Ζωγραφική: Ο τρόπος να «γεμίσεις» το χρόνο σου δημιουργικά!

    Η ζωγραφική είναι μια αγαπημένη ασχολία για όλους. Είναι τρόπος έκφρασης. Και αυτό διότι, μέσω της ζωγραφικής, μπορείς να δείξεις τα συναισθήματά σου και να αποτυπώσεις τις σκέψεις σου. Τώρα που έχει…

    Ζωγραφική

    Η ζωγραφική είναι μια αγαπημένη ασχολία για όλους. Είναι τρόπος έκφρασης. Και αυτό διότι, μέσω της ζωγραφικής, μπορείς να δείξεις τα συναισθήματά σου και να αποτυπώσεις τις σκέψεις σου. Τώρα που έχει έρθει το καλοκαίρι -και που τα πάντα κυλούν πιο ήρεμα- είναι η τέλεια στιγμή για να βγάλεις στην επιφάνεια το ταλέντο σου και να... μεγαλουργήσεις! Με αφορμή αυτό, σκεφτήκαμε για εσάς, μερικές εύκολες και διασκεδαστικές δραστηριότητες ζωγραφικής που λατρεύουν ΌΛΟΙ. Μικροί και μεγάλοι. Ενώ, την ίδια στιγμή… χαρίζουν χρώμα και στιλ στο σπίτι!

    1. Drip Painting

    Η ζωγραφική με σταγόνες είναι μια μορφή αφηρημένης τέχνης, στην οποία η μπογιά στάζει στον καμβά. Είναι μια πιο ακατάστατη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Και αναμφισβήτητα, αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες τεχνικές των παιδιών. Γιατί, αυτού του είδους η ζωγραφική χαρίζει την απόλυτη ελευθερία!

    1. Dot to Dot Art Challenge

    Το «Dot-to-dot painting», όπως φανερώνει και το όνομά του, είναι η ζωγραφική με κουκίδες. Κουκίδες μικρές ή μεγαλύτερες, άσπρες, μπλε, κόκκινες, μωβ… Απλώς σκέψου ένα σχέδιο και δημιούργησέ το με dots! Και πίστεψέ μας… κάπως έτσι θα ξεκινήσεις ένα πολύ διασκεδαστικό και δημιουργικό χόμπι. Το «dot to dot» εφαρμόζεται σχεδόν παντού. Στο χαρτί, στο πλαστικό, στο γυαλί… Αρκεί να έχεις τα κατάλληλα σύνεργα. Εμείς θα σου προτείναμε να ξεκινήσεις με ένα μπλοκ, τέμπερες και πινέλα. Μόλις πάρεις το «κολάι» ξεδίπλωσε το ταλέντο σου και πάνω σε παλιά αντικείμενα. Αντί να πετάξεις για παράδειγμα το βάζο που βαρέθηκες να βλέπεις τόσα χρόνια, μπορείς πολύ απλά να το αλλάξεις! Εξοπλίσου με μερικά ακρυλικά χρώματα, 2-3 πινέλα σε διαφορετικά μεγέθη και άσε τη φαντασία σου ελεύθερη. Τώρα, αν πιστεύεις ότι πραγματικά «τό ‘χεις» δοκίμασε την τέχνη του dot-to-dot και πάνω σε καμβά! Πέρα του ότι θα δημιουργήσεις τα δικά σου έργα τέχνης, είναι και μία πολύ καλή ιδέα για δώρο. Ειδικά αν έχεις ταλέντο σε αυτό… θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τον παραλήπτη!


    TIP! Αν «ξεμείνεις» από φαντασία, κάνε ένα σύντομο search στο Ίντερνετ ή  ακόμα καλύτερα στα social media. Το hashtag #dot-to-dot painting θα σου δώσει άπειρες ιδέες!


    1. Ζωγραφική σε πέτρες

    Τι πιο παραγωγικό στις καλοκαιρινές σου διακοπές από το να μαζέψεις βότσαλα και μεγάλες πέτρες, μετατρέποντάς τα σε καμβά ζωγραφικής; Μπορείς πραγματικά να τους χαρίσεις μια εκπληκτική όψη και να τα μετατρέψεις σε όμορφα διακοσμητικά για το σπίτι, το υπνοδωμάτιο ή το χώρο εργασίας σου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μερικά ακρυλικά χρώματα, 2-3 πινέλα (κατά προτίμηση επίπεδα) και οπωσδήποτε… πολλές βόλτες στην παραλία! Η ζωγραφική σε πέτρες αποδεδειγμένα απελευθερώνει το νου και σε βοηθά να αποβάλλεις το άγχος… Μάλιστα! Σύμφωνα με τους ειδικούς , αποτελεί μια χαλαρωτική διαδικασία που ενθαρρύνει την αυτοσυγκέντρωση, ενώ παράλληλα μειώνει το άγχος.


    TIP!

    • Προσπάθησε οι πέτρες που θα μαζέψεις να είναι όσο το δυνατόν επίπεδες και λείες, ώστε να βαφτούν ομοιόμορφα.
    • Πριν ξεκινήσεις τη ζωγραφική, φρόντισε να τις καθαρίσεις. Χρησιμοποίησε μία παλιά οδοντόβουρτσα για να απομακρύνεις την άμμο ή τυχόν υπολείμματα από την επιφάνειά τους, ξέπλυνέ τες με μπόλικο νερό και άφησέ τες να στεγνώσουν.

    δραστηριότητες ζωγραφικής Σε γενικές γραμμές, οι καλλιτεχνικές εκφράσεις αδειάζουν για λίγο το χάος που επικρατεί στον εγκέφαλο, επιτρέποντάς του να ζήσει σε κόσμους φανταστικούς. Έτσι, η πραγματικότητα παίρνει άλλες διαστάσεις.. έγνοιες, ανησυχίες, προβληματισμοί της καθημερινότητας παύουν να υπάρχουν... για λίγο. Τη θέση τους παίρνουν τα όνειρα, κόσμοι που σε ταξιδεύουν και σε γεμίζουν με χαρά, ανεμελιά, ευτυχία!

    Από τη ζωή λείπει το χρώμα. Γεμίστε το εσείς που ξέρετε τουλάχιστον να το χρησιμοποιείτε!!!