Συσκευές που... εξελίχθηκαν σε ένα μικρό θαύμα!

    Αχ πώς περνούν τα χρόνια… Πόσο έχει προοδεύσει η τεχνολογία! Πόσα πράγματα σήμερα μας φαίνονται αυτονόητα κι όμως πριν από -όχι και τόσα πολλά- χρόνια ήταν διαφορετικά! Πιο παραδοσιακά… Πιο…

    Οικιακές Συσκευές
    Αχ πώς περνούν τα χρόνια… Πόσο έχει προοδεύσει η τεχνολογία! Πόσα πράγματα σήμερα μας φαίνονται αυτονόητα κι όμως πριν από -όχι και τόσα πολλά- χρόνια ήταν διαφορετικά!
    Πιο παραδοσιακά… Πιο χειρωνακτικά… Και πιο κουραστικά! Να ‘ναι καλά το θαύμα της τεχνολογίας! Έχει κάνει πλέον τις απλές, καθημερινές δουλειές του σπιτιού και άλλες προετοιμασίες να μοιάζουν παιχνιδάκι! Και αυτό γιατί οι οικιακές συσκευές εξελίχθηκαν. Έγιναν πιο «έξυπνες» και σήμερα συνδέονται μαζί μας για να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις, με βάση τις δικές μας ανάγκες, με το πάτημα ενός κουμπιού. Και κάπως έτσι, με ένα κλικ, αφήσαμε πίσω μας τόσες αναμνήσεις, που σίγουρα δε νοσταλγούμε...

    Από τη σκούπα με το φαράσι… στη σκούπα ρομπότ!

    Ήταν ίσως το πιο γνωστό δίδυμο, μετά τον κουβά με τη σφουγγαρίστρα. Κι όμως, τη σκούπα (μαζί με το φαράσι), διαδέχτηκε η ηλεκτρική σκούπα. Με σακούλα ή χωρίς, ήταν και είναι η εύκολη και γρήγορη λύση για ένα σπίτι «λαμπίκο» σε χρόνο ρεκόρ. Βέβαια, αυτό απαιτεί να έχεις χρόνο να βάλεις σκούπα. ΑΛΛΑ η τεχνολογία ξαναέκανε το θαύμα της και φρόντισε ΚΑΙ για αυτό. Έτσι, «γεννήθηκε» η σκούπα ρομπότ! Αυτή η μαγική συσκευή που, όχι μόνο σκουπίζει, αλλά σφουγγαρίζει κιόλας, με ένα μόνο "tap!" από το κινητό. Tip! Αν θες να μάθεις περισσότερα για αυτές, τσέκαρε εδώ!

    Πιες τον χυμό σου για…ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ βιταμίνες!

    Φράση που όλοι έχουμε ακούσει, αλλά κανένας δε σκεφτόταν τότε τι skill χρειαζόταν να στύψεις ένα-ένα τα πορτοκάλια με το χέρι. Βέβαια, υπήρχαν και ηλεκτρικοί στίφτες, που έκαναν τη διαδικασία μία πορτοκαλόκουπα πιο εύκολη. Σήμερα, να ‘ναι καλά η τεχνολογία, συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τους αγαπημένους μας φυσικούς χυμούς -ακόμα και ανάμεικτους- με σύγχρονους αποχυμωτές σε χρόνο dt! Και το καλύτερο; Προσλαμβάνουμε έως και 81% περισσότερες βιταμίνες, χάρη στους εξελιγμένους slow juicers, κάνοντας πολύ χαρούμενες τις μανάδες μας!

    Κάνοντας «μπράτσα» για ένα αφράτο κέικ!

    Αχ τα γλυκά! Once on the lips, forever on the hips! ΦΟΡΕΒΕΡ, ωστόσο, κάναμε κάποτε να φτιάξουμε το τέλειο, αφράτο κέικ. Γιατί; Γιατί δεν υπήρχαν πάντοτε οι κουζινομηχανές, όχι. Πριν από αυτή την από (κουζινο)μηχανής θεά, υπήρχαν συσκευές όπως τα blenders με σύρμα, εξίσου πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά. Αλλά δε μιλάμε για αυτά… Μιλάμε για το mixer χειρός. Και όχι σαν τις σύγχρονες συσκευές, που κάνεις μια περασιά στη ζύμη και τσουπ! Έτοιμη! Όχι… Μιλάμε για το mixer που, για να «δέσει» το γλυκό, ήθελες 2 ώρες στο χτύπημα, λες και ανακάτευες τα υλικά στο χέρι με το φουέ. Βέβαια, αν έφτιαχνες ένα γλυκό την εβδομάδα, μέσα σε λιγότερο από μήνα έκανες εξαιρετικά μπράτσα για το καλοκαίρι! Να τα λέμε κι αυτά!

    Απολαμβάνοντας τηγανιτές πατάτες χωρίς ενοχές

    Και τι δεν είχαμε δοκιμάσει για να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας τηγανητές πατάτες χωρίς ενοχές… Η αυθεντική επιλογή, στη φριτέζα με ελαιόλαδο, είναι απαγορευμένο «άθλημα», αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας. Βέβαια, προσπαθήσαμε να τις βράσουμε πρώτα, μπας και απορροφήσουν λιγότερο λάδι. Ναι μεν πιο υγιεινές, ΑΛΛΑ! Δεν είναι τόσο τραγανές και λαχταριστές όσο οι κλασσικές. Μετά τις κάναμε στο φούρνο, μήπως γλιτώσουμε καμιά θερμίδα… Τζίφος. Αφού -μεταξύ μας- ποια να συγκριθεί με την τηγανιτή; Μέχρι που το θαύμα έγινε και λέγεται φριτέζα αέρος! Με τη μαγική αυτή συσκευή απολαμβάνουμε λαχταριστές, τραγανές -σαν τηγανητές- πατάτες, υγιεινά και χωρίς ενοχές, και όχι μόνο! Μπορούμε να μαγειρέψουμε τα πάντα, με ελάχιστο ή και καθόλου λάδι με τη δύναμη του αέρα!