Generation Human TV: Πιο κοντά στον άνθρωπο από ποτέ!

    Τηλεόραση. Ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα που εφηύρε ο άνθρωπος στον τομέα των επικοινωνιών.

    Generation-Human-TV-8

    Συνδυάζοντας εκπληκτικά τη δύναμη της εικόνας και του ήχου άλλαξε δραστικά τον ανθρώπινο τρόπο ζωής, προσφέροντας αμεσότητα στην ενημέρωση, ψυχαγωγία και πλέον — στη σημερινή εποχή του Internet of Things — πρόσβαση σε συναρπαστικές εφαρμογές και αστείρευτο περιεχόμενο, με λεπτομέρεια και ευκρίνεια σε ένα εντελώς νέο επίπεδο!

     

     

    Η σύγχρονη τηλεόραση «ακούει», «μιλάει» και «αισθάνεται». Με την καθαρότητα και τη κομψότητα ενός έργου τέχνης, εκτός από το να προβάλλει περιεχόμενο από επίγεια και δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια, είναι ικανή να σε μεταφέρει ανά πάσα στιγμή στο επίκεντρο της δράσης, με κορυφαίες αναλύσεις (4Κ/8Κ), υψηλά επίπεδα φωτεινότητας και αντίθεσης. Παράλληλα, σου επιτρέπει να παίζεις τα αγαπημένα σου βιντεοπαιχνίδια και επικοινωνεί με τις «έξυπνες» συσκευές του σπιτιού, ώστε να τις διαχειρίζεσαι από ένα σημείο. Και με την έλευση της Τεχνητής Νοημοσύνης, βρίσκεται πλέον πιο κοντά στην πραγματικότητα — ένας ικανότατος ψηφιακός βοηθός που αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμα «μέλος» της οικογένειας.

     

     

    Τεχνολογία Εικόνας – Τα «Μάτια» της Τηλεόρασης

     

    Πρακτικά, η ανάλυση της τηλεόρασης που θα επιλέξεις υποδεικνύει την ποιότητα της εικόνας που μπορεί να αναπαράγει. Ανάλογη με την ανάλυση οφείλει να είναι και η ποιότητα του περιεχομένου που θα επιλέξεις να προβάλλεις σε αυτήν (ώστε να μεταφέρεται αναλλοίωτη η πληροφορία), αν και οι πρόσφατες λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης των περισσοτέρων κατασκευαστών βοηθούν σημαντικά στην αναβάθμισή του (AI Upscaling).

     

    8Κ Ultra HD: αναζητάς την τηλεόραση με την απολύτως κορυφαία ποιότητα εικόνας; Ξέχνα όλα τα άλλα και επίλεξε άμεσα ένα από τα μοντέλα με πάνελ 8K Ultra HD που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Με ανάλυση 4x υψηλότερη από την ήδη εντυπωσιακή 4K UHD και 16x υψηλότερη από την FHD, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Προφανώς και μια τέτοια τηλεόραση ενσωματώνει όλα τα πρότυπα που υποστηρίζουν τα σύγχρονα κινηματογραφικά στούντιο, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία θέασης – την καλύτερη που έχεις δει μέχρι σήμερα!

     

     

    4K Ultra HD: τα τελευταία χρόνια έχουν εδραιωθεί οι τηλεοράσεις που έχουν 4x μεγαλύτερη ανάλυση από τις Full HD, οι οποίες διαθέτουν 3.840 οριζόντια και 2.160 κατακόρυφα pixels. Αν αναζητάς κορυφαία ποιότητα εικόνας και δεν θέλεις να... σπάσεις τον κουμπαρά, τότε η επιλογή μιας 4K UHD TV είναι μονόδρομος. Πέραν της ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης που προσφέρουν, οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις ενσωματώνουν τεχνολογίες εικόνας HDR, χάρη στις οποίες απολαμβάνεις ευκρινείς εικόνες με πιο ακριβή, πιο ρεαλιστικά χρώματα. Παράλληλα, τονίζουν τις σκιές και τα φωτεινά σημεία, αυξάνοντας την αντίθεση. Και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Αν δε σκοπεύεις να συνδέσεις σε αυτές ένα PS5™ ή ένα Xbox Series X|S, τότε είσαι έτοιμος για γραφικά… από άλλον πλανήτη!

     

     

    Τεχνολογία προβολής εικόνας: OLED, QLED, LED ή NanoCell;

     

    Έχοντας καταλήξει στο μέγεθος που προτιμάς για το χώρο σου, το επόμενο βήμα είναι η επιλογή της τεχνολογίας προβολής (φωτισμού) της εικόνας: OLED, QLED, LED ή NanoCell. Μπερδεύτηκες με όλες αυτές τις ορολογίες; Θα σε ξεμπερδέψουμε εμείς, προκειμένου να επιλέξεις εσύ την επόμενη τηλεόραση σου: OLED TVs: οι τηλεοράσεις OLED κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια, τελευταία όμως το κόστος αγοράς τους έχεις φτάσει σε επίπεδα που ακόμα και οι «κοινοί θνητοί» μπορούν να ακουμπήσουν. Φημίζονται για το απόλυτο μαύρο που αποδίδουν, μιας και πρακτικά κάθε ένα από τα εικονοστοιχεία (pixels) του πάνελ φωτίζεται αυτόνομα. Διακρίνονται για την εξαιρετική αντίθεση, τις μεγάλες γωνίες θέασης και το εξαιρετικά λεπτό προφίλ τους.

     

     

    QD-OLED TVs: η πιο πρόσφατη τεχνολογία πάνελ, QD-OLED, αναπτύσσεται από την Samsung Display και έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία υβριδικών OLED πάνελ, τα οποία αξιοποιούν τεχνολογίες OLED και QD (Quantum Dot). Η τεχνολογία της νοτιοκορεατικής κατασκευάστριας χρησιμοποιεί ως πηγή φωτός μπλε OLED, σε συνδυασμό με ένα εκτυπωμένο σε αυτό χρωματικό φίλτρο με υλικά Quantum Dot – έχοντας ως στόχο την ενίσχυση του κόκκινου και του μπλε χρώματος, έτσι ώστε να επέλθει η ισορροπία αλλά και η επέκταση του χρωματικού εύρους. Με απλά λόγια: τα βαθιά, κορεσμένα χρώματα της OLED με την αντοχή και τη φωτεινότητα των QD.

     

    QLED TVs: τα πάνελ QLED (Quantum Dot LED) προσφέρουν εικόνες με μεγαλύτερη ευκρίνεια, χάρη στην υψηλή φωτεινότητα και τα ολοζώντανα, χωρίς αλλοιώσεις, χρώματα που αποδίδουν. Αν και αποτελούν μία εξελιγμένη έκδοση της τεχνολογίας LED, οι προβολές τους εντυπωσιάζουν και προσφέρουν πρακτικά δισεκατομμύρια χρώματα, πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να διακρίνει το ανθρώπινο μάτι. Μοντέλα με τεχνολογία QLED διατίθενται μόνο με αναλύσεις 4Κ/8Κ.

     

     

    NanoCell TVs: η τεχνολογία NanoCell προσφέρει απόλυτα ρεαλιστική προβολή εικόνων, με εξαιρετική λεπτομέρεια στα χρώματα, καθώς χρησιμοποιεί νανοσωματίδια τα οποία βελτιστοποιούν κάθε χρώμα. Τα νανοσωματίδια απορροφούν το πλεόνασμα του μήκους κύματος του φωτός και ελαχιστοποιούν τη διαρροή των χρωμάτων RGB που απεικονίζονται στην οθόνη. Το αποτέλεσμα; Εικόνα με καθαρά και ζωηρά χρώματα.

     

    LED TVs: οι περισσότερες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά έρχονται με πάνελ τεχνολογίας LED. Η ποιότητα εικόνας που προσφέρουν είναι ιδιαίτερα υψηλή, ενώ θεωρούνται μια πολύ καλή λύση για χώρους με έντονο φωτισμό, αφού προσφέρουν και υψηλή φωτεινότητα. Στα θετικά της τεχνολογίας είναι ότι οι τηλεοράσεις με LED πάνελ είναι πολύ λεπτές και αρκετά ελαφριές, έρχονται σε σχετικά προσιτές τιμές και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια (συγκριτικά με παλαιότερες τεχνολογίες).

     

    Επεξεργαστής – Ο «Εγκέφαλος» της Τηλεόρασης

     

    Ο ρόλος της οθόνης έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια με τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τον τρόπο διανομής της ψυχαγωγίας. Χάρη στους ισχυρότερους επεξεργαστές και τις τελευταίες τεχνολογίες εικόνας και ήχου που ενσωματώνει, η σύγχρονη τηλεόραση προσφέρει μερικές από τις πιο ρεαλιστικές και καθηλωτική εμπειρίες θέασης — ακόμα και μέσω streaming (Netflix, Amazon Prime, Disney Plus, Apple TV Plus κ.ά.).

     

     

    Με αυξημένα επίπεδα ελέγχου σε περισσότερες ζώνες LED που ανάβουν ή χαμηλώνουν ανεξάρτητα για ρεαλιστική φωτεινότητα και λεπτομέρειες στις σκιές, αυτόφωτα εικονοστοιχεία (OLED) για τέλειο μαύρο, τεχνολογίες HDR (HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision) με προηγμένους αλγόριθμους Δυναμικής Χαρτογράφησης Τόνων (Dynamic Tone Mapping) για ένα ευρύ φάσμα σκούρων και ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων, πιστοποιημένη χρωματική ακρίβεια (DCI-P3, Rec. 2020, aRGB, sRGB) και υψηλό βάθος κλίμακας του γκρι, οι επεξεργαστές αυτοί προσφέρουν επαναστατική απόδοση και δημιουργούν προβολές με πρωτόγνωρη αίσθηση βάθους (Depth Enhancement).

     

     

    Συναρπαστική είναι και η απόδοση του ήχου, αφού οι σύγχρονοι επεξεργαστές μπορούν να ρυθμίζουν αυτόματα τις ρυθμίσεις EQ σε πραγματικό χρόνο και με βάση τον τύπο της σκηνής, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως το Dolby Atmos και το DTS:X.

     

    HDMI 2.1/NVDIA G-SYNC/AMD FreeSync: Απόλυτη εμπειρία παιχνιδιού!

     

    Η έλευση των 8K TVs έφερε στο προσκήνιο και νέες τεχνολογίες, οι οποίες δεν απογειώνουν απλά την αναπαραγωγή τηλεοπτικού περιεχόμενου αλλά προσφέρουν και απολαυστική εμπειρία παιχνιδιού, καταργώντας για πάντα την καθυστέρηση εισόδου (lag) και τα «σπασμένα» καρέ!

     

     

    Το HDMI 2.1, το νέο στάνταρ στις συνδέσεις ήχου και εικόνας, είναι ιδανικό για περιεχόμενο με γρήγορη κίνηση και παρέχει υψηλότερη ανάλυση και ομαλά συγχρονισμένα γραφικά. Μπορεί να σχεδιάστηκε με γνώμονα τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες των 8K TVs, ωστόσο είναι σε θέση να αναβαθμίσει την οπτικοακουστική εμπειρία και των 4Κ UHD μοντέλων, προσφέροντας υψηλότερο ρυθμό καρέ σε απαιτητικά παιχνίδια!

     

     

    Παράλληλα, οι κάτοχοι Gaming PCs θα διαπιστώσουν ότι εκτός από την τεχνολογία AMD FreeSync™, η οποία εφαρμόζεται εδώ και καιρό στις οθόνες για υπολογιστές, ισορροπώντας δυναμικά το ρυθμό ανανέωσης των γραφικών που παράγει η GPU με αυτό της οθόνης, έχουμε πλέον και τηλεοράσεις με υποστήριξη NVIDIA® G-SYNC®. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα video games έχουν πιο καθαρή και ομαλή εικόνα, καλύτερη απόκριση, χωρίς διακυμάνσεις στον ήχο, χωρίς καθυστερήσεις και τρεμόπαιγμα!

     

    Design – Η «Εξωτερική Εμφάνιση» της Τηλεόρασης

     

    Ο τρόπος σχεδίασης μίας τηλεόρασης μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την αισθητική ενός δωματίου. Θα πρέπει να συνδέεται κομψά με τις εξωτερικές συσκευές και τα καλώδια τους, εξαλείφοντας τα εξωγενή στοιχεία και ενισχύοντας την εμπειρία προβολής. Εντός ή εκτός λειτουργίας, κάθε τηλεόραση οφείλει να εντάσσεται ομαλά στο περιβάλλον, αναδεικνύοντας την αισθητική του ως άλλο έργο τέχνης.

     

     

    Δεν χρειάζεται πλέον να «κρύβεις» την τηλεόρασή σου...[/caption] Τα εξαιρετικά λεπτά πάνελ επιτρέπουν την εύκολη επιτοίχια τοποθέτηση (No Gap Wall-Mount) της τηλεόρασης, ενώ τα εξαιρετικά λεπτά περιθώρια (bezels) σού επιτρέπουν να εστιάζεις στην οθόνη, χωρίς περισπασμούς. Παράλληλα, οι βάσεις σε μορφή καβαλέτου/Floor Stand σου επιτρέπουν να τοποθετήσεις την τηλεόραση σου, όπου και όπως εσύ επιθυμείς, αποπνέοντας πολυτέλεια.

     

    Smart TV – Το «Στόμα» της Τηλεόρασης

     

    Η μεγαλύτερη αξία μιας σύγχρονης τηλεόρασης είναι η δυνατότητα να απολαμβάνεις περιεχόμενο πέρα από τα συνηθισμένα τηλεοπτικά κανάλια! Με υπηρεσίες Video On Demand (Netflix, Amazon Prime Video, YouTube, Apple TV+, Disney+ κ.α.), καθώς και υπηρεσίες ροής μουσικής (π.χ. Spotify), παιχνίδια, εφαρμογές και αθλητικό περιεχόμενο, είναι πολύ πιο δύσκολο να επιλέξεις τι να παρακολουθήσεις, για αυτό και οι περισσότερες «έξυπνες» τηλεοράσεις ενσωματώνουν πλέον ψηφιακούς βοηθούς (Google Assistant, Amazon Alexa).

     

     

    Από το αγαπημένο σου περιεχόμενο και τον τρόπο προβολής που προτιμάς, μέχρι τη διαχείριση των έξυπνων συσκευών σου, η Smart TV γίνεται ο «κόμβος» του έξυπνου σπιτιού.[/caption] Επιπλέον, από την άνεση του καναπέ σου, μπορείς πλέον να αναπαράγεις μουσικά playlists, να προβάλλεις φωτογραφίες και βίντεο που έχεις αποθηκευμένα στο PC, το smartphone και το tablet σου ή να ελέγχεις τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού, με το πάτημα ενός πλήκτρου!

     

    Generation Human TV | Η τεχνολογία άλλαξε. Βρες τηλεοράσεις σε όλες τις διαστάσεις και τεχνολογίες, εξοπλισμό Home Cinema και αξεσουάρ στα καταστήματα Πλαίσιο και στο plaisio.gr, για αγαπημένες σειρές, ταινίες και περιεχόμενο από κορυφαίες VoD (Video on Demand) πλατφόρμες.