Samsung QLED TV 2019: Η ακρίβεια φέρνει την τελειότητα!

    Mία ανεπανάληπτη εμπειρία κινηματογραφικών προδιαγραφών υπόσχεται η Samsung, παρουσιάζοντας το QLED TV Line-up του 2019, το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 20 μοντέλα και περιλαμβάνει μεγαλύτερη…

    QLED19_4
    Mία ανεπανάληπτη εμπειρία κινηματογραφικών προδιαγραφών υπόσχεται η Samsung, παρουσιάζοντας το QLED TV Line-up του 2019, το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 20 μοντέλα και περιλαμβάνει μεγαλύτερη γκάμα στα μοντέλα τηλεοράσεων μεγάλων διαστάσεων (έως και 82").  «Αιχμή του δόρατος» αποτελεί η νέα σειρά Samsung QLED 8K Q900R, με 4 φορές υψηλότερη ανάλυση από την 4K UHD και 16 φορές υψηλότερη από την FHD, ΑΙ επεξεργαστή Quantum Processor 8K για να μετατρέπει το περιεχόμενο χαμηλής ανάλυσης σε ποιότητα εικόνας 8K και βελτιστοποιημένο ήχο. [caption id="attachment_41423" align="alignnone" width="770"] Η εντυπωσιακή Samsung Q900R 8K QLED TV, την οποία μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα Πλαίσιο.[/caption] Ας περάσουμε τώρα στα μοντέλα 4K QLED, τα οποία βρίσκονται ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας (ΗΠΑ) και εντυπωσιάζουν με τις προδιαγραφές τους. Μιλάμε φυσικά για τις μοντέλα των σειρών Q90R, Q80R, Q70R και Q60R με μέγεθος οθόνης από 43 ως 82 ίντσες. Στο πλαίσιο της δέσμευσης της Samsung να αυξήσει την τεχνολογία QLED, οι νέες QLED τηλεοράσεις διαθέτουν τεχνολογία Ultra Viewing Angle (Οπτική Γωνία Μεγάλου Εύρους), η οποία αναδιαμορφώνει το πάνελ της τηλεόρασης, έτσι ώστε ο οπίσθιος φωτισμός να διαχέεται ομοιόμορφα στην οθόνη μέσα από το πάνελ με τα φώτα. Με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας, οι νέες τηλεοράσεις μπορούν να προβάλλουν ευκρινείς εικόνες με βαθύτερο μαύρο χρώμα και ευρύτερη οπτική γωνία. Επίσης, διαθέτουν Local Dimming με Direct-Full-Array (πλην της σειράς Q60R) για πιο εξελιγμένο έλεγχο της χρωματικής αντίθεσης, επιτρέποντας βαθύτερες μαύρες απεικονίσεις χωρίς χρωματικές κηλίδες. Είναι, επίσης, εξοπλισμένα με τον ιδιόκτητο επεξεργαστή Quantum Processor 4K, που επιτρέπει στα προϊόντα QLED 4K να προβάλλουν περιεχόμενο από οποιαδήποτε πηγή σε διαφορετικές αναλύσεις με βελτιωμένη φωτεινότητα, αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας και καλύτερο ήχο για κάθε σκηνή μέσω τεχνολογίας αναβάθμισης Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Όλες τα νέα μοντέλα διαθέτουν τεχνολογίες HLG αλλά και HDR10+, την τεχνολογία επόμενης γενιάς της Samsung για επεξεργασία εικόνας. Το πρότυπο HDR10+ φωτίζει περισσότερο τις φωτεινές περιοχές και σκουραίνει τις πιο σκοτεινές, βελτιώνοντας τα επίπεδα φωτεινότητας και αντίθεσης για κάθε σκηνή, για να εξασφαλίσει πιο ρεαλιστική εμπειρία τηλεθέασης.

    Έξυπνοι Βοηθοί Τεχνητής Νοημοσύνης & Universal Guide

    H λειτουργία New Bixby¹ (Bixby 2.0) διευκολύνει τους χρήστες, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο της αρεσκείας τους μέσω φωνητικών εντολών στο Universal Guide της Samsung, το οποίο βοηθά τους χρήστες να αναζητούν περιεχόμενο βάσει προηγούμενων συνηθειών και προτιμήσεων προβολής. Για να παρέχουν περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας και λειτουργίες ανοιχτής πλατφόρμας, οι Smart τηλεοράσεις της Samsung θα προσφέρουν μια νέα εφαρμογή για ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα iTunes² (iTunes Movies & TV Shows) και θα υποστηρίζουν το Apple AirPlay 2. [caption id="attachment_41421" align="alignnone" width="770"] Το SmartThings μετατρέπει την τηλεόρασή σας σε ένα κεντρικό σημείο διαχείρισης των έξυπνων οικιακών συσκευών σας, από το ψυγείο έως το κινητό.[/caption] Με την νέα εφαρμογή iTunes Movies and TV Shows, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υπάρχουσα βιβλιοθήκη του iTunes και να περιηγηθούν στο iTunes Store για να αγοράσουν ή να νοικιάσουν περιεχόμενο. Με την υποστήριξη της εφαρμογής Apple AirPlay 2 θα μπορούν να αναπαράγουν περιεχόμενο από τις συσκευές Apple που διαθέτουν (iPhone, iPad, Mac) απευθείας στις τηλεοράσεις Samsung Smart. Παράλληλα, έχουν πια ενσωματωθεί οι εφαρμογές Amazon Alexa¹ και Google Assistant¹, έτσι ώστε οι χρήστες να ανάβουν ή να σβήνουν την τηλεόρασή τους, να ελέγχουν τα επίπεδα ήχου μέσω απλής φωνητικής εντολής και πολλά άλλα.

    Ambient Mode: Προσαρμόζεται σε σένα και καθετί γύρω σου

    Μέσω της λειτουργίας Ambient Mode, οι τηλεοράσεις QLED της Samsung μπορούν να παρέχουν χρήσιμες καθημερινές πληροφορίες, όπως η ώρα, ο καιρός και οι τίτλοι ειδήσεων, ή να προβάλλουν περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες και έργα τέχνης. Επιπλέον, μια ευρύτερη ποικιλία θεμάτων είναι διαθέσιμη, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διακοσμήσουν τους εσωτερικούς χώρους τους και να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να συγχρονίσουν τις ambient οθόνες τους με αναπαραγωγή μουσικής, όταν η τηλεόραση είναι σε κατάσταση αδράνειας. Ένας αυτόματος αισθητήρας ελέγχου φωτός έχει τοποθετηθεί στην τηλεόραση για να παρέχει τη βέλτιστη φωτεινότητα για τον περιβάλλοντα χώρο, ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση ενέργειας. 1. Η διαθεσιμότητα του Google Assistant/Amazon Alexa εξαρτάται από την περιοχή.  2. Η χρήση των υπηρεσιών προϋποθέτει την ύπαρξη ενεργού λογαριασμού ή συνδρομής.