Plaisio @ MWC 2022 | MateStation X: Νέο All-in-One PC από την HUAWEI

    Σε μερικές σπουδαίες ανακοινώσεις προχώρησε η γνωστή Κινέζικη εταιρεία HUAWEI, ανάμεσα στις οποίες είναι και ένα νέο all-in-one PC με την ονομασία MateStation X, το οποίο μπορέσαμε να δούμε από κοντά…

    MateStation-X-Main
    Σε μερικές σπουδαίες ανακοινώσεις προχώρησε η γνωστή Κινέζικη εταιρεία HUAWEI, ανάμεσα στις οποίες είναι και ένα νέο all-in-one PC με την ονομασία MateStation X, το οποίο μπορέσαμε να δούμε από κοντά στο MWC 2022.

    Ο υπολογιστής είναι κατασκευασμένος ως επί το πλείστον από κράμα αλουμινίου και κάνει χρήση «unibody design» που χαρίζει μία «νότα» υψηλής αισθητικής. Το σύστημα ηχείων, αφού φτάσαμε να μιλάμε για… νότες, σχεδιάστηκε με τη συνεργασία της Γαλλικής φίρμας Devialet. To σύστημα ηχείων αποτελείται από δύο ηχεία ισχύος 5W και ένα woofer ισχύος 10W. 

    Το MateStation X διαθέτει μία υψηλής ανάλυσης οθόνη 28,2 ιντσών τεχνολογίας LCD IPS ανάλυσης 3.840 x 2.560 pixels με αναλογία πλευρών 3:2, η οποία καλύπτει το 98% του χρωματικού χώρου DCI-P3. Επιπλέον, επιδεικνύει ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz και φωτεινότητα 500 nits.

    [caption id="attachment_78050" align="alignnone" width="1200"] HUAWEI @ MWC Barcelona 2022, ©2022 Plaisio Computers[/caption]

    Ο εν λόγω all-in-one υπολογιστής βασίζεται σε πλατφόρμα της AMD και στο εσωτερικό του (στη βασική έκδοση) φιλοξενεί έναν επεξεργαστή Ryzen™ 5 5600H μαζί με 16GB RAM (DDR4-3200) και 512GB PCIe NVMe SSD. Η γνωστή κατασκευάστρια προσφέρει το σύστημα και με τον ισχυρότερο Zen 3 επεξεργαστή (Cezanne H) Ryzen™ 7 5800H που έχει δύο περισσότερους πυρήνες και τέσσερα παραπάνω επεξ. νήματα από τον Ryzen™ 5 5600H. Επιπλέον, υπάρχει επιλογή για 1TB PCIe NVMe SSD.

    Από άποψη συνδεσιμότητας και δικτύωσης διαθέτει δύο υποδοχές USB-C και δύο USB-A, μία υποδοχή για ακουστικά (3.5mm), Bluetooth και WiFi 6. Επιπλέον υπάρχει μία webcam ανάλυσης 720p. Ο υπολογιστής συνοδεύεται από ένα ασύρματης τεχνολογίας πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και ένα ποντίκι, επίσης τεχνολογίας Bluetooth®. 

    Το λογισμικό του υπολογιστή, δεν είναι άλλο από την νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, Windows 11. Στο λογισμικό περιλαμβάνεται και το Super Device, μια νέα εφαρμογή της Κινεζικής εταιρείας η οποία κάνει τη διασύνδεση των συσκευών της παιχνιδάκι ακόμα και αν αυτές προέρχονται από διαφορετική κατηγορία, για πιο εύκολη ανταλλαγή περιεχομένου.

    Σύμφωνα με τη HUAWEI, το MateStation X θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο β’ τρίμηνο του έτους, με τιμή 2199€.

    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την MWC Barcelona 2022 και την αποστολή μας στην Βαρκελώνη!