Το ηλεκτρικό αγωνιστικό της Volkswagen σπάει κάθε ρεκόρ στο Pikes Peak

    Στο Pikes Peak του Colorado στις ΗΠΑ από το 1916 γίνεται η ανάβαση οχημάτων στα 4.300 μέτρα και εκεί από τότε πολλά αυτοκίνητα έχουν γράψει τα δικά τους ρεκόρ. Εχθές ήταν η σειρά της Volkswagen η…

    vw-idr-pikes-peak.-3
    Στο Pikes Peak του Colorado στις ΗΠΑ από το 1916 γίνεται η ανάβαση οχημάτων στα 4.300 μέτρα και εκεί από τότε πολλά αυτοκίνητα έχουν γράψει τα δικά τους ρεκόρ. Εχθές ήταν η σειρά της Volkswagen η οποία μέ ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό όχημα έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Το πρωτότυπο αγωνιστικό όχημα οδηγούσε ο Γάλλος οδηγός αγώνων Romain Dumas και τερματίζοντας τη διαδρομή των 19,99 χιλιομέτρων το ρολόι έγραφε 7 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα και 148 χιλιοστά, ένας χρόνος που ξεπέρασε κάθε χρόνο από οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα έχει συμμετέχει στην ανάβαση, αλλά και 16 δευτερόλεπτα μικρότερος από το χρόνο ρεκόρ που είχε κάνει το 2013 ο Sebastian Loeb με το Peugeot 208 T16 3.2 BiTurbo. Η ανάβαση είναι άκρως ενδιαφέρουσα για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ξεκινά από υψόμετρο 1.440 μέτρων και τερματίζει σε υψόμετρο 4.300 μέτρων με χαμηλή πυκνότητα οξυγόνου μετά από 156 στροφές  και 19,99 χιλιόμετρα διαδρομής. Ο Romain Dumas δήλωσε:
    Συνάντησα ομίχλη και είχε πολλή υγρασία, με μερικά νωπά σημεία στο δεύτερο μέρος της διαδρομής. Είμαι ευχαριστημένος με αυτό το χρόνο, αλλά θα μπορούσαμε να πάμε ταχύτερα αν αυτό το μεσαίο κομμάτι ήταν στεγνό.
    Ο τεχνικός διευθυντής της VW Motorsport, Xavier Demaison, δήλωσε σχετικά με την ανάβαση:
    Ξέραμε ότι είχαμε ταχύτητα, όμως είχαμε κάποια τεχνικά προβλήματα σχετικά με τη διαχείριση της μπαταρίας, κάτι που μας έπαθε πολλά τις τελευταίες μέρες. Η μαγεία αυτού του αγώνα είναι ότι δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το βουνό, όμως σήμερα ήταν ΟΚ. Ο Romain πήρε ρίσκα για να πετύχει αυτό το χρόνο και τα έδωσε όλα. Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Δεν ήταν δυνατόν για μας να πούμε, όταν ήρθαμε εδώ, ότι είχαμε έρθει για να σπάσουμε το χρόνο της Peugeot, όμως είμαι ευτυχής που το κάναμε!
    Το αγωνιστικό αυτοκίνητο που εξέλιξε η Volkswagen ονομάζεται I.D.R. Pikes Peak, διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 670 ίππων, ενώ του δίνουν τη δυνατότητα επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,25 δευτερόλεπτα. https://www.youtube.com/watch?v=UNCMDOYNcXk