Smartwatch, Sport Watch ή Smartband: Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο!

    Κάποιοι τα επιλέγουν για να συμπληρώσουν το στυλ τους, κάποιοι γιατί είναι λάτρεις της καλής φυσικής κατάστασης, κάποιοι γιατί θέλουν ένα λειτουργικό «ρολόι» με έξυπνα χαρακτηριστικά και κάποιοι γιατί…

    Wearables-2022-Main-Test
    Κάποιοι τα επιλέγουν για να συμπληρώσουν το στυλ τους, κάποιοι γιατί είναι λάτρεις της καλής φυσικής κατάστασης, κάποιοι γιατί θέλουν ένα λειτουργικό «ρολόι» με έξυπνα χαρακτηριστικά και κάποιοι γιατί απλά... τους αρέσουν!
    Smartwatches, sport watches ή smartbands: μας κρατούν συνδεδεμένους με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μας βοηθούν να παρακολουθούμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες, ακόμα και να πραγματοποιούμε ανέπαφες πληρωμές. Σχεδιασμένα για να... φοριούνται όλη την ημέρα, τα παραπάνω wearables απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών τύπων καταναλωτών, ανεξαρτήτου ηλικίας. Με διευρυμένη γκάμα και ανταγωνιστικές τιμές, τα πλέον σύγχρονα μοντέλα δεν είναι παρά έξυπνες, λιλιπούτειες υπολογιστικές συσκευές με δυνατότητα πρόσβασης σε εφαρμογές και υπηρεσίες που επεκτείνουν τις δυνατότητές τους. Ειδοποιήσεις και μηνύματα; Check! Παρακολουθήστε φυσικής κατάστασης και ευεξίας κάθε στιγμή; Check! Ηλεκτροκαρδιογράφημα, θερμοκρασία, μέτρηση της αερόβιας αντοχής; Check! Παρακολούθησης ύπνου; Check! Χρήση φωνητικών αναζητήσεων και ενεργειών; Check! Εξελιγμένες δυνατότητες πλοήγησης; Check! Εκπληκτική διάρκεια ζωής μπαταρίας; Check! Προεγκατεστημένες αθλητικές λειτουργίες; Check! Αποθήκευση αγαπημένων μουσικών κομματιών; Check! Υποστήριξη κινητής τηλεφωνίας; Check! Σύνδεση με άλλες έξυπνές συσκευές; Check! Η λίστα είναι μεγάλη... Οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες, όταν η τεχνολογία συνδυάζεται με το μοντέρνο σχεδιασμό, την ευελιξία και το πάθος για εξέλιξη!
    Ήρθε η ώρα να βρεις το δικό σου!
    Μικρό ή μεγάλο, κατασκευασμένο από πλαστικό υψηλής ποιότητας ή ανθεκτικά κράματα, αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη, με έγχρωμη ή μονόχρωμη οθόνη αφής, με διαχρονικό ή φουτουριστικό σχεδιασμό, υπάρχει ένα wearable που σίγουρα ταιριάζει α) στις ανάγκες σου και β) στο budget σου. Επομένως θα πρέπει να αποφασίσεις ποια χαρακτηριστικά είναι πιο σημαντικά για εσένα και να ανακαλύψεις τον τύπο της συσκευής που σε ενδιαφέρει. Ο παρακάτω οδηγός θα σου φανεί χρήσιμος!
    Smartwatch: Ο «Βασιλιάς» των wearables
    Με ξεχωριστή σχεδίασή, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και «εξωτικά» υλικά (αλουμίνιο, γυαλί, ζαφείρι κα.), με τις τιμές λιανικής να κυμαίνονται σε σχετικά υψηλότερα - αλλά όχι απαγορευτικά - επίπεδα από εκείνες των smartbands και των activity trackers, τα smartwatches θεωρούνται πλέον «Status Symbols» και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της εμφάνισης πολλών ατόμων. Στη συγκεκριμένη κατηγορία δραστηριοποιούνται σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές (Apple, Garmin, Samsung, Huawei, Xiaomi κ.ά.), μία αγορά με ανοδικές τάσεις, το μερίδιο της οποίας σύμφωνα με την Counterpoint Research αυξήθηκε κατά 24% μέσα στο 2021 (μόνο το 4ο τρίμηνο δόθηκαν περισσότερες από 40 εκατομμύρια μονάδες, το υψηλότερο ποσοστό αποστολών στη σύντομη ιστορία των smartwatches), χάρη στην έντονη ζήτηση για smartwatches κάτω των 100€. Τα smartwatches δεν είναι ένα απλά ρολόγια: μετράνε τα βήματα που κάνουμε καθημερινά, υπολογίζουν τις θερμίδες που καταναλώνουμε, την ταχύτητα με την οποία κινούμαστε, τα σκαλοπάτια που ανεβαίνουμε και κατεβαίνουμε, τα επίπεδα του στρες και παρακολουθεί τον καρδιακό μας παλμό σε πραγματικό χρόνο, τον εμμηνορροϊκό κύκλο - ακόμα και τα στάδια του ύπνου. Με λίγα λόγια, είναι οι... άγρυπνοι παρατηρητές που γνωρίζουν τι συμβαίνει στο σώμα μας ανά πάσα στιγμή, παρέχοντας πληροφορίες για κάθε δραστηριότητά μας, η ακρίβεια των οποίων μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζεις ορισμένες καταστάσεις σε καθημερινή βάση. Και με την ικανότητά τους να παρακολουθούν σημαντικές παραμέτρους υγείας όπως π.χ. η αρτηριακή πίεση, το ΗΚΓ και ο κορεσμός του οξυγόνου (SpO2), αυτές οι πανέξυπνες συσκευές κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Όσα δε διαθέτουν υποδοχή SIM είναι σε θέση να αντικαταστήσουν ακόμα και το smartphone μας! Ανακάλυψε το smartwatch που αντιπροσωπεύει το στυλ και τις ανάγκες σου! 
    Sport Watches ή Multi-Sport
    Για τους αθλητικούς/extreme τύπους, που λατρεύουν το τρέξιμο, την ορειβασία, την κολύμβηση και πολλά άλλα αθλήματα, τα sport watches αποτελούν την ιδανική επιλογή. Εκτός από ποικίλα αισθητήρια όργανα (θερμιδόμετρα, καρδιακούς παλμογράφους, βαρόμετρα, υψόμετρα κα.), τα ρολόγια αυτά διαθέτουν GPS ακριβείας για την παροχή εξειδικευμένων μετρήσεων, με σκοπό να ανεβάσουν την προπόνησή σου σε άλλα επίπεδα. Σε αντίθεση με τα πολυτελέστερα και ελαφρώς μικρότερα σε μέγεθος smartwatches, οι κατασκευαστές έχουν αντικαταστήσει τις έγχρωμες οθόνες αφής υψηλής ευκρίνειας και τα στυλάτα δερμάτινα λουράκια με ελαφριά και ανθεκτικά υλικάυψηλή αδιαβροχοποίηση και αυτονομία, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και στην πιο σκληρή προπόνηση – σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Οι συσκευές της συγκεκριμένης κατηγορίας μπορούν να συνδυαστούν και με εξωτερικά αισθητήρια, τα οποία μπορούν να «φορεθούν» απευθείας στο δέρμα (ζώνες/ιμάντες), εξασφαλίζοντας ακόμα πιο ακριβή αποτελέσματα. Όσον αφορά το κομμάτι των εφαρμογών, οι περισσότερες από αυτές έρχονται προεγκατεστημένες, ωστόσο, στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των κατασκευαστών υπάρχει μεγάλη γκάμα από utilities/watch-faces, καθώς και οικοσυστήματα cloud για την ασφαλέστερη καταγραφή/μεταφορά των δεδομένων, την υποστήριξη και αλλά και την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών. Sport-Fanatic; Μαραθωνοδρόμος; CrossFit enthusiast; Ποδηλάτης; Κολυμβητής; Μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε, αρκεί να το κάνεις με το σωστό τρόπο! 
    Smartbands (aka Fitness Trackers)
    Η τελευταία και πιο σημαντική κατηγορία των wearables. Γιατί αυτή η κατηγορία απευθύνεται σε όλους! Τα smartbands έχουν κατακτήσει επάξια το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, καθώς διαθέτουν όλο το «πακέτο»: μπορούν να μας δώσουν μια εικόνα για την καθημερινή μας δραστηριότητα, παρακολουθώντας τα βήματα, τις θερμίδες ή τον ύπνο μας, υποστηρίζουν συγκεκριμένους τύπους άσκησης ή αθλημάτων, όπως τρέξιμο, ποδηλασία ή κολύμπι, διαθέτουν προηγμένους αισθητήρες για παρακολούθηση, όπως οθόνες καρδιακών παλμών και ορισμένες βασικές έξυπνες ειδοποιήσεις, όπως κείμενο ή email. Όσοι δε διαθέτουν ενσωματωμένο GPS μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα από το τηλέφωνό μας, που σημαίνει ότι μπορούμε να το αφήσουμε στο σπίτι ενώ βρισκόμαστε έξω για τρέξιμο ή ποδήλατο. Λεπτά, ελαφριά, ανθεκτικά στην επαφή με το νερό, με μεγάλη αυτονομία μπαταρίας και ποικίλα χρώματα/σχέδια, σε προκαλούν να τα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, όπου και αν βρίσκεσαι – στη δουλειά, στα ψώνια, στο αυτοκίνητο, στο γυμναστήριο, στο σχολείο! Μία υγιεινή συνήθεια; Ναι. Ένα χρήσιμο gadget; Σίγουρα. Ένα ξεχωριστό δώρο; Αδιαμφισβήτητα! Και θα το βρεις στα καταστήματα Πλαίσιο.
    Ανέπαφες πληρωμές με στυλ!
    Προσωπικό στυλ, προστασία δεδομένων, καθημερινή ευκολία: οι χρήστες ανέπαφων πληρωμών μέσω smartphones/wearables θα συνεχίσουν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα επόμενα χρόνια. Υπολογίζεται δε ότι περισσότεροι από 780 εκατ. άνθρωποι, παγκοσμίως, θα κάνουν χρήση ανέπαφων συναλλαγών αυτών έως τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε. Με την προσθήκη στην ανάλογη εφαρμογή μιας χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας από τις συνεργαζόμενες τράπεζες, τα έξυπνα ρολόγια μας μπορούν να μεταμορφωθούν σε ψηφιακά πορτοφόλια, προσφέροντας πιο γρήγορες και πιο εύκολες ανέπαφες συναλλαγές εν κινήσει - κάθε στιγμή, οπουδήποτε!