Intel: Η AMD έχει κάνει καλή δουλειά με τους Ryzen 3000 αλλά έχει δρόμο ακόμη

    Η σειρά επεξεργαστών Ryzen της AMD έχει φτάσει στην τρίτη γενιά της και όλα δείχνουν ότι πλέον οι επεξεργαστές της AMD είναι πλήρως ανταγωνιστικοί με εκείνους της κραταιάς Intel, παρόλα αυτά η Intel…

    intel-core-i9-9900k-gaming-cpu
    Η σειρά επεξεργαστών Ryzen της AMD έχει φτάσει στην τρίτη γενιά της και όλα δείχνουν ότι πλέον οι επεξεργαστές της AMD είναι πλήρως ανταγωνιστικοί με εκείνους της κραταιάς Intel, παρόλα αυτά η Intel με βάση καμπάνια της σημειώνει ότι σε benchmarks που βασίζονται σε πραγματικές εργασίες οι επεξεργαστές της παραμένουν καλύτεροι. Σε event της Intel στα πλαίσια της Gamescom 2019 ο Troy Severson δήλωσε:
    Πριν ένα έτος ανακοινώθηκε ο Intel Core i9-9900K και λανσαρίστηκε ως ο ταχύτερος gaming επεξεργαστής στον κόσμο. Ένα χρόνο μετά δεν έχει αλλάξει κάτι. Είναι ακόμα και σήμερα η ταχύτερη gaming CPU στον κόσμο. Έχετε ακούσει πολλά από τον ανταγωνισμό τελευταία, όταν όμως πραγματοποιήσουμε δοκιμές στον πραγματικό κόσμο, όχι με συνθετικά benchmarks, αλλά δοκιμές αντίστοιχες με τα όσα κάνει ένας χρήστης στην καθημερινότητα του για να δούμε πως αποδίδουν σε αυτά τα games, συγκρίνουμε τον Core i9-9900K με τον Ryzen 9-3900X. Τρέχουν με 12 πυρήνες, ενώ εμείς με 8 πυρήνες. Θα είμαι πολύ ειλικρινής, ωμός. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και έχουν μειώσει τη διαφορά, αλλά εμείς έχουμε ακόμα την ταχύτερη σε απόδοση CPU στη βιομηχανία του gaming και θα διατηρήσουμε αυτή τη διαφορά.
    [gallery link="file" columns="2" size="large" ids="46585,46584,46583,46582"] Από τις δηλώσεις αυτές αντιλαμβανόμαστε πως η Intel παραδέχεται πως η AMD κατάφερε να κερδίσει τους επεξεργαστές της στα συνθετικά benchmarks, όταν όμως πρόκειται για μετρήσεις απόδοσης της CPU με εφαρμογές του πραγματικού κόσμου, όπως το Microsoft Office, το Adobe Lightroom, το Photoshop και άλλες, εκεί κερδίζουν σε απόδοση οι επεξεργαστές της Intel. Επιπλέον η Intel σημειώνει πως οι επεξεργαστές της κερδίζουν ότι μόνο σε εφαρμογές παραγωγικότητας αλλά και σε gaming απόδοση, με τον Intel Core i7-9700K να είναι ισοδύναμος ή και καλύτερος από τον αντίστοιχο AMD Ryzen 9 3900X σε μια σειρά από games που δοκιμάστηκαν.