Netflix: Κατάφερε να ξεπεράσει τις Warner Bros., Fox και Sony!

    Μετά τη νέα εκτιμώμενη κεφαλαιοποίησή του, η οποία ανέρχεται στα 146 δισεκατομμύρια δολάρια, το Netflix είναι πλέον ένας από τους 8 μεγαλύτερους ομίλους μέσων μαζικής επικοινωνίας.  Η άνοδος αυτή,…

    Netflix_Money
    Μετά τη νέα εκτιμώμενη κεφαλαιοποίησή του, η οποία ανέρχεται στα 146 δισεκατομμύρια δολάρια, το Netflix είναι πλέον ένας από τους 8 μεγαλύτερους ομίλους μέσων μαζικής επικοινωνίας Η άνοδος αυτή, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, οφείλεται στα 8.33 εκατομμύρια νέων συνδρομητών οι οποίοι προστέθηκαν  στη βάση της δημοφιλούς πλατφόρμας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017, καθώς και στα 7.4 εκατομμύρια νέων συνδρομητών οι οποίοι ακολούθησαν το τελευταίο τρίμηνο (με 1.960.000 από αυτούς να βρίσκονται στις ΗΠΑ). Συνολικά, η βάση χρηστών του Netflix έχει πλέον περισσότερους από 125 εκατομμύρια συνδρομητές, με τη βοήθεια των οποίων κατάφερε να ξεπεράσει πέντε από τους σημαντικότερους «παίκτες» της βιομηχανίας του θεάματος:
    • Time Warner (Warner Bros.) - $76 δισ.
    • 21st Century Fox - $70 δισ.
    • Sony - $64 δισ.
    • CBS - $20 δισ.
    • Viacom - $13 δισ.
    Προς το παρόν, οι μόνες εταιρείες με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από του Netflix είναι η Disney και η Comcast, αν και η «απόσταση» που τις χωρίζει υπολογίζεται σε μόλις 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η (χρηματιστηριακή) κεφαλαιοποίηση δεν ισούται με την πραγματική αξία της εκάστοτε εταιρείας. Συγκεκριμένα, το THR αναφέρει πως ο Michael Patcher (αναλυτής της επενδυτικής Wedbush Securities) επισημαίνει ότι «η Wall Street εκτιμά κάθε συνδρομητή του Netflix σε κάτι παραπάνω από 1.100 δολάρια». Το Netflix, ωστόσο, δείχνει ασταμάτητο και συνεχίζει να εμπλουτίζει τη γκάμα του με νέες πρωτότυπες παραγωγές (όπως τα Lost in Space και The Innocents), μαγνητίζοντας τα βλέμματα των τηλεθεατών και προσελκύοντας ακόμα περισσότερους συνδρομητές. Netflix and chill, λοιπόν!