Το προηγμένο in-vehicle infotainment σύστημα της LG ενσωματώνεται σε νέο πολυτελές ηλεκτρικό sedan

    Το νέο, premium σύστημα In-Vehicle Infotainment (IVI) της LG Electronics (LG) θα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό στο μοντέλο του 2022 EQS EV sedan της Mercedes-Benz, με την “Pillar to Pillar” (P2P)…

    lg_ivi_system_for_m-b_eqs_ev_1
    Το νέο, premium σύστημα In-Vehicle Infotainment (IVI) της LG Electronics (LG) θα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό στο μοντέλο του 2022 EQS EV sedan της Mercedes-Benz, με την “Pillar to Pillar” (P2P) οθόνη του να ενσωματώνεται στην MBUX Hyperscreen, η οποία εκτείνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό. Με μοναδικό concept για τον εσωτερικό χώρο και ένα επαναστατικό σύστημα αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής (human-machine interface) που διαθέτει, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα πολυτελείας της Mercedes-Benz AG αναδεικνύει τις φουτουριστικές τάσεις στον σχεδιασμό ηλεκτρικών οχημάτων και αποκαλύπτει ένα συναρπαστικό όραμα για τον μέλλον του mobility. Η MBUX Hyperscreen παρουσιάστηκε από τη Mercedes-Benz AG στην CES το 2021 και αποτελείται από τρεις οθόνες, μία οθόνη  LCD - την ICD (Instrument Cluster Display) -  και δύο OLED - την CID (Central Information Display) και την CDD (Co-Driver Display) -  τοποθετημένες κάτω από ένα περίβλημα από ενισχυμένο γυαλί, ώστε να δημιουργούν την αίσθηση μιας  ενιαίας, συνεχόμενης οθόνης. Η χρήση πλαστικών OLED (P-OLED) προηγμένης τεχνολογίας, επιτρέπει στο infotainment σύστημα της Mercedes-Benz EQS EV, να παρέχει καθαρές, ευκρινείς εικόνες και κείμενο, ενώ το λεπτό πλαίσιο χωρίς πλήκτρα, προσφέρει στους επιβάτες ένα διαισθητικό interface με εκλεπτυσμένη τεχνολογία αφής για εύκολη εμπειρία χρήσης, με την οποία ο χρήστης μπορεί να εξοικειωθεί πολύ εύκολα.

    Το σύστημα IVI της LG σχεδιάστηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες της Mercedes-Benz AG, με κυρτό και πανοραμικό σχεδιασμό, που ταιριάζει με το εξαιρετικά κομψό sedan όχημα. Το Production Engineering Research Institute της LG, γνωστό για την τεχνογνωσία του σε θέματα εξοπλισμού και εξαρτημάτων, καθώς και σε ζητήματα προηγμένων τεχνικών παραγωγής, ανέπτυξε τις 3 θεμελιώδεις τεχνολογίες, που εφαρμόστηκαν στην οθόνη, το Curved Glass Forming, το Surface Treatment και το Curved Display Bonding. Σε στενή συνεργασία, οι μηχανικοί της LG και της Mercedes-Benz AG, αλλάζουν τα δεδομένα στον τομέα των οθονών για οχήματα, όπως πίνακες οργάνων, ταμπλό και συστήματα πλοήγησης, παρέχοντας στους οδηγούς και τους επιβάτες μεγαλύτερη ευκολία και έλεγχο της οδικής τους εμπειρίας. Το υψηλής αισθητικής σύστημα IVI στο Mercedes-Benz EQS EV ανεβάζει τον πήχη, όχι μόνο όσον αφορά στην ευκολία χρήσης του, αλλά και στον παράγοντα της ασφάλειας, αφού διαθέτει νέες τεχνολογίες με αποδόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτούμενες προδιαγραφές για μετωπικές και λοιπές συγκρούσεις. «Είναι τιμή και προνόμιο να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με έναν τόσο αξιόπιστο συνεργάτη όπως η Mercedes-Benz AG», δήλωσε ο Eun Seok-hyun, πρόεδρος της εταιρείας LG Vehicle component Solutions Company. «Αφού ανακηρυχθήκαμε “πολύτιμος προμηθευτής οθονών αυτοκινήτων” από τη Mercedes-Benz AG το 2021, το γεγονός ότι η συνεργασία μας παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα μας κάνει εξαιρετικά υπερήφανους». Ως συνεργάτης καινοτομίας στον τομέα του future mobility, η εταιρεία LG Electronics Vehicle component Solutions (VS), συνεργάζεται με παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Mercedes-Benz AG, με στόχο να γίνει ένας κορυφαίος πάροχος λύσεων συνδεσιμότητας, infotainment και ADAS, που θα προσφέρει μια διαφοροποιημένη εμπειρία στους επιβάτες. Η LG έχει δεσμευθεί να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της για να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητές της με εξαγορές, συμπεριλαμβανομένων του ZKW Group, παρόχου συστημάτων φωτισμού και προβολέων αυτοκινήτων, της εταιρείας κυβερνοασφάλειας λογισμικού Cybellum, καθώς και της κοινοπραξίας LG-Magna e-Powertrain.