Plaisio Blog

The King of Cool στην IFA 2023 | Το Lenovo Legion 9i είναι το πρώτο gaming laptop με σύστημα υγρής ψύξης με AI

Η Lenovo™ ανακοίνωσε το κορυφαίο Lenovo Legion™ 9i (16”, 8), το πρώτο gaming laptop 16 ιντσών στο οικοσύστημα της Lenovo Legion -και στον κόσμο-με σύστημα υγρής ψύξης, σχεδιασμένο για gamers και δημιουργούς με πολύπλοκες απαιτήσεις ροής εργασιών και γραφικών που χρειάζονται ένα πλήρες στούντιο στην τσάντα τους.

Το Lenovo Legion 9i συμπληρώνει τη σειρά Lenovo Legion που περιλαμβάνει επίσης τη σειρά Lenovo Legion Pro -για ανταγωνιστικούς gamers- και τη σειρά Lenovo Legion Slim– για gamers που εκτιμούν την ευελιξία, καθώς και οθόνες και περιφερειακά Lenovo Legion.

“To νέο Lenovo Legion 9i (16”, 8) σηματοδοτεί το πιο πρόσφατο ορόσημο σε gaming laptops της Lenovo Legion. Το Lenovo Legion 9i είναι το πρώτο laptop στο οικοσύστημα Lenovo Legion με ενσωματωμένο σύστημα υγρής ψύξης με ρύθμιση hardware από τσιπ τεχνητής νοημοσύνης. Το κάλυμμα από carbon A, το οποίο εκτός από το ότι προσφέρει «μοναδική αισθητική σε κάθε laptop» έχει ως αποτέλεσμα ένα ελαφρύτερο laptop για gamers και δημιουργούς που απαιτούν το καλύτερο». δήλωσε ο Jun Ouyang, vice president and general manager of the Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group της Lenovo. «Με κάθε λύση gaming που σχεδιάζουμε η πρόκληση είναι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Το Lenovo Legion 9i (16”, 8)  θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για εμάς και η πρόκληση συνεχίζεται για το ξεπεράσουμε στο μέλλον.”

Το Lenovo Legion 9i (16”, 8) με ενσωματωμένη υγρή ψύξη και κάλυμμα από σφυρήλατο carbon Α

Το Lenovo Legion 9i (16”, 8) επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια σε συνδυασμό με την ισχύ στα gaming laptop. Από τον επεξεργαστή Intel® Corei9-13980HX 13ης γενιάς, έως τη NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 Laptop GPU και με επιλογή ανάμεσα σε 64 GB Overclocked 5600Mhz Dual Channel DDR5 RAM ή τον εκπληκτικά γρήγορο 32GB Overclocked 6400Mhz DDR5 Dual Channel RAM, το laptop αυτό προφέρει πραγματικά αξιόλογο hardware. Αλλά το μυστικό που κάνει το Lenovo Legion 9i (16”, 8) πραγματικά ισχυρό βρίσκεται στον τρόπο με τον όποιον απελευθερώνεται η δύναμη αυτών των επεξεργαστών.

©Lenovo™

Το ενσωματωμένο σύστημα υγρής ψύξης Legion Coldfront — το πρώτο του είδους του σε gaming laptop 16 ιντσών1 — επιτρέπει στο Lenovo Legion 9i (16″, 8) να αποδίδει μέγιστη ισχύ 230 W TDP, ενώ ζυγίζει μόλις 2,56 κιλά. Το σύστημα —σχεδιασμένο σε συνεργασία με το Cooler Master— λειτουργεί παράλληλα με την GPU VRAM για να διαχειρίζεται τη θερμότητα σε ακραίες συνεδρίες παιχνιδιού, ενώ ενεργοποιείται αυτόματα όταν η GPU φτάσει στους 84°C για να κατεβάσει τη θερμοκρασία. Σε συνδυασμό με το σύστημα ψύξης αέρα τριπλού ανεμιστήρα, που ρυθμίζεται από AI, με 6.333 μεμονωμένους αεραγωγούς εισαγωγής, το Lenovo Legion 9i (16”, 8) παραμένει δροσερό ακόμα και κάτω από τις πιο εξαντλητικές συνθήκες παιχνιδιού και δημιουργίας περιεχομένου. Για να προσαρμόσουν το πρόσθετο βάρος του συστήματος υγρής ψύξης, οι μηχανικοί της Lenovo έπρεπε να σχεδιάσουν ένα καινοτόμο νέο κάλυμμα A από σφυρήλατο άνθρακα που όχι μόνο εξοικονομεί βάρος, αλλά λόγω της διαδικασίας σφυρηλάτησης, έχει ως αποτέλεσμα το κάθε Lenovo Legion 9i να έχει το δικό του μοναδικό σχέδιο από σφυρήλατο άνθρακα στο κάλυμμα Α.

©Lenovo™

Όλη η επιπλέον ισχύς του Lenovo Legion 9i ζωντανεύει με μια οθόνη Lenovo PureSight 3.2K MiniLED 16:10, με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 165 Hz. Οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ χρωματικών ρυθμίσεων DCI-P3 και sRBG στο προεγκατεστημένο λογισμικό X-Rite, χάρη στην εργοστασιακή βαθμονόμηση χρώματος της οθόνης ανά μονάδα. Η MiniLED οθόνη με αναλογία σασί/οθόνης 94% προσφέρει τεράστια, ολοκάθαρα γραφικά σε gamers και δημιουργούς περιεχομένου, ενώ με τα έως και 2 TB PCIe (Gen 4) SSD2 αποθήκευσης, υπάρχει αρκετός χώρος για να απολαύσετε όσα παιχνίδια θέλετε. 

Η δυνατότητα για καθηλωτικές εμπειρίες είναι βασικός παράγοντας της προσέγγισης του ισχυρού και πολυτελούς Lenovo Legion 9i (16”, 8). Η λειτουργία Smart FPS του LA-2 AI chip της Lenovo συνδέεται απευθείας με την οθόνη για να παρακολουθεί τα καρέ ανά δευτερόλεπτο και να προσαρμόζει αυτόματα την ισχύ στη GPU και την CPU, διασφαλίζοντας μέγιστο FPS ανεξάρτητα από το σενάριο του κάθε παιχνιδιού. Το τσιπ Lenovo LA-2 AI συγχρονίζει επίσης το Legion Spectrum RGB, το όποιο βρίσκεται σε λωρίδες γύρω από το πληκτρολόγιο και το κάτω πλαίσιο, στο λογότυπο Legion και στο πληκτρολόγιο RGB Lenovo TrueStrike με γραφικά στην οθόνη – προσφέροντας μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία στους gamers. Επιπλέον, το λογισμικό Tobii Horizon παρέχει παρακολούθηση των κινήσεων του κεφαλιού που προσφέρει στους gamers ακόμα πιο δυνατές εμπειρίες, όταν παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

©Lenovo™

Για όλες τις φόρες που χρειάζεται να είστε εκτός σπιτιού/γραφείου, το Lenovo Legion 9i (16”, 8) είναι έτοιμο να σας ακολουθήσει με μπαταρία 99,99 Whr που μπορεί να φορτιστεί3 τόσο μέσω του παρεχόμενου 330W Slim Adapter, όσο και του μετασχηματιστή τροφοδοσίας 140 W TypeC®, που περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Η συνδεσιμότητα WiFi 74 και Bluetooth 5.3 παρέχονται από την κάρτα WiFi Filogic 380 της MediaTek με ασύρματη ταχύτητα έως και 6,5 Gbps.

Όπως και με άλλα Lenovo Legion laptop, το Lenovo Legion 9i διατίθεται με προεγκατεστημένα Windows 11 καθώς και 3μηνη συνδρομή στο Xbox Game Pass Ultimate ώστε οι gamers να μπορούν να απολαύσουν εκατοντάδες παιχνίδια υψηλής ποιότητας από την πρώτη στιγμή. Το Nahimic της SteelSeries παρέχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στα παιχνίδια μέσω του καθηλωτικού τρισδιάστατου ήχου που επιτρέπει στους παίκτες να ακούν τους συμπαίκτες τους πιο καθαρά, ενώ προσθέτει στην καλύτερη αντίληψη του χώρου που είναι τόσο σημαντική για να φτάσουν οι gamers στην κορυφή του πίνακα βαθμολογίας. Οι παίκτες που κάνουν streaming θα εκτιμήσουν τα εύκολα ρυθμιζόμενα στοιχεία ελέγχου ισορροπίας και EQ, που βοηθούν στην διατήρηση της προσοχής εκεί που πρέπει — στη νίκη.

©Lenovo™

Η εφαρμογή λογισμικού Lenovo Vantage προσφέρει μια πρόσθετη όλα-σε-μία, σουίτα εργαλείων, όπως πίνακες ελέγχου απόδοσης σε πραγματικό χρόνο, χειριστήρια overclocking, καθώς και έξυπνα χειριστήρια ανεμιστήρων τα όποια περιλαμβάνουν μια νέα προσαρμοσμένη λειτουργία ανεμιστήρα που επιτρέπει στους gamers να αναγνωρίζουν κάθε πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Μαζί με κάθε συσκευή Lenovo Legion προσφέρεται επίσης το Legion Arena, το οποίο ενοποιεί παιχνίδια από πολλές πλατφόρμες, έτσι ώστε οι gamers να έχουν πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη τους σε ένα σημείο για να βρίσκουν γρήγορα το παιχνίδι που θέλουν να παίξουν. Η προαιρετική υποστήριξη Lenovo Premium Care είναι επίσης διαθέσιμη για όσους θέλουν πρόσβαση σε προηγμένη τεχνική υποστήριξη από το σπίτι τους, καθώς και προληπτικό έλεγχο υγείας υπολογιστή.

Γιώργος Ιωσηφίδης

Γιώργος Ιωσηφίδης