Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020: Μετακινήσου υπεύθυνα!

    Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους: αυτό είναι το μήνυμα που επιδιώκει να περάσει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με τις δράσεις (Mobility Actions) που υλοποιούνται από τις 16 ως τις 22…

    EU-Mobility-Week-2020
    Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους: αυτό είναι το μήνυμα που επιδιώκει να περάσει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με τις δράσεις (Mobility Actions) που υλοποιούνται από τις 16 ως τις 22 Σεπτεμβρίου! Από το 2002, η εβδομάδα αυτή έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός - σε Ευρωπαϊκό επίπεδο - για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατά επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Στόχος είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας εκφράζει τον φιλόδοξο στόχο για μια Ευρώπη ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα ως το 2050, όπως ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von de Leyen. Η ηλεκτροκίνηση, το ποδήλατο, οι προσβάσεις για όλες τις μετακινήσεις και η πεζοπορία βρίσκονται φέτος στο επίκεντρο, ενώ το σύνθημα φέτος είναι: «Μετακινήσου υπεύθυνα!». Πέρυσι, στην δράση συμμετείχαν 86 ελληνικές πόλεις και η Καρδίτσα και το Ρέθυμνο απέσπασαν πολύ σημαντικές διακρίσεις - καταλαμβάνοντας την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα - στις κατηγορίες τους.

    'Έξυπνη ατομική κινητικότητα για όλους!

    Μία από τις πλέον εύκολες και προσιτές επιλογές (σε ό,τι αφορά την βιώσιμη μικρο-κινητικότητα) αποτελούν τα e-scooters, τα οποία ήρθαν για να μείνουν, εισάγοντας στη ζωή μας την ηλεκτροκίνηση. Προτάσεις υπάρχουν για όλα τα γούστα και για όλα τα... βαλάντια. Πίστεψέ μας, έχουμε «γράψει» πολλά χιλιόμετρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για να ανακαλύψουμε και να φέρουμε στα καταστήματα Πλαίσιο τις καλύτερες από αυτές! Χάρη στην ολοένα αυξανόμενη αυτονομία τους, τα εξελιγμένα συστήματα ανάκτησης ενέργειας, τους μεγαλύτερους τροχούς και τις αναρτήσεις, τα e-scooters μπορούν να σε μεταφέρουν με ασφάλεια στη σχολή ή στο γραφείο - ταχύτερα, πιο ξεκούραστα και με ασφάλεια! Ήπια άσκηση, οικονομία, εύκολη και άνετη αστική μετακίνηση, μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αυξημένη αξιοπιστία παρέχει και το ηλεκτρικό ποδήλατο, το οποίο κάνει τη μετάβαση από υπόλοιπους τρόπους μεταφοράς ευκολότερη και ταυτόχρονα σου επιτρέπει να βελτιώσεις τη σωματική και ψυχική σου κατάσταση, χωρίς να ασκείς υπερβολική πίεση στο σώμα σου! Σου επιτρέπει να ποδηλατείς περισσότερο, και όσο περισσότερο κυκλοφορείς, τόσο θα θέλεις να συνεχίζεις! Και αυτό οφείλεται στην ηλεκτρική υποβοήθηση – με άλλα λόγια στο ηλεκτρικό μοτέρ που ενσωματώνει – παρέχοντας βοήθεια στις αναβάσεις, κατά τη μεταφορά φορτίων και στις μεγαλύτερες (και συνήθως πιο κουραστικές) διαδρομές. Η δράση επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει μπει ήδη στην… «πρίζα» και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, η αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου για τα τα φυσικά πρόσωπα επιδοτείται με ποσοστό 40% επί της αξίας τους, με μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας κορυφώνεται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» (22 Σεπτεμβρίου) κατά την οποία μεγάλα τμήματα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έλα στα καταστήματα Πλαίσιο και διάλεξε το έξυπνο μέσο μετακίνησης που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες, μέσα από μία ευρεία γκάμα επώνυμων και αξιόπιστων προϊόντων!