Λευτέρης Πετρούνιας: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών

    Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της ενόργανης, πρόσθεσε άλλον έναν κρίκο στην ατελείωτη λίστα των επιτυχιών του. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους…

    Lefteris-Petrounias-PlaisioBlog-3
    Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της ενόργανης, πρόσθεσε άλλον έναν κρίκο στην ατελείωτη λίστα των επιτυχιών του. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο! Δυστυχώς ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, δεν κατάφερε να πετύχει το «back to back» σε χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Ωστόσο, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι στον αθλητισμό μετράει η διάρκεια. Και ο 31χρονος Ολυμπιονίκης αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

    Μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες

    Λευτέρης Πετρούνιας: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών Ως ένας σύγχρονος θρύλος της ενόργανης γυμναστικής, ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει κατακτήσει 11 χρυσά μετάλλια στην καριέρα του. Μεταξύ άλλων έχει αναδειχθεί 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 5 φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Προφανώς κορυφαία του στιγμή αποτελεί το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2016 στο Ρίο. Πλέον, σε περίοπτη θέση θα έχει από σήμερα και το χάλκινο στο Τόκιο. Παράλληλα, είναι ο αθλητής με τα περισσότερα χρυσά μετάλλια στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ψυχικά αποθέματα που έχει αποδείξει ότι διαθέτει κόντρα σε κάθε προγνωστικό. Όταν όλα έδειχναν εναντίον του και οι τραυματισμοί ανυπέρβλητα εμπόδια, εκείνος πάντα επέστρεφε εμφατικά.

    Ο δρόμος για το Τόκιο

    Λευτέρης Πετρούνιας: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών Για να προκριθεί στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, ο Πετρούνιας έπρεπε να εκτελέσει άψογα ένα δύσκολο πρόγραμμα στη Ντόχα του Κατάρ. Και φυσικά για πολλοστή φορά τα κατάφερε, επιστρέφοντας με ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μαζί με την Άννα Κορακάκη, αποτέλεσαν τους σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Και μπήκαν πρώτοι και υπερήφανοι στην παρέλαση των αθλητών, έστω και σε άδειο στάδιο. Σε ευχαριστούμε για όλα Λευτέρη!