Apple Music με Spatial Audio σε επιλεγμένα μοντέλα Mercedes-Benz!

    Driving Sound Forward: τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz γίνονται οι πρώτες - εκτός οικοσυστήματος Apple - «συσκευές»  που προσφέρουν εγγενώς χωρικό ήχο με Dolby Atmos® (Spatial Audio) μέσω της…

    Benz-SA-Main
    Driving Sound Forward: τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz γίνονται οι πρώτες - εκτός οικοσυστήματος Apple - «συσκευές»  που προσφέρουν εγγενώς χωρικό ήχο με Dolby Atmos® (Spatial Audio) μέσω της πλατφόρμας Apple Music!
    Η νέα συνεργασία μεταξύ Apple και Mercedes-Benz δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μία απρόσκοπτη, καθηλωτική εμπειρία ήχου στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 72% των οδηγών αυτοκινήτων δηλώνουν ότι δεν μπορούν να φανταστεί μια βόλτα με το αυτοκίνητο χωρίς μουσική, ενώ για δύο στους τρεις από τους ερωτηθέντες, η ποιότητα του ήχου στο αυτοκίνητο είναι σημαντική ή εξαιρετικά σημαντική (IFPI Listening Music Study 2019). [caption id="attachment_89659" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © Copyright 2022 MBUSA[/caption] Η εγγενής υποστήριξη για την ακρόαση χωρικού ήχου σε Dolby Atmos® θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις Mercedes-Maybach S-Class, Mercedes-Benz S-Class καθώς και στα EQE, EQE SUV, EQS και EQS SUV μέσω του νέου διαισθητικού συστήματος πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience) και των προαιρετικών ηχοσυστημάτων Burmester® High-End 4D και 3D. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι το προηγμένο σύστημα ήχου Burmester® High-End 4D αποτελείται από 31 ηχεία (συμπεριλαμβανομένων 6 ηχείων 3D που εκπέμπουν ήχο από ψηλά, 4 ηχείων «near-ear» στα μπροστινά καθίσματα και ενός subwoofer 18,5 λίτρων), 8 ηχομετατροπείς (δύο ανά κάθισμα) και δύο ενισχυτές, ενώ η συνολική απόδοσή του αγγίζει τα 1.750W. [caption id="attachment_89660" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © Copyright 2022 MBUSA[/caption] «Η ποιότητα ήχου είναι απίστευτα σημαντική για την Apple Music, γι' αυτό και είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Mercedes για να κάνουμε το Spatial Audio διαθέσιμο εγγενώς στο αυτοκίνητο για πρώτη φορά», δήλωσε ο Oliver Schusser (VP, Apple Music & International Content/President, Beats).

    Όπως αντιλαμβάνεστε, το κόστος τοποθέτησης του συγκεκριμένου ηχοσυστήματος είναι ανάλογο της απόδοσής του, μιας και επιβαρύνει τους υποψήφιους αγοραστές των παραπάνω οχημάτων κατά 6.730 δολάρια. Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ότι θα χορηγεί στους καλλιτέχνες μία σφραγίδα «ανώτερης ποιότητας» με βάση το πώς «ακούγεται» η τελική μίξη των κομματιών τους σε μια Mercedes-Benz.