Bluetooth® Handsfree: Tech Tips που απογειώνουν την εμπειρία χρήσης τους!

    Η εισαγωγή του προτύπου ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth® στα ακουστικά/handsfree άλλαξε την καθημερινότητά μας, προσφέροντας απόλυτη ελευθερία κινήσεων και συνάμα μια εντυπωσιακή εμπειρία ακρόασης!…

    BT-Tech-Main-1
    Η εισαγωγή του προτύπου ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth® στα ακουστικά/handsfree άλλαξε την καθημερινότητά μας, προσφέροντας απόλυτη ελευθερία κινήσεων και συνάμα μια εντυπωσιακή εμπειρία ακρόασης!
    Συνδέονται εύκολα και γρήγορα με τις αγαπημένες μας συσκευές και μας «συντροφεύουν», ενώ για τη χρήση τους (όπως αντιλαμβάνεστε) δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε καλώδια, αλλά ούτε και να βρίσκονται σε ορατό με τις συσκευές μας σημείο, όπως π.χ. στην περίπτωση της τεχνολογίας υπερύθρων. Διάλεξε ACCESSORIES και απογείωσε τις συσκευές σου με απίστευτες νέες δυνατότητες, ταχύτητα, ασφάλεια και στιλ! Για αυτό και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς πρόβλημα με μια συσκευή που μπορείς να βρίσκεται στην τσάντα ή στην τσέπη μας. Τα πλέον σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν ένα σύνολο δυνατοτήτων ήχου και συνδεσιμότητας, οι οποίες τα καθιστούν πιο έξυπνα, πιο διασκεδαστικά και πιο ευέλικτα. Ας τα γνωρίσουμε!

    Ενεργή ακύρωση θορύβου (Active Noise Cancelling)

    Παλαιότερα, τα ακουστικά/handsfree με τεχνολογία ενεργής ακύρωσης θορύβου (Active Noise Cancelling ή ANC) ήταν ενσύρματα, απαιτούσαν εξωτερικά συστήματα τροφοδοσίας και ογκωδέστατους οδηγούς. Πλέον, έχουν γίνει ασύρματα (Bluetooth®), υποστηρίζονται με έξυπνες εφαρμογές, διαθέτουν αισθητήρες και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες οι οποίες εκτοξεύουν την αυτονομία τους. Όμως, τι ακριβώς κάνουν τα ακουστικά με ενεργή ακύρωση θορύβου; Ό,τι ακριβώς περιγράφει το όνομά τους: εξαλείφουν ενεργά τους περιττούς θορύβους - όπως π.χ. τον άνεμο, το δρόμο, τον κινητήρα του αεροπλάνου ή την κίνηση του συρμού στο μετρό - αφήνοντας να ακουστούν τα σημαντικά πράγματα, όπως φωνές ή ανακοινώσεις. Σε τεχνολογικό επίπεδο, ένα ή περισσότερα μικρόφωνα στραμμένα προς τα έξω ανιχνεύουν τους εξωτερικούς ήχους, τους οποίους στη συνέχεια αντισταθμίζουν με εξουδετέρωση θορύβου, αποκλείοντας ακόμα και ήχους υψηλής και μεσαίας συχνότητας. Ένα μικρόφωνο στραμμένο προς τα μέσα «ακούει» το εσωτερικό του αυτιού σου για τυχόν ανεπιθύμητους εσωτερικούς ήχους, τους οποίους επίσης αντισταθμίζει με την εξουδετέρωση θορύβου (ένα κύμα το οποίο είναι στην αντίθετη φάση με το κύμα ήχου του περιβάλλοντος. Το σύστημα Ενεργής Ακύρωσης Θορύβου λειτουργεί επιλεκτικά, καθιστά σαφέστερες τις συνομιλίες και βελτιώνει την απόλαυση της αγαπημένης μας μουσικής, βοηθώντας μας να συγκεντρωθούμε σε αυτό που θέλουμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, χωρίς να μας απασχολεί ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Κάθε μεγάλος κατασκευαστής έχει αναπτύξει την δική του αποκλειστική τεχνολογία Ενεργής Ακύρωσης Θορύβου, άρα όταν αγοράζεις ακουστικά Bluetooth® με ANC αποκτάς πρόσβαση σε προηγμένη τεχνολογία και έρευνα!

    Ψηφιακοί βοηθοί (Digital ή Voice Assistants)

    Η αυξημένη χρήση των ψηφιακών βοηθών - όπως είναι ο Google Assistant, η Amazon Alexa και η Siri της Apple - ενσωματώνονται σε όλο και περισσότερες κατηγορίες ψηφιακών συσκευών, με τα Bluetooth® ακουστικά/handsfree να μην αποτελούν εξαίρεση! Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το smartphone ή το tablet μας χωρίς να το βγάλουμε από την τσάντα ή χωρίς να αποσπάται η προσοχή μας από το δρόμο; Έγινε. Θέλουμε να χρησιμοποιούμε φωνητική υποβοήθηση για να λαμβάνουμε οδηγίες, να στέλνουμε μηνύματα και να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας playlists; Μπορούμε. Να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα, προγραμματισμένα ραντεβού, πληροφορίες για τον καιρό, την κίνηση στους δρόμους αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις; Το μόνο εύκολο! Η επικοινωνία με τους ψηφιακούς βοηθούς είναι αμφίδρομη, πολλά υποσχόμενη και πραγματικά, μας λύνει τα χέρια. Καφέ - δυστυχώς - δεν φτιάχνουν ακόμα, όμως με τη βοήθεια τους μπορούμε να παραγγείλουμε έναν!

    Συνδεσιμότητα πολλαπλών σημείων (Multipoint)

    Για απόλυτη ευκολία, πολλά ασύρματα ακουστικά/handsfree μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα σε δύο συσκευές Bluetooth®. Έτσι, όταν έχουμε κάποια εισερχόμενη κλήση, γνωρίζουν ποια συσκευή καλεί και συνδέονται αυτόματα στη σωστή. Επίσης, μπορούμε να τα αλλάζουμε εύκολα και πιο γρήγορα από τη μία ή στην άλλη συσκευή, χωρίς περιττές διαδικασίες, με το πάτημα ενός κουμπιού. Ιδιαίτερα πρακτικό αν δεν θέλουμε να κλείσουμε τα ακουστικά/handsfree ή αν τα χέρια μας δεν είναι ελεύθερα!

    Βαθμός προστασίας IPXΧ

    Κατασκευασμένα ακόμα και για τα πλέον απαιτητικά περιβάλλοντα, πολλά Bluetooth® ακουστικά/handsfree διαθέτουν πλέον πιστοποίηση IPXX για μεγαλύτερη αντοχή στον ιδρώτα, το νερό και τη σκόνη! Ο κώδικας IP προέρχεται από τα αρχικά του International Protection και αποτελείται από δύο ψηφία: το 1ο αντιστοιχεί στην προστασία που παρέχεται ενάντια στην είσοδο σκόνης και το 2ο αντιστοιχεί στην προστασία που παρέχεται από την είσοδο του νερού, η οποία, φυσιολογικά, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα στη λειτουργία των ακουστικών μας. Ιδανικά για δραστήριο τρόπο ζωής και χρήση σε εξωτερικούς χώρους, κάποια από αυτά μπορούν ακόμη και να πλυθούν μετά από μια σκληρή προπόνηση. Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τους βαθμούς προστασίας; Εδώ θα βρεις έναν ολοκληρωμένο οδηγό, για να μάθεις να τους… «διαβάζεις». Ασύρματη τεχνολογία για απόλυτη ελευθερία ακρόασης και επικοινωνία δίχως όρια; Ανακάλυψε μία εκτεταμένη σειρά Bluetooth® ακουστικών/handsfree στο Πλαίσιο και στο Plaisio.gr!