Πλαίσιο Team
    Φεβ 19, 2:42μμ

    Εξοικονομώ 2023: Όλα όσα χρειάζεσαι για να συμμετέχεις στο πρόγραμμα!

    Ο Β’ κύκλος του προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» έχει ξεκινήσει! Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τους δικαιούχους, τι προ-απαιτείται και πως μπορείς να επωφεληθείς!

    Α hand made of paper holding homes, people, trees and birds over a green grass background

    Το Εξοικονομώ στο Πλαίσιο είναι εδώ για εσένα, που ενδιαφέρεσαι να συμμετέχεις στον Β' Κύκλο του προγράμματος "Εξοικονομώ 2023", ώστε να ωφεληθείς όσο το δυνατόν περισσότερο!

     

    Οι αιτήσεις για τον Β’ κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» έχουν ξεκινήσει από τις 7/2/2024 και μπορείς να καταθέσεις την αίτησή σου απ’ ευθείας στην ειδική πλατφόρμα μέχρι τις 29/3/2024. Το πρόγραμμα ύψους 110 εκατ. ευρώ απευθύνεται αποκλειστικά σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά.

     

    Ο στόχος του προγράμματος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών κατά 3 ενεργειακές κατηγορίες, ώστε να εξασφαλιστεί η εξοικονόμηση στην κατανάλωση της πρωτογενούς ενέργειας πάνω από 30% ανά νοικοκυριό που θα λάβει μέρος.

     

    Δικαιούχοι

    Family eating breakfast at the kitchen with a laptop

    Οι δικαιούχοι του προγράμματος πρέπει να έχουν το δικαίωμα στην εκάστοτε κατοικία (πλήρης ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία), θα πρέπει να μην έχουν ενεργή αίτηση σε προηγούμενα προγράμματα όπως το «Εξοικονομώ 2021» ή το «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω».

     

    Επίσης, τα ποσοστά της επιδότησης διαμορφώνονται ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία.

     

    Κατηγορία 1: Ατομικό εισόδημα έως 5.000€, οικογενειακό εισόδημα έως 10.000€

     

    👉 Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% της επένδυσης για ιδιοκατοίκηση του αιτούντα και 65% για παραχώρηση σε άλλο πρόσωπο ή ενοικίαση.

     

    Κατηγορία 2: Ατομικό εισόδημα από 5.000€ έως 10.000€, οικογενειακό εισόδημα από 10.000€ έως 20.000€

     

    👉 Η επιδότηση ανέρχεται στο 70% της επένδυσης για ιδιοκατοίκηση του αιτούντα και 60% για παραχώρηση σε άλλο πρόσωπο ή ενοικίαση.

     

    Κατηγορία 3: Ατομικό εισόδημα από 10.000€ έως 20.000€, οικογενειακό εισόδημα από 20.000€ έως 30.000€

     

    👉 H επιδότηση ανέρχεται στο 55% της επένδυσης για ιδιοκατοίκηση του αιτούντα και 45% για παραχώρηση σε άλλο πρόσωπο ή ενοικίαση.

     

    Κατηγορία 4: Ατομικό εισόδημα από 20.000€ έως 30.000€, οικογενειακό εισόδημα από 30.000€ έως 40.000€

     

    👉 Η επιδότηση ανέρχεται στο 45% της επένδυσης για ιδιοκατοίκηση του αιτούντα και 40% για παραχώρηση σε άλλο πρόσωπο ή ενοικίαση.

     

    Κατηγορία 5: Ατομικό εισόδημα άνω των 30.000€, οικογενειακό εισόδημα από άνω των 40.000€

     

    👉 Η επιδότηση ανέρχεται στο 40% της επένδυσης για ιδιοκατοίκηση του αιτούντα και 40% για παραχώρηση σε άλλο πρόσωπο ή ενοικίαση.

    Κριτήρια για το ακίνητο

    A miniature home and a home key on a wooden table


    Τα κριτήρια επιλογής του ακινήτου είναι τα εξής:

     

    Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, να είναι νόμιμη, να έχουν τακτοποιηθεί τυχόν αυθαιρεσίες και τα πρόστιμα να έχουν εξοφληθεί, να έχει υποβληθεί στο Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου ώστε να μπορεί η διαδικασία να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και να βρίσκεται στην ενεργειακή κατηγορία Δ ή χαμηλότερη, σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

    Τι καλύπτει το πρόγραμμα "Εξοικονομώ 2023"

    Roselyn Tirado Unsplash - couple doing DIY

    Το πρόγραμμα καλύπτει την αναβάθμιση της θερμικής συμπεριφοράς του κτιρίου με νέα κουφώματα, τοποθέτηση νέας θερμομόνωσης καθώς και αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης/ψύξης.

     

    Ταυτόχρονα, καλύπτει και το Σύστημα Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) που χρησιμοποιεί Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ηλιακό θερμοσίφωνα), εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης Smart Home, έξυπνα συστήματα διαχείρισης ηλεκτρικών φορτίων, καθώς και απομακρυσμένου ελέγχου και διαχείρισης.

    Έλα στο Πλαίσιο!

    Για ηλιακό θερμοσίφωνα: Ζεστό νερό όλη την ημέρα, ενώ αποτελεί άμεση αναβάθμιση στην ενεργειακή απόδοση του ακινήτου, αυξάνοντας την αξία του!

     

    Κλιματιστικό νέας τεχνολογίας: Με inverter, χρήση τεχνητής νοημοσύνης και υψηλή ενεργειακή απόδοση για να κρατάει την θερμοκρασία του σπιτιού σταθερή και να μειώνει την σπατάλη ρεύματος!

     

    Αντλία θερμότητας: Δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη τον χειμώνα με μία μόνο μονάδα! Απαράμιλλη ενεργειακή απόδοση και γρήγορη απόσβεση σε σχέση με το πετρέλαιο.

     

    Smart Home: Έξυπνοι θερμοστάτες, φωτισμός LED, σύστημα αισθητήρων και άλλα πολλά για να κάνουν το σπίτι σου έξυπνο, να μπορείς χειρίζεσαι τα πάντα από απόσταση και να βλέπεις την κατανάλωση σε πραγματικό χρόνο!