Plaisio @ CES 2024 | Αυτά είναι τα νέα NXTPAPER tablets της TCL

    Η TCL έδωσε βάρος στη CES, όπως άλλωστε αναμενόταν, στην οικογένεια συσκευών NXTPAPER, ανακοινώνοντας αρκετές συσκευών που θα ενσωματώνουν τη νέα της γενιά, NXTPAPER 3.0.

    TCL-Tablet-CES24-Main

    Η εν λόγω τεχνολογία πλαισιώνεται πλέον από οθόνη κυκλικά πολωμένου φωτός (CPL) που προσομοιώνει τη συμπεριφορά (εκπομπή, ανάκλαση, διάθλαση) του φυσικού φωτός, προσφέροντας καλύτερη εικόνα και πιο ξεκούραστη εμπειρία θέασης, υψηλότερους ρυθμούς ανανέωσης, DC dimming και αυτόματη προσαρμογή θερμοκρασίας χρώματος ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος. Το σύστημα NXTPAPER 3.0 έχει τη δυνατότητα να υπενθυμίζει στον χρήστη να κάνει συχνά διαλείμματα, ανάλογα με τις συνθήκες υπό τις οποίες το χρησιμοποιεί.

     

    TCL-Tablet-CES24-2

     

    Όσον αφορά στα tablets, η ναυαρχίδα της TCL δεν είναι άλλη από το NXTPAPER 14 Pro, το πρώτο tablet που ενσωματώνει την τεχνολογία NXTPAPER 3.0 που σε συνδυασμό με τη μεγάλη οθόνη 14 ιντσών 2.8K προσφέρει μία εντυπωσιακή και άνετη εμπειρία θέασης. Το ανανεωμένο περιβάλλον χρήστη 3-σε-1 VersaView είναι εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη, δημιουργώντας παράλληλα ένα πραγματικά άνετο περιβάλλον που αντανακλά την αισθητική και τη λιτότητα του χαρτιού. Επί της ουσίας, με τον τρόπο αυτό η TCL διασφαλίζει πως δεν πρόκειται να χρειαστείς ποτέ ξανά e-reader. Η εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών (κανονική και NXTPAPER) γίνεται μάλιστα με το πάτημα ενός φυσικού κουμπιού για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

     

    Στο εσωτερικό του, το NXTPAPER 14 Pro διαθέτει επεξεργαστή MediaTek Dimensity 8020, περί τα 12GB RAM και 256GB ROM, χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να ανταποκρίνεται χωρίς πρόβλημα ακόμα και σε απαιτητικές καταστάσεις multitasking, τη στιγμή που η μπαταρία των 12.000 mAh με ταχεία φόρτιση 33W είναι ό,τι πρέπει ακόμα και για όσους δεν λένε να αφήσουν το tablet από τα χέρια τους.

     

    TCL-Tablet-CES24-1

     

    Επιπρόσθετα, το TCL TAB 10 NXTPAPER 5G αποτελεί την πιο φορητή πρόταση της εταιρείας. Στις 10,4 ίντσες, με παρόμοια ποιότητα οθόνης με το NXTPAPER 14 Pro (2K NXTPAPER), ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή, προσφέροντας παράλληλα συνδεσιμότητα 5G για απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης όπου κι αν βρίσκεται κάποιος. Είναι ισχυρό, ελαφρύ ενώ τρέχει Android 14, την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού της Google για μία οικεία και ασφαλή εμπειρία χρήσης.

     

    Πέραν των προαναφερθέντων μοντέλων που ξεχωρίσαμε, στο πλαίσιο της σειράς NXTPAPER tablets διατίθενται ακόμα τα NXTPAPER 11, NXTPAPER 12 Pro, BOOK X 12 Go και NXTPAPER 10s. Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως όλες οι συσκευές tablets που παρουσιάστηκαν από την TCL κατά τη CES 2024 αφορούν αποκλειστικά την αμερικανική αγορά, με την εταιρεία να δίνει ραντεβού όσον αφορά στην Ευρώπη στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης.