλιματιστικά

Αν ψάχνεις για καινούργιο κλιματιστικό, είναι ευκαιρία να αξιοποιήσεις τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και στο σπίτι! Τα κλιματιστικά με AI αποτελούν τη νέα γενιά air-condition. Είναι «έξυπνα». Λειτουργούν απίστευτα οικονομικά. Είναι eco-friendly. Και… σκέφτονται συνεχώς εσένα!

Βελτιστοποιούν την κατανάλωση

Οι αλγόριθμοι ΑΙ μπορούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις θέρμανσης σε πραγματικό χρόνο, μαθαίνοντας βάσει των δεδομένων που συλλέγουν. Έτσι, βελτιστοποιούν συνεχώς την απόδοσή τους και μειώνουν το κόστος. 

Βελτιώνουν την ποιότητα αέρα

Η τεχνολογία ΑΙ παρακολουθεί και αναλύει συνεχώς την ποιότητα του αέρα σε πραγματικό χρόνο, ώστε να προσαρμόζει τη λειτουργία του κλιματιστικού ανάλογα, διασφαλίζοντας καλύτερη ατμόσφαιρα.

Προλαβαίνουν τα προβλήματα

Έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτοδιάγνωση, προκειμένου να σε ειδοποιήσουν έγκαιρα σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος. Έτσι, προλαβαίνεις τα μικρο-προβλήματα και αποφεύγεις τυχόν χειρότερες ζημιές. 

Ρυθμίζονται εξ’ αποστάσεως

Στέλνουν στατιστικά και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στο smartphone σου, επιτρέποντάς σου παράλληλα να κάνεις όλες τις ρυθμίσεις που θες εξ’ αποστάσεως ακόμα κι αν δεν βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με τη συσκευή.  

  • Ονομαστική Απόδοση
    Μετριέται σε BTU. Η σωστή επιλογή σε BTU εξαρτάται από τα m2 του χώρου που θες να καλύψεις.
  • Ενεργειακή Ετικέτα
    Στην ενεργειακή ετικέτα θα βρεις όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ενεργειακή απόδοση, αλλά και την ισχύ θορύβου.

Διάβασε ακόμα περισσότερα για τη σωστή επιλογή κλιματιστικού σε έναν ξεχωριστό Οδηγό Αγοράς που θα βρεις στο Plaisio Blog.

Αντλίες Θερμότητας

Μία αντλία θερμότητας λειτουργεί παρόμοια με ένα κλιματιστικό. Πρόκειται για μία συσκευή που συνδέεται στο υπάρχον σύστημα θέρμανσης και μεταφέρει την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο μέσω του εξωτερικού αέρα. 

 

❓ Πώς ακριβώς λειτουργεί ❓ 

 

#01 Συλλέγει θερμότητα από το περιβάλλον και το ψυκτικό μέσο μετατρέπεται σε ατμό.

#02 Με τη συμπίεση, ο ατμός αποκτά επιπλέον θερμοκρασία και περνά στο κύκλωμα θέρμανσης.

#03 Η θερμότητα εκπέμπεται στο χώρο και ο ατμός επιστρέφει σε υγρή μορφή.

#04 Το υγρό ψεκάζεται με μία ειδική βαλβίδα και ψύχεται γρήγορα, ώστε να απορροφήσει ξανά θερμότητα.

#05 Με την αντίστροφη λειτουργία, η αντλία θερμότητας μπορεί να ψύξει τους εσωτερικούς χώρους.

#06 Η σταθερή λειτουργία της αντλίας φροντίζει για τη χαμηλή κατανάλωση, κρατώντας σταθερή τη θερμοκρασία του χώρου.

Αφυγραντήρες

Ήξερες ότι, το κρύο που αισθάνεσαι μέσα στο σπίτι οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην περίσσεια υγρασία που υπάρχει στην ατμόσφαιρα; Η έξυπνη λύση σε αυτό, λέγεται αφυγραντήρας και… θα σε σώσει!  Αφού φροντίζει να μειώσει τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα, «σπάει» το διαπεραστικό κρύο και βοηθά τη βασική θέρμανση του σπιτιού να αποδώσει τα μέγιστα.

Γιατί όμως να αγοράσω και αφυγραντήρα;

✔️ Μειώνει σημαντικά τα έξοδα της θέρμανσης.

✔️ Κάνει την υπερβολική υγρασία παρελθόν.  

✔️ Στεγνώνει τα ρούχα γρήγορα και οικονομικά.

✔️ Αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας και υδρατμών.

 

Και για να κάνεις σίγουρα σωστή επιλογή, παρακάτω μερικά σημεία που θα ήταν καλό να προσέξεις πριν την τελική σου αγορά.

  • Δυνατότητα αφύγρανσης
    Αναφέρεται στην ποσότητα υγρασίας που μπορεί να αφαιρέσει η συσκευή σε 24 ώρες και μετριέται σε Lt. Η επιλογή συνήθως γίνεται με βάση τα m2 του χώρου.
  • Χωρητικότητα δοχείου
    Πρακτικά, όσο μεγαλύτερο είναι το δοχείο, τόσο λιγότερες φορές θα χρειάζεται άδειασμα. Οι περισσότεροι αφυγραντήρες πλέον, διαθέτουν ηχητική ειδοποίηση μόλις η στάθμη φτάσει στο max.
  • Λειτουργία ιονιστή
    Παράλληλα με τη ρύθμιση της υγρασίας, απαλλάσσει τον αέρα από βλαβερά σωματίδια ή αλλεργιογόνα, με αποτέλεσμα να αναβαθμίζει την ποιότητα της ατμόσφαιρας.

Θερμαντικά Σώματα

Αν τώρα είσαι από τους τύπους που κάθονται βρέξει-χιονίσει στο μπαλκόνι ή στη βεράντα. Ή από αυτούς που κυκλοφορούν σε όλο το σπίτι με μία κουβέρτα στους ώμους… Ένα θερμαντικό σώμα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι. Αφού:

✔️ Παρέχει άμεση θέρμανση, ακριβώς εκεί που τη θες.

✔️ Είναι μία οικονομική λύση θέρμανσης.

✔️ Δημιουργεί άμεσα θαλπωρή και ευχάριστο, ζεστό περιβάλλον.

Στο Πλαίσιο🔴, εκτός από την τεχνολογία για έναν ζεστό χειμώνα, θα βρεις και μία τεράστια γκάμα από υπηρεσίες, για να ξενοιάσεις από την αναζήτηση του κατάλληλου τεχνικού. Βρες όποια υπηρεσία χρειάζεσαι για να προστατέψεις, να εγκαταστήσεις και να επισκευάσεις όλες τις συσκευές σου!