SK Broadband: Μηνύει το Netflix για τη σειρά «Squid Game»

    Μία... περίεργη μήνυση δέχθηκε η δημοφιλής πλατφόρμα Netflix από τον νοτιοκορεατικό πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου SK Broadband, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Η δημοτικότητα της κορεατικής σειράς…

    TheSquidGame-3
    Μία... περίεργη μήνυση δέχθηκε η δημοφιλής πλατφόρμα Netflix από τον νοτιοκορεατικό πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου SK Broadband, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
    Η δημοτικότητα της κορεατικής σειράς «Squid Game», η οποία προστέθηκε πρόσφατα στον κατάλογο της αμερικανικής πλατφόρμας, έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων σε παγκόσμιο επίπεδο και η «συρροή» των θεατών φαίνεται να έχει προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στο δίκτυο της SK Broadband, το οποίο μάλιστα τελεί υπό διαδικασίες συντήρησης. Το «πράσινο φως» για τη μήνυση έδωσε ένα δικαστηρίου της Σεούλ, το οποίο υποδεικνύει πως το Netflix πρέπει με κάποιον τρόπο να προσφέρει - σε λογικά πλαίσια - κάποιου είδους αντάλλαγμα για τη χρήση του δικτύου, ενώ αρκετοί είναι και οι Νοτιοκορεάτες νομοθέτες που έχουν εκφράσει δυσαρέσκια για τις υπηρεσίες περιεχομένου, οι οποίες «γονατίζουν» τις υποδομές της χώρας χωρίς κάποια ουσιαστική συνεισφορά. Η SK Broadband αναφέρει πως η κίνηση στους διακομιστές της έχει αυξηθεί από τον Μάιο του 2018 κατά 24 φορές, αγγίζοντας ακόμα και τα 1,2 τρισεκατομμύρια bits μετά την κυκλοφορία των «Squid Game» και «D.P.». [caption id="attachment_72528" align="alignnone" width="900"] Photo Credit: © 1997-2021 Netflix, Inc.[/caption] Μάλιστα, η δημοτικότητα του «Squid Game» έχει ανεβάσει το Netflix στη 2η θέση (σε ό,τι αφορά την καταναλωτή δεδομένων), μετά το YouTube. Οι δύο δημοφιλείς πλατφόρμες περιεχομένου δεν πληρώνουν «μερίδιο» για τη χρήση του δικτύου, την στιγμή που τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Amazon, η Apple και το Facebook καταβάλλουν ένα αποδεκτό χρηματικό αντίτιμο. [caption id="attachment_72530" align="alignnone" width="800"] Photo Credit: © 1997-2021 Netflix, Inc.[/caption] Το έγγραφο που κατέθεσε η SK Broadband αναφέρει πως το μερίδιο που πρέπει να καταβάλλει το Netflix μόνο για το 2020 πλησιάζει τα 27,2 δισεκατομμύρια γουόν (~ 20 εκατομμύρια ευρώ). Από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρεία ισχυρίζεται πως συνέβαλε στη δημιουργία 16.000 θέσεων εργασίας στη Νότια Κορέα από επενδύσεις ύψους 770 δισεκατομμυρίων γουόν, δημιουργώντας οικονομικό οφέλη της τάξεως των 5.6 τρισεκατομμυρίων γουόν. Παράλληλα, δήλωσε πρόθυμη να εξετάσει τις απαιτήσεις του νοτιοκορεατικού παρόχου και να προχωρήσει σε διάλογο, διασφαλίζοντας ότι δε θα επηρεαστούν οι πελάτες του.