Netflix: Ταινίες και σειρές για να δείτε παρέα με τα παιδιά!

    Με τα σχολεία κλειστά - λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού - εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται καθηλωμένα στο σπίτι και οι περισσότεροι γονείς αντιλαμβάνονται πως οι ώρες της ημέρας κυλούν όλο και…

    family-watching-Netflix
    Με τα σχολεία κλειστά - λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού - εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται καθηλωμένα στο σπίτι και οι περισσότεροι γονείς αντιλαμβάνονται πως οι ώρες της ημέρας κυλούν όλο και δυσκολότερα!  Μπορεί η εκπαίδευση και η εργασία γίνεται πλέον διαδικτυακά, ωστόσο μετράμε ήδη αρκετές εβδομάδες εγκλεισμού και νοιώθουμε ότι η δημιουργικότητα αλλά και η ενέργειά μας αρχίζει να «στερεύει». Aυτές τις δύσκολες ώρες το Netflix έχει την τιμητική του! Βρήκαμε και σας προτείνουμε ταινίες και σειρές από την πλατφόρμα του Netflix, οι οποίες θα ψυχαγωγήσουν τόσο τους μπόμπιρες όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά του σπιτιού - και γιατί όχι εσάς, τους γονείς! Υπομονή λοιπόν και ας ξεκινήσουμε από τους μικρούς μας φίλους:

    Τα Σούπερ Τερατάκια

    Νήπια που έχουν γονείς τα διασημότερα τέρατα του κόσμου, προσπαθούν να τελειοποιήσουν τις ειδικές τους δυνάμεις, ενώ προετοιμάζονται για το νηπιαγωγείο. Στη σειρά του Αβί Αράντ πρωταγωνιστούν οι Έριν Μάθιους, Αλεσάντρο Τζουλιάνι και Άντρεα Λίμπμαν. Μεταγλωτισμένο, με ελληνικούς υπότιτλους (3 σεζόν, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες).

    Το Μαγικό Σχολικό στο Δρόμο Ξανά

    Η Φιόνα, μικρή αδερφή της κας Φριζλ, αναλαμβάνει τα ηνία στο Δημοτικό Γουόκερβιλ, οδηγώντας τα παιδιά σε ξέφρενες περιπέτειες, γεμάτες επιστημονικές γνώσεις. Η Κέιτ ΜακΚίνον έχει το "τιμόνι" σε αυτό το ριμέικ για τη νέα γενιά, ενώ η Λίλι Τόμλιν υποδύεται ξανά το ρόλο της Φριζλ. Πρωταγωνιστούν οι Κέιτ ΜακΚίνον, Μάιλς Κοσελέτσι-Βιέιρα και Μικαέλα Μπλέικ. Μεταγλωτισμένο, με ελληνικούς υπότιτλους (2 σεζόν, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες).

    Μια Σειρά από Ατυχή Γεγονότα

    Βασίζεται στη σειρά βιβλίων του Λέμονι Σνίκετ με τις περιπέτειες τριών μικρών ορφανών, σειρά που έχει πουλήσει μερικές δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε 41 γλώσσες. Τα ορφανά αδέρφια Μποντλέρ αντιμετωπίζουν δοκιμασίες, ταλαιπωρίες και τον σατανικό κόμη Όλαφ στην προσπάθειά τους να ξεκλειδώσουν καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Πρωταγωνιστούν οι Νιλ Πάτρικ Χάρις, Πάτρικ Γουορμπάρτον και Μαλίνα Βάισμαν. Με ελληνικούς υπότιτλους (3 σεζόν, κατάλληλο για παιδιά άνω των 7 ετών).

    Κάρμεν Σαντιέγκο

    Η Κάρμεν Σαντιέγκο, μια επιδέξια αλλά καλόκαρδη κλέφτρα, ταξιδεύει στον κόσμο και ανατρέπει τα σχέδια της σατανικής ΒΑΪΛ με τη βοήθεια των έξυπνων φίλων της. Πρωταγωνιστούν οι Τζίνα Ροντρίγκεζ, Φιν Γούλφχαρντ και Άμπι Τροτ. Μεταγλωτισμένο, με ελληνικούς υπότιτλους (2 σεζόν, κατάλληλο για παιδιά άνω των 7 ετών).

    Το Μυστηριώδες Κρύσταλλο: Η Εποχή της Αντίστασης

    Καθώς οι διψασμένοι για εξουσία Άρχοντες ρημάζουν τον πλανήτη Θρα, μια ομάδα θαρραλέων Γκέλφλινγκ προσπαθεί να σώσει τον κόσμο της και να πολεμήσει το σκοτάδι. Ζήστε την επική αποστολή των Ντιτ, Ριάν και Μπρέα για να βρουν ελπίδα μέσα στο σκότος, να σώσουν τον Θρα και να αποκαλύψουν το πεπρωμένο τους. Τίποτα δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Μια πρωτότυπη σειρά του Netflix από τη Jim Henson Company και τον οραματιστή σκηνοθέτη Λουί Λετεριέ. Πρωταγωνισοτύν οι Τάρον Έτζερτον, Νάταλι Εμάνουελ και Άνια Τέιλορ-Τζόι. Με ελληνικούς υπότιτλους (10 επεισόδια, κατάλληλο για παιδιά άνω των 7 ετών).

    Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων (Spirited Away)

    Η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην Ιαπωνία! Η Τσιχίρο ταξιδεύει σε έναν μαγικό κόσμο, όπου κυβερνά μια μάγισσα - και μεταμορφώνει όσους δεν την υπακούν σε ζώα. Με τις φωνές των Ρούμι Χιράγκι, Μίγιου Ιρίνο και Μάρι Νατσούκι. Η παραγωγή της ταινίας έγινε από το Studio Ghibli, το 2001. Έχει βραβευθεί, μεταξύ άλλων, με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για το 2002 και Χρυσή Άρκτο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου την ίδια χρονιά (μαζί με το Ματωμένη Κυριακή του Πωλ Γκρίνγκρας), ενώ έχει χαρακτηριστεί από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ως μια από τις «50 ταινίες που κάποιος πρέπει να δει μέχρι την ηλικία των 14 χρόνων». Βασικά, σας προτείνουμε να δειτε όλες τις ταινίες του Studio Ghibli. Με ελληνικούς υπότιτλους (κατάλληλη για παιδιά άνω των 7 ετών).

    Ο Πλανήτης μας

    Απολαύστε τα θαύματα του πανέμορφου μέρους που αποκαλούμε "σπίτι μας". Αξιοποιώντας τις νεότερες τεχνολογίες, η σειρά ντοκιμαντέρ "Ο Πλανήτης μας" γυρίστηκε αποκλειστικά σε Ultra High Definition σε περισσότερες από 50 χώρες. Από τις εξωτικές ζούγκλες έως τους πιο ανεξερεύνητους βυθούς, απολαύστε μοναδικά τοπία. Με αφηγητή τον Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο. Με ελληνικούς υπότιτλους (8 επεισόδια, κατάλληλο για παιδιά άνω των 7 ετών).

    Αρχηγός από Κούνια: Ο Αρχιμπόμπιρας Επιστρέφει!

    Ο Αρχιμπόμπιρας φέρνει τον μεγάλο του αδερφό, τον Τιμ, στο γραφείο και του μαθαίνει πώς γίνονται οι δουλειές. Μια σειρά κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στη γνωστή ταινία της DreamWorks Animation, με πρωταγωνιστές τους Τζέι Πι Κάρλιακ,Πιρς Γκάνιον και Κέβιν Μάικλ Ρίτσαρντσον. Μεταγλωτισμένο, με ελληνικούς υπότιτλους (3 σεζόν, κατάλληλο για παιδιά άνω των 7 ετών).

    Ριλακούμα και Καόρου

    Ο Ριλακούμα είναι μια μυστηριώδης αρκούδα που μένει στο σπίτι της Καόρου, μια φαινομενικά συνηθισμένη νέα κοπέλα. Εκτός από τον Ριλακούμα, η Καόρου μένει με τους Κοριλακούμα (ένα άσπρο αρκουδάκι) και Κιιροϊτόρι (το κατοικίδιο πτηνό της Καόρου) και όλοι μαζί έχουν γλυκές και απίθανες περιπέτειες. Η ζωή της Καόρου είναι κάπως βαρετή, αλλά τουλάχιστον στο σπίτι βρίσκει ζεστασιά στην αγκαλιά του συγκατοίκου της, του Ριλακούμα, ενός τεμπέλαρου χνουδωτού αρκούδου! Ιαπωνική σειρά με πρωταγωνιστές τους Μικάκο Τάμπε, Σόκι Ματσουμότο και Τακαγιούκι Γιαμάντα. Με ελληνικούς υπότιτλους (13 επεισόδια, κατάλληλο για παιδιά άνω των 7 ετών).

    Pokémon: Ο Μιούτου Αντεπιτίθεται - Η Εξέλιξη

    Λέγοντας "ναι" στην πρόσκληση ενός μυστήριου εκπαιδευτή, ο Ας, η Μίστι κι ο Μπροκ γνωρίζουν το Μιούτου, ένα κατασκευασμένο Πόκεμον που θέλει να δώσει μάχες. Ξαναζήστε την αξέχαστη ιστορία γέννησης του Μιούτου σε αυτό το CGΙ ριμέικ της πρώτης ταινίας (1998) των αγαπημένων μας Pokémon. Πρωταγωνιστούν οι Σάρα Νατοτσένι, Νταν Γκριν και Μπιλ Ρότζερς. Μεταγλωτισμένη ταινία, με ελληνικούς υπότιτλους (κατάλληλο για παιδιά άνω των 7 ετών).

    Πράσινα Αυγά με Ζαμπόν

    Σε ένα οδικό ταξίδι για να σώσουν ένα απειλούμενο ζώο, οι αταίριαστοι Γκάι και Σαμ μαθαίνουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα όπως είναι η φιλία αλλά κι ένα λαχταριστό έδεσμα. Με τις φωνές των Άνταμ Ντιβάιν, Μάικλ Ντάγκλας, Ντάιαν Κίτον και Κίγκαν-Μάικλ Κι, εμπνευσμένο από το κλασικό βιβλίο του Dr. Seuss. Μεταγλωτισμένο, με ελληνικούς υπότιτλους (13 επεισόδια, κατάλληλο για παιδιά άνω των 7 ετών).

    Arrietty

    Όταν μια λιλιπούτεια "δανείστρια", η Αριέτι, πιάνει φιλία με ένα αγόρι, γίγαντα μπροστά της, πρέπει να προστατεύσει την οικογένειά της από τους τεράστιους ενήλικες. Δημιούργημα του Studio Ghibli του Χαγιάο Μιγιαζάκι, σε σκηνοθεσία Χιρομάσα Γιονεμπαγιάσι, με τις φωνές των Μιράι Σίντα, Ρινοσούκε Καμίκι και Σινόμπου Οτάκε. Με ελληνικούς υπότιτλους (κατάλληλο για παιδιά άνω των 7 ετών). Και για τους μεγαλύτερους φίλους μας:

    Neon Genesis Evangelion

    Δεκαπέντε χρόνια μετά τη Δεύτερη Πρόσκρουση, ο Σίντζι Ικάρι μπαίνει στη Nerv του πατέρα του ως ένας από τους νέους πιλότους ρομπότ που πολεμούν τους τερατώδεις Αγγέλους. Τα συμβατικά όπλα δεν είναι αποτελεσματικά ενάντια στους Αγγέλους και η μόνη γνωστή άμυνα είναι τα Ευαγγέλια (Evangelions ή EVAS) - τεράστια ανθρωπόμορφα ρομπότ των οποίων η κατασκευή και λειτουργία ελέγχεται από τον παραστρατιωτικό οργανισμό NERV. Ιαπωνική τηλεοπτική σειρά anime επιστημονικής φαντασίας, η σεναριογράφηση και σκηνοθεσία της οποίας έγινε από τον Χιντεάκι Άννο. Θεωρείται μια απο τις πιο σημαντικές σειρές στην ιστορία των anime! Με ελληνικούς υπότιτλους (26 επεισόδια, κατάλληλο για παιδιά άνω των 13 ετών).

    Ni no Kuni

    Μαγευτικό animation από το διάσημο βιντεοπαιχνίδι, σε σκηνοθεσία Γιοσιγιούκι Μομόσε (Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων) - ιδανικό για λάτρεις βιντεοπαιχνιδιών. Δύο καθημερινοί έφηβοι βουτάνε σε έναν μαγικό κόσμο και προσπαθούν να σώσουν τη ζωή μιας φίλης τους. Αλλά ο έρωτας περιπλέκει την κατάσταση. Με τις φωνές των Κέντο Γιαμαζάκι, Μακένιου και Μέι Ναγκάνο. Με ελληνικούς υπότιτλους (κατάλληλο για παιδιά άνω των 13 ετών).

    Stranger Things

    Υπερφυσική σειρά μυστηρίου που δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Ντάφερ. Η πλοκή εκτυλίσσεται στη φανταστική πόλη Χόκινς της Ιντιάνα και αποτελεί φόρο τιμής στη δεκαετία του 1980 και της ποπ κουλτούρας. Οι δημιουργοί εμπνεύστηκαν από τα έργα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, του Τζον Κάρπεντερ και του Στίβεν Κινγκ, μεταξύ άλλων. Όταν ένα μικρό αγόρι εξαφανίζεται, μια μικρή πόλη αποκαλύπτει ένα μυστήριο που εμπλέκει μυστικά πειράματα, τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις και ένα παράξενο κορίτσι... Αγαπήθηκε και από μικρούς και από μεγάλους και απέκτησε εκατομμύρια φανς σε όλο τον κόσμο 31 υποψηφιότητες για Emmy, μεταξύ άλλων 2 Καλύτερης Δραματικής Σειράς! Με ελληνικούς υπότιτλους (3 σεζόν, κατάλληλο για παιδιά άνω των 16 ετών).