Plaisio @ MWC 2023 | OnePlus: Παρουσίασε το OnePlus 11 Concept με Active CryoFlux  

    Το OnePlus 11 Concept αποτελεί ένα smartphone της γνωστής εταιρείας που σχεδιάστηκε με στόχο να επιδείξει το νέο σύστημα ψύξης της εταιρείας με την ονομασία Active CryoFlux. Η συσκευή βρισκόταν στο…

    Oneplus-11-Concept-Main
    Το OnePlus 11 Concept αποτελεί ένα smartphone της γνωστής εταιρείας που σχεδιάστηκε με στόχο να επιδείξει το νέο σύστημα ψύξης της εταιρείας με την ονομασία Active CryoFlux. Η συσκευή βρισκόταν στο περίπτερο της δημοφιλούς εταιρείας και δεν χάσαμε την ευκαιρία να την περιεργαστούμε.
    Αν και το OnePlus 11 Concept βασίζεται στο γνωστό OnePlus 11, εντούτοις εφοδιάζεται με μία νέα λύση ψύξης που ακολουθεί το ίδιο «σκεπτικό» με τις λύσεις υδρόψυξης κλειστού βρόγχου που συναντούμε στους υπολογιστές. Απλώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση το σύστημα υδρόψυξης έχει «σμικρυνθεί» αρκετά ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί στο λεπτό και μικρού μεγέθους σασί ενός κινητού. Το σύστημα υδρόψυξης μινιατούρα,  αποτελείται από μία κεραμική πιεζοηλεκτρική μικροαντλία, η οποία αναλαμβάνει να κυκλοφορήσει το ψυκτικό μέσο, ένα ειδικό δηλαδή υγρό, μέσω μιας σειράς αυλακώσεων/σωληνώσεων μεταξύ του άνω και κάτω τμήματος ενός διαφράγματος. Η μικροαντλία που καταλαμβάνει όγκο λιγότερο από 0,2 cm² στη συσκευή κυκλοφορεί το υγρό σε μία σωλήνωση που λειτουργεί ως ψύκτρα και ψυγείο ταυτόχρονα. [caption id="attachment_96362" align="alignnone" width="900"] ©2023 Plaisio Computers[/caption] Το υγρό, αναλαμβάνει να «απορροφήσει» τη θερμότητα από τον επεξεργαστή (ή και άλλα εξαρτήματα της συσκευής όπως είναι η μπαταρία) και ψύχεται κατά τη διάρκεια της διαδρομής του στις σωληνώσεις πριν επιστρέψει στην μικροαντλία σε αυτή τη διάταξη κλειστού βρόγχου. Σύμφωνα με την εταιρεία OnePlus, το ενεργό σύστημα ψύξης Active CryoFlux μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία κατά 2,1°C (με αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης κατά περίπου 3-4 καρέ σε ένα παιχνίδι) ενώ κατά τη διάρκεια της φόρτισης, η θερμοκρασία της συσκευής παρουσιάζεται μειωμένη κατά 1,6°C (που συνεπάγεται περίπου 30-45 δευτερόλεπτα κέρδους στη διάρκεια της διαδικασίας φόρτισης). Το OnePlus 11 Concept διαθέτει «ημιδιάφανο» κάλυμμα στο πίσω μέρος, που ήταν και μερικώς φωτιζόμενο (όπως και το στρογγυλό camera bump περιμετρικά), ώστε το σύστημα Active CryoFlux να δείχνει εντυπωσιακότερο. Σε ερώτηση μας, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει αν σκοπεύει η εταιρεία να φέρει την τεχνολογία σε κάποια συσκευή παραγωγής. Το μέλλον θα δείξει!
    Για περισσότερα νέα, περισσότερη τεχνολογία και περισσότερο MWC Barcelona 2023, επισκεφθείτε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου!