Samsung: 10 εκ. αποστολές αναδιπλούμενων smartphones το 2021

    Έχουν μείνει μόνο μερικές εβδομάδες για την εκδήλωση Unpacked της Samsung, στην οποία η Κορεάτικη εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει μεταξύ άλλων τις επόμενες γενιές των αναδιπλούμενων συσκευών Fold…

    samsung-foldables
    Έχουν μείνει μόνο μερικές εβδομάδες για την εκδήλωση Unpacked της Samsung, στην οποία η Κορεάτικη εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει μεταξύ άλλων τις επόμενες γενιές των αναδιπλούμενων συσκευών Fold και Flip. Πρόσφατα, η εταιρεία έκανε επίσης γνωστό ότι οι αποστολές των αναδιπλούμενων φορητών συσκευών της ξεπέρασαν τις 10 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε μία ανάρτηση στο Samsung Newsroom, ο TM Roh, Πρόεδρος και Επικεφαλής του τμήματος MX (Mobile eXperience) της Samsung Electronics έκανε λόγο για «300% αύξηση στις αποστολές αναδιπλούμενων φορητών συσκευών σε σύγκριση με το 2020» με τον ίδιο να αναμένει ότι αυτός ο «ταχύς ρυθμός ανάπτυξης» θα συνεχιστεί. Οι περισσότεροι από τους πελάτες της Samsung που προτίμησαν να επενδύσουν σε μία αναδιπλούμενη συσκευή της επίλεξαν σε ποσοστό 70% το «Flip», που είναι τύπου «clamshell» έναντι του «Fold». Το παραπάνω δεν αποτελεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη ότι το Flip είναι οικονομικότερο ωστόσο η Samsung είχε παραδεχτεί πρόσφατα ότι το Flip 3, προφανώς λόγω του σχεδιασμού του, έδωσε περισσότερα κίνητρα στους χρήστες να αλλάξουν μάρκα κινητού από ότι οι ναυαρχίδες της. Οι αριθμοί που έδωσε η Samsung στη δημοσιότητα είναι αρκετά υψηλότεροι από αυτούς που είχε δημοσιεύσει η εταιρεία ερευνών IDC πάντως. Σε μία έκθεση της, η εταιρεία International Data Corporation τον περασμένο Φεβρουάριο είχε κάνει λόγο για συνολικές αποστολές για τα Flip και Fold (σε παγκόσμιο επίπεδο) που έφτασαν τις 7,1 εκατομμύρια για το 2021. Όπως και να έχει, το τμήμα MX (Mobile eXperience) της Samsung σημείωσε αύξηση στα έσοδα πέρυσι, τόσο χάρη στις υψηλές πωλήσεις των συσκευών foldable της εταιρείας όσο και χάρη στις πωλήσεις της σειράς Galaxy S. Εκτός από την ενημέρωση για τις πωλήσεις των αναδιπλούμενων συσκευών της Samsung, ο κ. TM Roh επιβεβαίωσε επίσης ότι στην επερχόμενη εκδήλωση Unpacked, θα παρουσιαστούν τα νέα μοντέλα Flip και Fold.
    «Είναι συναρπαστικό να βλέπω ανθρώπους να ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να κάνουν περισσότερα από τα πράγματα που αγαπούν με το νέο αναδιπλούμενο μας... Στην επερχόμενη εκδήλωση Unpacked στις 10 Αυγούστου, θα διαπιστώσετε ότι ο αντίκτυπος της καινοτομίας μας δεν αφορά μόνο το τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία. Έχει να κάνει με το τι μπορείτε να κάνετε εσείς. Αντλήσαμε για ακόμη μία φορά έμπνευση από την σημαντικότερη πηγή -τους χρήστες Galaxy- για να ξεπεράσουμε τα όρια του τι είναι δυνατόν. Ανυπομονώ να σας δείξω τις δυνατότητες των νέων αναδιπλούμενων Samsung Galaxy ως τα απόλυτα εργαλεία παραγωγικότητας και αυτοέκφρασης».
    Η επερχόμενη εκδήλωση Unpacked της Samsung θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου στις 16:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά στο Samsung.com και στο κανάλι της Samsung στο YouTube.