TETRIS: Πρώτο Official Trailer για τη νέα παραγωγή του Apple TV+

    Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Henk Rogers (Taron Egerton) και την ανακάλυψη του Tetris το 1988. Όταν αποφασίζει να παρουσιάσει το παιχνίδι στον κόσμο, μπαίνει σε έναν επικίνδυνο ιστό ψεμάτων και…

    Tetris-Movie-2
    Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Henk Rogers (Taron Egerton) και την ανακάλυψη του Tetris το 1988. Όταν αποφασίζει να παρουσιάσει το παιχνίδι στον κόσμο, μπαίνει σε έναν επικίνδυνο ιστό ψεμάτων και διαφθοράς πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα.
    To δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Tetris αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από τον Ρώσο σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Alexey Pajitnov. Κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου του 1984, ενώ ο Pajitnov εργαζόταν στο Κέντρο Υπολογιστικής Ντορόντνιτσιν της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, στη Μόσχα. Η ονομασία του βιντεοπαιχνιδιού (η δημοφιλία του οποίου εκτοξεύτηκε με τη βοήθεια του αυθεντικού Game Boy της Nintendo) προήλθε από το ελληνικό πρόθημα «τέτρα», που σημαίνει τέσσερα, καθώς κι από την αντισφαίριση, αγαπημένο άθλημα του Pajitnov. [caption id="attachment_95916" align="alignnone" width="800"] Copyright © 2023 Apple Inc.[/caption] Η νέα πρωτότυπη ταινία του Apple, εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του πώς ένας άντρας ρίσκαρε τη ζωή του (εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ) για να ξεπεράσει την KGB και να μετατρέψει το Tetris σε παγκόσμιο φαινόμενο, βασίζεται σε σενάριο του Noah Pink (Genius) και σκηνοθετείται από τον Jon S. Baird (Babylon, Vinyl). Εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας είναι ο Iain MacKenzie, ενώ στην ομάδα παραγωγής συμμετέχουν οι Matthew Vaughn, Gillian Berrie, Claudia Vaughn, Len Blavatnik και Gregor Cameron. Στην ταινία, εκτός από τον Taron Egerton (Henk Rogers), εμφανίζονται οι Toby Jones (Robert Stein), Nikita Yefremov (Alexey Pajitnov), Roger Allam (Robert Maxwell), Anthony Boyle (Kevin Maxwell), Togo Igawa (Hiroshi Yamauchi), Ken Yamamura (Minoru Arakawa), Ben Miles (Howard Lincoln), Matthew Marsh (Mikhail Gorbachev) και Rick Yune (Larry). [caption id="attachment_95922" align="alignnone" width="800"] Copyright © 2023 Apple Inc.[/caption] Το Tetris θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο SXSW Film Festival στις 15 Μαρτίου του 2023 και η πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου, αποκλειστικά στο Apple TV+. Βρες Smart TVs σε όλες τις διαστάσεις και τεχνολογίες, εξοπλισμό Home Cinema και αξεσουάρ στα καταστήματα Πλαίσιο και στο plaisio.gr, για αγαπημένες σειρές, ταινίες και περιεχόμενο από κορυφαίες VoD (Video on Demand) πλατφόρμες.