Το MediaTek Dimensity 9200 SoC για κινητά υποστηρίζει WiFi 7 και Ray Tracing

    To Dimensity 9200 της MediaTek είναι το πρώτο SoC (System-on-Chip) για κινητά και φορητές συσκευές στον κόσμο που υποστηρίζει το επόμενης γενιάς πρότυπο ασύρματης δικτύωσης WiFi 7. Βεβαίως, για να…

    Dimensity9200
    To Dimensity 9200 της MediaTek είναι το πρώτο SoC (System-on-Chip) για κινητά και φορητές συσκευές στον κόσμο που υποστηρίζει το επόμενης γενιάς πρότυπο ασύρματης δικτύωσης WiFi 7. Βεβαίως, για να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες του νέου προτύπου ασύρματης δικτύωσης, εφόσον διαθέτετε κάποιο κινητό με το συγκεκριμένο SoC, θα χρειαστείτε επιπλέον και ένα συμβατό router. Τα οφέλη; Ταχύτητες που θεωρητικά φτάνουν έως στα 6,5 Gbps (on-device), μεγαλύτερη αξιοπιστία και μειωμένη υστέρηση. Το Dimensity 9200 βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARMv9 Gen 2  και ενσωματώνει έναν πυρήνα Cortex-X3 που αναλαμβάνει τις πιο βαριές εργασίες, τρείς υψηλής απόδοσης πυρήνες Cortex-A715 και τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης πυρήνες Cortex-A510. Η MediaTek, όσον αφορά τα γραφικά, αξιοποίησε την GPU της ίδιας της ARM, Immortalis-G715 που επιταχύνει την ακτινανίχνευση (ray tracing) στο hardware και είναι 32% ταχύτερη από την GPU που βρίσκεται στο Dimensity 9000 SoC ενώ χρησιμοποιεί 41% λιγότερη ενέργεια.

    Το νέο SoC της MediaTek για κινητά και φορητές συσκευές υποστηρίζει βεβαίως δίκτυα 5G (τόσο sub-6GHz όσο και mmWave 5G) ενώ ο επεξεργαστής εικόνας Imagiq 890 είναι ο πρώτος στον κόσμο που υποστηρίζει αισθητήρες εικόνας (για κάμερες) τύπου RGBW υποσχόμενος περισσότερη λεπτομέρεια στις φωτογραφίες και περισσότερη φωτεινότητα. Το MediaTek Dimensity 9200 υποστηρίζει επίσης αποθηκευτικό χώρο UFS 4.0, μνήμη LPDDR5X (8.5Gbps) και ήχο 24-bit/192KHz. Τα πρώτα κινητά που θα ενσωματώνουν το Dimensity 9200 SoC αναμένονται στην αγορά στα τέλη του 2022.