IFA 2020: Νέα smartwatches Honor Watch GS Pro και Watch ES

    Στην έκθεση IFA, η Honor ανακοίνωσε δύο νέα smartwatches, τα Honor GS Pro και Honor ES. Το πρώτο απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα ανθεκτικό (rugged) smartwatch και το δεύτερο σε όσους θέλουν έναν…

    Honor-Watch-ES
    Στην έκθεση IFA, η Honor ανακοίνωσε δύο νέα smartwatches, τα Honor GS Pro και Honor ES. Το πρώτο απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα ανθεκτικό (rugged) smartwatch και το δεύτερο σε όσους θέλουν έναν ψηφιακό fitness trainer στον καρπό τους όταν ασκούνται ή αθλούνται. Το Watch GS Pro διαθέτει στρογγυλή οθόνη με διάμετρο 1,39 ιντσών τεχνολογίας AMOLED ανάλυσης 454 x 454 pixels, πλαστική κάσα και στεφάνη από ανοξείδωτο ατσάλι. Το λουράκι είναι επίσης από σιλικόνη. Το smartwatch πληροί 14 συνολικά στρατιωτικές προδιαγραφές MIL-STD-810G και επομένως αντέχει αποδεδειγμένα σε υψηλές θερμοκρασίες και κραδασμούς ενώ είναι water resistant. Η εταιρεία λέει ότι το συγκεκριμένο smartwatch απευθύνεται στους λάτρεις των extreme sports, σε όσους αγαπούν την κολύμβηση, το σκι ή την αναρρίχηση (μάλιστα υποστηρίζει skiing και snowboard tracking μεταξύ άλλων) και πως προσφέρει χαρακτηριστικά – ειδοποιήσεις για παλίρροιες, κακοκαιρία κ.ά. Συνολικά, το Watch GS Pro προσφέρει 100 λειτουργίες για αθλήματα/ ασκήσεις μεταξύ των οποίων και λειτουργία για διάφορα στυλ κολύμβησης όπως και sleep tracking, blood oxygen monitoring και active heart rate tracking. Στο εσωτερικό του βρίσκεται το Kirin A1 SoC που υπάρχει και στα Watch GT 2 της Huawei αλλά και στα Freebuds 3 της ίδιας εταιρείας. Η αυτονομία της συσκευής, σε low power mode διαφημίζεται στις 25 ημέρες ενώ με ενεργοποιημένο το ενσωματωμένο GPS φτάνει τις 48 ώρες. Τo pairing με το κινητό πραγματοποιείται μέσω Bluetooth 5.1.

    Το Honor Watch ES μοιάζει ελαφρώς με fitness tracker εξαιτίας του σχήματος της οθόνης του ωστόσο είναι ένα πραγματικό smartwatch με AMOLED οθόνη 1,64 ιντσών ανάλυσης 456 x 280 pixels και προσφέρει λειτουργικότητα always-on. Η συσκευή, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να αποτελέσει τον προσωπικό γυμναστή κάθε χρήστη, καθώς προσφέρει οδηγίες για διάφορες ασκήσεις και αθλήματα βήμα-βήμα με την χρήση animations στην οθόνη. Επιπλέον, υπάρχουν 12 πλήρη προγράμματα γυμναστικής/ άθλησης ενσωματωμένα στη συσκευή, 95 συνολικά λειτουργίες άσκησης, heart rate και blood oxygen monitoring, sleep tracking και stress tracking. Η αυτονομία της συσκευής αγγίζει τις 10 ημέρες χάρη στην αρχιτεκτονική dual-chipset που χρησιμοποιείται ενώ υποστηρίζει fast charging (η μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 70% μέσα σε μισή ώρα).