Καινούριο Ψυγείο; Μέτρησε σωστά τις διαστάσεις του!

    Ψάχνεσαι για αγορά καινούριου ψυγείου; Μην πας στα «τυφλά»! Ο Plaisio Expert είναι εδώ για να κάνεις την πιο σωστή αγορά!

    Ψυγείο διαστάσεις

    Οι διαστάσεις σε ένα ψυγείο μπορούν να είναι πάρα-πάρα πολλές. Επομένως, για να κάνει η συσκευή τέλειο fit στο διαθέσιμο χώρο που έχεις... Πιάσε το μέτρο, να τα υπολογίσουμε σωστά! Ουσιαστικά, αναφερόμαστε στις διαστάσεις: ύψος, πλάτος, βάθος, οι οποίες πρέπει να μετρηθούν προσεκτικά. Για να έρθει και να «κουμπώσει», η νέα συσκευή στην κουζίνα σου.

    Βήμα 1°

     

    Μέτρησε το περιθώριο που έχεις, για να τοποθετήσεις το νέο σου ψυγείο. Αυτό το περιθώριο μπορεί να είναι από ντουλάπι σε ντουλάπι, από τοίχο σε ντουλάπι και πάει λέγοντας. Σε αυτό το βήμα ουσιαστικά, θέλουμε να δούμε το πλάτος του ψυγείου, που μπορείς να επιλέξεις. Προσοχή! Αν υπάρχει δίπλα κάποιος τοίχος ή ντουλάπι που προεξέχει, υπολόγισε να αφήσεις «αέρα» 5 εκατοστά στη συσκευή, ώστε η πόρτα να ανοίγει άνετα.

    Βήμα 2°

     

    Συνεχίζεις με το ύψος. Σε αυτό το σημείο, είναι δύο οι εκδοχές. Στην πρώτη, υπάρχουν πάνω από τη συσκευή ντουλάπια. Μέτρα από το δάπεδο έως εκεί που ξεκινούν τα ντουλάπια και υπολόγισε ότι 2 με 3 εκατοστά πρέπει να μείνουν «ελεύθερα». Στη δεύτερη εκδοχή πάνω από τη συσκευή δεν υπάρχει τίποτα. Εδώ, επιλέγεις το ύψος, που σε εξυπηρετεί καλύτερα.

    Βήμα 3°

     

    Σειρά έχει να υπολογίσεις το βάθος της συσκευής, μετρώντας από τον τοίχο έως την άκρη του πάγκου. Εδώ, πρέπει να υπολογίσεις τα ακόλουθα:


    ➡️ Πόσο θες να είναι το βάθος του ψυγείου με τις λαβές. Και πόσο χωρίς τις λαβές.
    ➡️ Ποιό να είναι το βάθος του ψυγείου, όταν έχεις ανοιχτή την πόρτα της συντήρησης και της κατάψυξης κατά 90ο.
    ➡️ Ποιό θες να είναι το βάθος που προκύπτει, όταν ανοίξεις τελείως τις πόρτες και τα εσωτερικά συρτάρια.

     

    Καλό θα ήταν λοιπόν, να έχεις γνώση για όλες τις παραπάνω αναφορές. Ειδικά εάν απέναντι από το ψυγείο υπάρχει νησίδα, έπιπλο ή κάποια άλλη συσκευή, όπου ενδέχεται να εμποδίζουν το ψυγείο, καθώς ανοίγει.

    Βήμα 4°

     

    Είναι πολύ σημαντικό να αφήσεις 2-3 εκατοστά περιθώριο, σε όλες τις μεριές (πάνω, από πίσω, δεξιά & αριστερά από το ψυγείο). Και αυτό διότι, πρέπει να κυκλοφορεί σωστά ο αέρας γύρω από τη συσκευή, προκειμένου να λειτουργεί αποδοτικά, χωρίς να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από το προβλεπόμενο.

     

    Πρόκειται για μία συσκευή, που θα έχεις για χρόνια. Δες το χώρο σου, μέτρησε καλά τις διαστάσεις και επίλεξε την κατάλληλη συσκευή, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σου και θα ταιριάζει αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο.