Απεβίωσε ο δημιουργός του Dragon Ball, Akira Toriyama

    Ο δημιουργός του Goku, των χαρακτήρων του Dragon Quest και πολλών άλλων αγαπημένων ιαπωνικών σχεδίων, δεν είναι πια μαζί μας.

    Akira Toriyama next to an illustration of the main characters of Dragonball

    Μια δυσάρεστη είδηση μας έρχεται από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου: Ο θρυλικός Akira Toriyama δεν είναι πλέον μαζί μας.

     

    Πρόκειται για τον δημιουργό του Dragon Ball που υπήρξε δημοφιλέστατο σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στην Ελλάδα! Πολλοί από εμάς μυήθηκαν στην κουλτούρα των ιαπωνικών manga (κόμικ) και anime (κινούμενα σχέδια) βλέποντας Dragon Ball στην τηλεόραση κάθε Σάββατο!  

     

    Akira Toriyama dragonball illustgration

     

    Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο δημιουργός απεβίωσε την 1η Μαρτίου, από υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Έναν τύπο εγκεφαλικής αιμορραγίας.

     

    Ο Akira-san άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο, εκτός του Dragon Ball. Μιλάμε για δεκάδες manga όπως το Dr. Slump (1984), Mad Matic (1982), Sand Land (2000) και άλλα πολλά!

     

    Όμως ήταν γνωστός και στον κόσμο των video games, αφού σχεδίασε χαρακτήρες για την σειρά Dragon Quest, την σειρά Tobal, το Chrono Triger και το Blue Dragoon. Χωρίς να αναφέρουμε φυσικά, τα άπειρα παιχνίδια DragonBall και Dragon Ball Z!

     

    Sayonara, Akira-san. Ima made Arigatō