Plaisio Blog

iPad: Το απαραίτητο εργαλείο μάθησης!

Το iPad ως το κορυφαίο tablet της Apple, αποτελεί ένα πολύ-εργαλείο για τον σύγχρονο μαθητή στην εποχή της τηλεκπαίδευσης.

Το Apple iPad είναι το tablet που λύνει τα χέρια σε όλους, είτε αφορά σε επαγγελματική χρήση, είτε σε ψυχαγωγία. Όμως το iPad δεν είναι ένα συνηθισμένο tablet, καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη και ως εργαλείο μάθησης. Ειδικά αυτό το διάστημα με την τηλεκπαίδευση να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Το πιο πλήρες tablet για τον μαθητή

Είναι προφανές ότι κάθε μαθητής χρειάζεται τη δική του συσκευή για να μπορέσει να παρακολουθήσει τα διαδικτυακά του μαθήματα του. Το iPad καλύπτει απόλυτα κάθε ανάγκη του. Το tablet της Apple ξεχωρίζει για την εμφάνιση του, με την λεπτή και ελαφριά σχεδίαση. Ταυτόχρονα εφοδιάζεται με την εξαιρετικά ευκρινή οθόνη Retina των 10,2 ιντσών. Τα εντυπωσιακά χρώματα της μπορούν να εγγυηθούν ξεκούραστη και απροβλημάτιστη πολύωρη χρήση, χωρίς να κουράζονται τα μάτια σου.

Την ίδια στιγμή στο App Store είναι διαθέσιμες πάνω από 190 χιλιάδες εφαρμογές που αφορούν στην Εκπαίδευση. Μεταξύ αυτών και οι εφαρμογές όλων των υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης, όπως για παράδειγμα το Zoom ή το Webex, μέσω των οποίων τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους απομακρυσμένα.

Παράλληλα, μέσω της FaceTime κάμερας και του μικροφώνου, έχουν ενεργή συμμετοχή στο μάθημα και μάλιστα με εξαιρετική ποιότητα σύνδεσης. Το πανίσχυρο iPad είναι εξοπλισμένο με το A12 Bionic Chip, στοιχείο που μεταφράζεται σε γρήγορη απόκριση σε κάθε task.

Με αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με τις αμέτρητες διαθέσιμες εφαρμογές, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή η εξάσκηση πάνω σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα, μετατρέπεται σε απλή διαδικασία ακόμη και για τον ίδιο τον εκπαιδευτικό.

Επιπλέον, το iPad μπορεί να γίνει και η νέα σου σχολική τσάντα, καθώς όλα τα βιβλία είναι διαθέσιμα προς «κατέβασμα» στο tablet. Την ίδια στιγμή, οι σημειώσεις μπορούν να είναι ψηφιακές όπως και οι εργασίες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το Apple Pencil, με το οποίο ουσιαστικά το iPad μεταμορφώνεται σε τετράδιο. Αντίστοιχα με το Smart Keyboard από tablet μετατρέπεται σε laptop, αυξάνοντας την πολύ-χρηστικότητα του στα ύψη!

Ένα tablet για όλες τις δουλειές

Επιπροσθέτως, οι εφαρμογές Keynote και Notes, καθώς και τα Pages και Numbers (τα αντίστοιχα Word και Excel), η εκφώνηση επιλογής και άλλες εξαιρετικά προηγμένες λειτουργίες, καθιστούν το iPad ως ένα μοναδικό εργαλείο μάθησης. Στην πλατφόρμα ebooks.edu.gr μπορείς να βρεις διαθέσιμα όλα τα βιβλία σε διαδραστική μορφή, η οποία δεν απαιτεί download. Και το βασικότερο διαθέτει ακόμη περισσότερο περιεχόμενο από ότι στο σχολικό βιβλίο.

Παράλληλα, η διαδικτυακή πλατφόρμα learnipad.gr σου δίνει ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις με το iPad. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος δημιουργήθηκε από την Apple με τη συνεργασία του διανομέα στην Ελλάδα, της iSquare, ειδικά για όσους αγοράσουν iPad μέσα από την Ψηφιακή Μέριμνα, αλλά και για όλους όσους το έχουν ήδη ή θέλουν να το αποκτήσουν, διατίθενται:

  • Οδηγοί και συμβουλές που αφορούν στη χρήση του iPad ως ένα σύγχρονο και μοναδικό εργαλείο μάθησης
  • Πρόγραμμα για δωρεάν webinars
  • Χρήσιμες ενημερώσεις για την εφαρμογή του iPad 1:1 στην τάξη
  • How-to videos
  • καθώς και ένας πλοηγός ψηφιακών σχολικών βιβλίων του Υπουργείου, από όπου μπορεί ο καθένας να τα κατεβάσει και να τα επεξεργαστεί σε PDF αρχείο ή μέσω της εφαρμογής Apple Books.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η iSquare, επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, δημιούργησε το edupad.gr, μια πλατφόρμα που περιέχει προτάσεις και αξιολογήσεις για εφαρμογές και βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου, οι οποίες έχουν ταξινομηθεί ανά είδος, βαθμίδα και γνωστικό πεδίο.

Η πρόσβαση στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι εύκολη, τόσο για μαθητές από Νηπιαγωγείο έως Λύκειο, όσο και για γονείς ή εκπαιδευτικούς.

Avatar

Δημήτρης Γράτσος

O Δημήτρης ήθελε να γίνει Δικηγόρος ή Δημοσιογράφος. Τελικά αποφάσισε να τα συνδυάσει, σπουδάζοντας στη Σκωτία το πρώτο και ασκώντας το δεύτερο. Ανακάλυψε το διαδίκτυο το 2002 ποστάροντας ακατάπαυστα σε Forum κάθε είδους! Στη συνέχεια ακολούθησαν blogs, sites, περιοδικά και εφημερίδες, με βασικό θέμα τα αυτοκίνητα, τα αθλητικά και όχι μόνο. Το 2021 αποφάσισε να... Πλαισιωθεί!