Πασχαλινές συνταγές με κουζινομηχανές Bosch

    Το φετινό Πάσχα ετοιμάσου να πάρουν «φωτιά» οι κουζινομηχανές σου, φτιάχνοντας συνταγές... που θα κλέψουν την παράσταση στο πασχαλινό τραπέζι!Πρόσθεσε κέφι & μεράκι και δημιούργησε τέλεια αποτελέσματα.

    Πασχαλινές συνταγές

    Φέτος το Πάσχα, οι συνταγές σου... θα κλέψουν τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Φτιάξε τα πιο νόστιμα και τραγανά κουλουράκια, αλλά και τα πιο αφράτα και μαστιχωτά τσουρέκια, με τις Κουζινομηχανές της Bosch. Οι καινοτόμες τεχνολογίες τους εξασφαλίζουν τρομερές δυνατότητες, άνεση και ευκολία. 

     

    Φόρεσε τον σκούφο του pastry chef, όπλισε την κουζινομηχανή σου με τα κατάλληλα εξαρτήματα και δημιούργησε μοναδικές,πασχαλινές λιχουδιές που θα καταπλήξουν τους καλεσμένους σου – και όχι μόνο- #LikeABosch!

     


    «Πλάθω κουλουράκια με… την κουζινομηχανή μου»


    Κουλούρια = Το 24ωρο fast snack, που φτιάχνονται πανεύκολα με την κουζινομηχανή σου! Τα τέλεια συνοδευτικά για τον πρωϊνό καφέ… Κι αν είναι και «μερακλήδικος», ελληνικός ακόμα καλύτερα. Ή η γρήγορη λύση μετά από ένα ξενύχτι. Που έχεις πιει και δύο ποτηράκια παραπάνω, ε αρπάζεις ένα, δύο, πέντε, δέκα από την πιατέλα που βρίσκεται μπροστά σου. Α, μην ξεχνάς και τους γείτονες! Χρειάζεται ένα κέρασμα, μέρες που είναι! Μεταξύ μας, θα σου ζητήσουν τη συνταγή! Γι’ αυτό, πάμε να τη δούμε βήμα-βήμα. 

     

    Κουλουράκια με άρωμα τσουρέκι!

     

    Υλικά 📝

    (Πριν ξεκινήσεις, να θυμάσαι ότι όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου).

     

    • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
    • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 1 κρόκο
    • 1 βανιλίνη
    • 50 ml κονιάκ
    • 130 ml γάλα πλήρες
    • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κ.γ κακουλέ
    • 1/2 κ.γ μαχλέπι
    • 1/2 κ.γ μαστίχα
    • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

     

    Εκτέλεση 👩‍🍳

     

    1. Στον κάδο της κουζινομηχανής, χτυπάς το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτεις τον κρόκο.
       
    2. Αμέσως μετά, προσθέτεις όλα τα στερεά υλικά και ξεκινάς το ανακάτεμα βάζοντας σταδιακά το γάλα και το κονιάκ.
       
    3. Σε ένα λεπτό το ζυμαράκι θα είναι έτοιμο.
       
    4. Πλάθεις κουλουράκια στο σχήμα και στο μέγεθος που επιθυμείς και τα αλείφεις ελαφρά με ένα αυγό που πριν έχουμε ανακατέψει καλά.
       
    5. Τα τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 1700C, στον αέρα, για περίπου 20-30 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.
       
    6. Τα αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

     

    #LikeABosch TIPS

     

     

    #01

    Και ποιο είναι αυτό για την τέλεια ζύμη; ΑΚΡΙΒΩΣ! Το καλό ζύμωμα των υλικών προς όλες τις κατευθύνσεις! Πώς θα το πετύχεις; Μα φυσικά με το σύστημα «3D Planetary Mixing», που αναδεύει όλα τα υλικά και ζυμώνει το μείγμα, όπως θα έκανε ένας επαγγελματίας αρτοποιός. Χάρη στο πλανητικό σύστημα τριών διαστάσεων, έχεις ομοιόμορφη υφή στη ζύμη σου και επομένως, σίγουρη επιτυχία στη συνταγή σου! Ποιο μοντέλο κουζινομηχανής θα καλύψει αυτή την ανάγκη; Χα, χα.. Δεν είναι ένα, αλλά ΟΛΕΣ οι κουζινομηχανές της σειράς MUM ( Series 2 MUM, Series 4 MUM 5, Series 8 OptiMUM), καθώς και το new entry μοντέλο της BOSCH, η Σειρά 6, με την οποία ετοιμάσου να χάσεις… «τα αυγά και τα πασχάλια»! 
     

    #02

    Για μεγαλύτερη άνεση από την αρχή μέχρι το τέλος της επεξεργασίας, μια κουζινομηχανή με σύστημα «Easy Arm Lift» θα σου λύσει τα χέρια. Ο βραχίονας αυτός, σου επιτρέπει να «κουμπώνεις» τα εξαρτήματα ανάδευσης με μία κίνηση και χωρίς κόπο. Πατώντας απλώς το κουμπί, ο βραχίονας ανασηκώνεται αυτόματα. 

    ℹ️ Η σειρά της Bosch Series 4 MUM 5 ξέρει πολύ καλά, πως να κάνει τη ζωή σου ευκολότερη και τις συνταγές σου, επιτυχημένες!

     

    #03

    Αφού τα αλείψεις με το διάλυμα αυγού, άφησέ τα να στεγνώσουν τελείως στην επιφάνεια και μετά ψήσ’ τα. Γίνονται πιο γυαλιστερά και ροδοψημένα.

     

    #04

    Όταν τα τοποθετήσεις για ψήσιμο στα ταψιά, άφησε κενό ανάμεσά τους, γιατί φουσκώνουν αρκετά και μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους.

     

    #05

    Αφού κρυώσουν τα κουλουράκια σου, για να τα διατηρήσεις περισσότερες μέρες τραγανά, τοποθέτησέ τα σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς.

     

    Γεμιστό τσουρέκι, Babka με σοκολάτα

     

    Η -alternative- πασχαλινή συνταγή

     

     

    «Ετοιμάσου να τα κάνεις… τσουρέκια»

     

    Το παραδοσιακό, γλυκό ψωμί που, μικροί-μεγάλοι δεν μπορούν να του αντισταθούν. Αυτός ο γλυκός «πειρασμός», άλλοτε σε σχήμα πλεξίδας και άλλοτε σε σχήμα στεφανιού, γεμιστό με διάφορες προσθήκες και αρώματα ή απλά με την πιο γνωστή και γνήσια μορφή, με μαχλέπι και μαστίχα. Σίγουρα, είναι πιο μπελαλίδικα από τα κουλούρια, αλλά με την πολύτιμη βοήθεια της κουζινομηχανής σου και τα εξαρτήματα που τη συνοδεύουν, καμία λιχουδιά δε θα μείνει στην φαντασία σου. 

     

    Υλικά 📝


    Για τη ζύμη

    • 540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 10 γρ. ξηρή μαγιά
    • κουτ. γλυκού αλάτι
    • 2 κουτ. σούπας (12 γρ.) κορν φλάουρ
    • 115 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
    • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
    • 60 γρ. ζάχαρη
    • 1 μεγάλο αυγό́, χτυπημένο ελαφρώς για άλειμμα

     

    Για τη γέμιση

    • 50 γρ. κακάο
    • 145 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 100 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
    • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 120 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, λιωμένη

     

    Για το σιρόπι

    • 180 γρ. νερό
    • 160 γρ. ζάχαρη

     

    Εκτέλεση 👩‍🍳

     

    1. Στο μπολ της κουζινομηχανής βάζεις όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνεις με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και ελαστική, που δεν κολλάει στα τοιχώματα. Σκεπάζεις τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνεις να ξεκουραστεί σε σχετικά ζεστό σημείο του σπιτιού για 1 1⁄2 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί.
       
    2. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το μαλακωμένο βούτυρο, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη λιωμένη σοκολάτα. Μεταφέρεις τη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, την πλάθεις ελαφρώς και την ανοίγεις με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο με διαστάσεις περίπου 35 x 50cm. και πάχος περίπου 0,5cm.
       
    3. Με ένα κουτάλι απλώνεις το μείγμα της γέμισης σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο γύρω-γύρω.
       
    4. Ανασηκώνοντας το φύλλο της ζύμης από τη μία μεγάλη πλευρά του, το τυλίγεις σε σφιχτό ρολό και το γυρνάς, ώστε η ένωση να πάει από κάτω και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβεις κατά μήκος στα δύο, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι δίπλες στο εσωτερικό του.
       
    5. Ξαπλώνεις τα δύο μέρη για να φαίνονται οι δίπλες, κόβεις τις άκρες τους για να τις ισιώσεις και τα πλέκεις μεταξύ τους σε πλεξούδα. Έπειτα ενώνεις τις δύο άκρες της πλεξούδας, φτιάχνοντας ένα στεφάνι. Μεταφέρεις το στεφάνι σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23- 25cm., στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Το σκεπάζεις χαλαρά με μεμβράνη και το αφήνεις σε ζεστό σημείο για 1 ώρα, να φουσκώσει.

     

    Για το Σιρόπι

    Σε ένα κατσαρολάκι βράζεις τη ζάχαρη και το νερό για 5-6 λεπτά από το σημείο βρασμού. Αφήνεις το σιρόπι να χλιαρύνει.

     

    Για το Ψήσιμο

    1. Αλείφεις το babka με το χτυπημένο αυγό και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
       
    2. Μόλις το βγάλεις, το αλείφεις με το ζεστό σιρόπι (το χρησιμοποιείς όλο).
       
    3. Αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις.

     

    #LikeABosch TIPS

     

     

    #01

    Για απόλυτη πρακτικότητα, ευκολία και τέλεια εκτέλεση της συνταγής, πρέπει οι μετρήσεις σου να είναι ακριβείς. Όοοοχι, με τον παραδοσιακό τρόπο των δοχείων μετρήσεων και των μπολ που ακολουθείς τόσο καιρό. Αλλά ρίξε μια ματιά στην καινοτόμα κουζινομηχανή  Series 8 OptiMUM, η οποία δείχνει με ακρίβεια το βάρος ανά 1 γραμμάριο στην ψηφιακή οθόνη της, ενώ διαθέτει, επίσης, ενσωματωμένη ψηφιακή ζυγαριά και χρονοδιακόπτη, για να τα έχεις όλα υπό έλεγχο.

     

    #02

    Για το ιδανικό αποτέλεσμα των τσουρεκιών, ήρθε η ώρα να εμπιστευτείς τη συσκευή σου. Η κουζινομηχανή της Σειράς 6 με τεχνολογία Smart Sencor Technology αναγνωρίζει αυτόματα πότε η ζύμη είναι έτοιμη και διακόπτει τη λειτουργία αμέσως. Έτσι, έχεις τον χρόνο να επικεντρωθείς στα επόμενα βήματα της συνταγής, έχοντας το κεφάλι σου ήσυχο, πως το μείγμα θα είναι τέλειο, ακόμα και χωρίς τη δική σου επίβλεψη.

     

    #03

    Κάθε εξάρτημα θέλει τον χειρισμό του! Γι’ αυτό και οι κουζινομηχανές της Bosch, OptiMUM, διαθέτουν smart tool detection! Με απλά λόγια, η μέγιστη ταχύτητα προσαρμόζεται αυτόματα, ανάλογα με το εξάρτημα που χρησιμοποιείται. Έτσι, όχι μόνο αποφεύγεις ατυχήματα όπως πιτσιλίσματα και αστοχία στη συνοχή του μείγματος, αλλά έχεις πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα!

    Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

     

    Φέτος, οι πασχαλινές συνταγές συναντιούνται στον πάγκο της κουζίνας σου με τις κουζινομηχανές της Bosch.

     

    «From beginner to professional, ένα… Club Οικιακής Τεχνολογίας δρόμος». 

     

    Εκεί θα βρεις το μοντέλο, που θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες σου και οι συνταγές σου θα πάρουν τον έπαινο που τους αξίζει. 


    Α! Και κάτι ακόμα… Μαζί με τα μυστικά, πάρε bonus και μία συμβουλή!


    Απόλαυσε τη διαδικασία της μαγειρικής και δημιούργησε όμορφες στιγμές, δεμένες με γεύσεις και αρώματα! Είναι κι αυτό… ένα είδος επιτυχίας!