Το Google My Maps ετοιμάζει ταξίδι… μονάχα για πάρτη σου!

    Ετοιμάζεις ταξιδάκι; Σου έχουμε βρει το απόλυτο εργαλείο της Google, με το οποίο θα φτιάξεις το πλάνο το σωστό. Για να τα δεις όλα σε λίγες μόνο μέρες. Οργανωμένα ΚΑΙ χωρίς να "πνίγεσαι σε μία…

    Woman,Hand,Using,Smart,Phone,On,Top,Of,Mountain,With
    Ετοιμάζεις ταξιδάκι; Σου έχουμε βρει το απόλυτο εργαλείο της Google, με το οποίο θα φτιάξεις το πλάνο το σωστό. Για να τα δεις όλα σε λίγες μόνο μέρες. Οργανωμένα ΚΑΙ χωρίς να "πνίγεσαι σε μία κουταλιά νερό".

    Το Google My Maps σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς τους χάρτες της Google ως trip planner, στους οποίους μπορείς να προσθέτεις pin με τις τοποθεσίες, που θες να επισκεφτείς -οπουδήποτε στον κόσμο!

    Γιατί το Google My Maps είναι MUST στα ταξίδια...

    #1. Δημιουργείς routes

    Βλέπεις συγκεντρωμένα στο χάρτη όλα τα μέρη, τα οποία σκοπεύεις να επισκεφτείς. Το ίδιο και την απόσταση που έχουν μεταξύ τους. Ποιοι προορισμοί είναι κοντά; Ομαδοποίησέ τους, ώστε να τους επισκεφτείς σε μία ημέρα. Κάνε το ίδιο για όλες τις ημέρες του ταξιδιού σου. Έτσι, θα «μοιράσεις» σωστά, όσα θες να δεις και να κάνεις εκεί... Για να έχεις γεμάτες ημέρες, οι οποίες δεν περιέχουν άσκοπες μετακινήσεις και διπλές διαδρομές.

    #2. Επεξεργάζεσαι τον χάρτη με το travel buddy σου!

    Κάνε share τον χάρτη στο ταίρι ή την παρέα που ταξιδεύετε μαζί, για να τον επεξεργάζεστε όλοι. ‘Έτσι, θα φτιάξετε από κοινού το ταξίδι σας. Μπορείς επίσης να μοιραστείς αυτόν τον super ταξιδιωτικό οδηγό που -με τόσο κόπο- έφτιαξες και με άλλους. Μάλιστα! Μόλις τον ολοκληρώσεις, κάνε το χάρτη σου δημόσιο, για να βοηθήσεις όσους θέλουν να κάνουν το ίδιο ταξίδι με εσένα. Και πίστεψέ μας… θα τους βοηθήσεις ΠΟΛΥ!

    #3. Συνδέεται με τα υπόλοιπα εργαλεία της Google

    Πρόσεξε εδώ τώρα... Μπορείς να δημιουργήσεις φάκελο στο Google Drive με χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι. Αξιοθέατα, μαγαζιά, spots, καταλύματα ή ό,τι άλλο θες οπωσδήποτε να επισκεφθείς κατά την παραμονή σου εκεί. Εννοείται ότι σε αυτόν το φάκελο, θα έχεις συμπεριλάβει και το χάρτη που έχεις φτιάξει. Για να τα έχεις όλα συγκεντρωμένα. Και ακόμα κάτι που σίγουρα θα σου φανεί ενδιαφέρον... Εφόσον ένα location υπάρχει στους χάρτες της Google, όταν επισυναφθεί στο Google My Maps, θα δείχνει στοιχεία του σημείου, αξιολογήσεις και φωτογραφίες. Τέλειο;

    #4. Σημειώνεις τις δικές σου extra πληροφορίες.

    Πρόσθεσε στο Google My Maps οδούς, ώρες λειτουργίας, websites ή ακόμα και links από το Wikipedia ή κάποιο blog. Αφού επισκεφτείς μία τοποθεσία, σημείωσε τις εντυπώσεις σου. Έτσι, στο μέλλον θα τα θυμάσαι όλα... αναλυτικότατα!

    #5. Δημιουργείς Layers

    Φτιάξε διαφορετικά «επίπεδα» με τα locations που έχεις κάνει pin. Χώρισε τα επίπεδα αυτά ανά ημέρα ή ανά κατηγορία μαγαζιών (π.χ. εστιατόρια, καφέ, μνημεία, παραλίες κ.α.). Επίσης, βάλε εικονίδια στις τοποθεσίες, ώστε να τις διακρίνεις εύκολα ανάλογα με το είδος τους. Αλλά και για να... ομορφύνεις το χάρτη σου!

    #6. Ξεχνάς το... Save!

    Ίσως το πιο Σημαντικό-Ασήμαντο επιχείρημα, που είναι όμως σωτήριο για κάθε... ξεχασιάρη! Το Google My Maps αποθηκεύει ανά λεπτό όλες τις αλλαγές που κάνεις. Αυτόματα! Έτσι, ποτέ-μα-ποτέ δε χάσεις καμία επεξεργασία.

    Άλλες ιδέες, για να χρησιμοποιήσεις το Google My Maps…

    [mks_icon icon="fa-hand-o-right" color="#2ad38a" type="fa"] Να αποθηκεύσεις όλα τα μαγαζιά που «κρατάς» ως αρχείο στο κινητό σου, για να επισκεφτείς κάποια στιγμή στο μέλλον. Είτε αυτά είναι στην πόλη σου, είτε σε έναν προορισμό που έχεις σκοπό να ταξιδέψεις. Με αυτόν τον τρόπο, δεν πρόκειται ΠΟΤΈ να τα... παραλείψεις, όταν ψάχνεις πού να βγεις! [mks_icon icon="fa-hand-o-right" color="#2ad38a" type="fa"] Να περιηγηθείς on-the-go. Βρίσκεσαι σε μία περιοχή που δεν γνωρίζεις; Άνοιξε τους χάρτες σου. Σίγουρα θα έχεις «σώσει» κάποιο μαγαζί εκεί κοντά! Επίλεξέ το και ακολούθησε τις οδηγίες πλοήγησης.

    Δες εδώ ΌΛΑ τα τελευταία νέα της Google!