DJ λανσάρει το επόμενο album του σε cartridge για Sega Mega Drive!

    Όχι δεν βρισκόμαστε ξαφνικά στη δεκαετία του 90, αλλά στις αρχές του 2019 και παρόλα αυτά ο Γερμανός DJ Remute αποφάσισε να διαθέσει το επόμενο album του σε cartidge για το Mega Drive της Sega. Το…

    dj-remute-technoptimistic-main
    Όχι δεν βρισκόμαστε ξαφνικά στη δεκαετία του 90, αλλά στις αρχές του 2019 και παρόλα αυτά ο Γερμανός DJ Remute αποφάσισε να διαθέσει το επόμενο album του σε cartidge για το Mega Drive της Sega. Το Sega Mega Drive παρουσιάστηκε το 1988 στην Ιαπωνία και το 1990 λανσαρίστηκε και στην Ευρωπαϊκή αγορά. Είναι μια ιδιαίτερα επιτυχημένη game console η οποία και κατά τη διάρκεια της ζωής της πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια τεμάχια. Ο DJ Remute από το Αμβούργο της Γερμανίας δήλωσε στο Eurogamer πως η μουσική στο cartridge δεν είναι ηχογραφημένη, αλλά την έχει προγραμματίσει ο ίδιος με τη βοήθεια λογισμικού το οποίο "μιλάει" απευθείας με το κύκλωμα ήχου που διαθέτει το Sega Mega Drive, ένα soundchip της Yamaha. Όπως σημειώνει ο Γερμανός DJ κάθε φορά που κάποιος συνδέει το cartridge στο Mega Drive του η μουσική δημιουργείται σε πραγματικό χρόνο εκείνη τη στιγμή από την κονσόλα. Συνέχισε δε λέγοντας πως είναι το πρώτο plug and play retro album. Το cartridge ουσιαστικά διαθέτει ένα custom chip με flash μνήμη χωρητικότητας μόλις 4MB, ενώ περιέχει έναν επίσης custom player μουσικής ο οποίος και είναι αποτέλεσμα προγραμματισμού μερικών από τους θρυλικούς coders της demo σκηνής. Το όνομα του album που θα λανσάρει στις 22 Μαρτίου στο Bandcamp ο DJ Remute είναι Technoptimistic και είναι ένα album ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ ο DJ έχει ήδη ιστορία σε παρόμοιες παραγωγές μιας και το 2017 κυκλοφόρησε ένα ακόμα album με όνομα Limited, τότε σε δισκέτα.
    Σύμφωνα με το DJ Remute το album του έχει ηχητική χροιά από τα ακούσματα των θρυλικών games του Mega Drive, λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι χρησιμοποιεί το soundchip της κονσόλας, αλλά με ρυθμό techno.