Η Tesla επιτυγχάνει παραγωγή 7.000 οχημάτων σε μια εβδομάδα

    Ο στόχος που είχε τεθεί στην Tesla, για αυξημένη παραγωγή των Model 3, κάτι που εδώ και πολλούς μήνες προσπαθούν να επιτύχουν, φαίνεται πως μόλις έγινε πραγματικότητα με τους ανθρώπους της εταιρείας,…

    tesla-models
    Ο στόχος που είχε τεθεί στην Tesla, για αυξημένη παραγωγή των Model 3, κάτι που εδώ και πολλούς μήνες προσπαθούν να επιτύχουν, φαίνεται πως μόλις έγινε πραγματικότητα με τους ανθρώπους της εταιρείας, μεταξύ τους και τον Elon Musk, να πανηγυρίζουν για αυτό. Αν και ο στόχος έγινε πραγματικότητα λίγες ώρες μετά το πέρας της προθεσμίας, όλοι πανηγύρισαν μιας και είναι αποτέλεσμα προσπαθειών πολλών μηνών. Συγκεκριμένα αυτή την εβδομάδα κατάφεραν στο εργοστάσιο της Tesla να παράγουν 5.031 Tesla Model 3 χωρίς παράλληλα να μειωθεί η παραγωγή των Tesla Model S και Model X, από τα οποία παρήχθησαν συνολικά περίπου 2.000 αυτοκίνητα.
    Ο Elon Musk, CEO της Tesla, ανάρτησε στο twitter το παραπάνω tweet γιορτάζοντας και αυτός με τον τρόπο τους την επίτευξη του στόχου, όχι άδικα μιας και έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για αυτό το προηγούμενο διάστημα.
    Ο ίδιος είχε υποσχεθεί πως η παραγωγή του Model 3 θα έφτανε τις 5.000 οχήματα σε εβδομαδιαία βάση κάποια στιγμή τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε μετά την επίτευξη αυτού του στόχου, έστω και καθυστερημένα, φαίνεται πως η Tesla δείχνει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, κάτι για το οποίο υπήρχε αμφισβήτηση το προηγούμενο διάστημα.
    Επιπλέον πληροφορίες από την εταιρεία θέλουν η παραγωγή του Model 3 να φτάνει τις 6.000 οχήματα ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος Αυγούστου, μια κίνηση που γίνεται στην προσπάθεια να καλυφθεί η ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση για το συγκεκριμένο μοντέλο με τις προ-παραγγελίες να φτάνουν μέχρι στιγμής τα 420.000 οχήματα.
    Η Tesla έχει βασίσει πολλά στο Model 3, ένα σχετικά οικονομικό ηλεκτρικό όχημα με το οποίο στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά και παράλληλα να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα της στους καταναλωτές μιας και είναι ένα όχημα που θα βλέπουν συχνότερα στους δρόμους συγκριτικά με τα ακριβότερα μοντέλα της.