Plaisio @ IFA 2022 | Zenbook 17 Fold OLED: Ξεδιπλώνοντας την δημιουργικότητα!

    Πρώτη μέρα στο Βερολίνο και στο πλαίσιο της φετινής IFA Berlin είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο 2022 ASUS IFA Media Day και θαυμάσουμε από κοντά το νέο αναδιπλούμενο σύστημα της ASUS, Zenbook 17…

    ASUS-FLD17-IFA22-114
    Πρώτη μέρα στο Βερολίνο και στο πλαίσιο της φετινής IFA Berlin είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο 2022 ASUS IFA Media Day και θαυμάσουμε από κοντά το νέο αναδιπλούμενο σύστημα της ASUS, Zenbook 17 Fold OLED!
    Εξαιρετικά ευέλικτο και «πολυτάλαντο», εφοδιασμένο με Windows 11 Pro, το εν λόγω υπερφορητό σύστημα δημιουργήθηκε για να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία χρήσης, χάρη σε μία εκπληκτική οθόνη αφής OLED (FOLED) 17,3 ιντσών που αναδιπλώνεται εύκολα, περιορίζοντας τις διαστάσεις του στις 12,5 ίντσες και καθιστώντας το μικρότερο από ένα φύλλο φωτοτυπικού χαρτιού. Πιστοποιημένη από την PANTONE® και την TÜV Rheinland, η λεπτή 2,5Κ (2560 x 1920) OLED NanoEdge του Zenbook 17 Fold OLED παρέχει μία πραγματικά εκθαμβωτική εμπειρία θέασης, με ολοζώντανα χρώματα, βαθύ μαύρο, 100% κάλυψη του χρωματικού χώρου DCI-P3 και συμβατότητα με την τεχνολογία Dolby Vision® (έως και 500nits HDR, 1,000,000:1, 1,07 δισ. χρώματα). [caption id="attachment_87536" align="alignnone" width="900"] ©2022 Plaisio Computers[/caption] Τα έξυπνα User Modes (Laptop, Desktop, Tablet, Reader, Extended), το αποσπώμενο πληκτρολόγιο ASUS ErgoSense Bluetooth® και το touchpad το μετατρέπουν σε έναν ισχυρό φορητό υπολογιστή με όλες τις δυνατότητες ενός επεξεργαστή Intel® Core™ 12ης γενιάς (του 10πύρηνου Intel® Core™ i7-1250U στην προκειμένη περίπτωση). [caption id="attachment_87535" align="alignnone" width="900"] ©2022 Plaisio Computers[/caption] Άλλωστε, το Zenbook 17 Fold OLED σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Intel, εξού και η παρουσία του Josh Newman (VP and GM of Mobile Innovation, Intel) επί σκηνής. Την εικόνα του ολοκληρώνει ένα εκπληκτικό ηχοσύστημα 4 ηχείων Dolby Atmos® της Harman Kardon και ένα καινοτόμο σύστημα κάμερας, το οποίο αποτελείται από μία 5.0 MP AI Webcam, μια κάμερα HD IR για γρήγορη σύνδεση (μέσω Windows Hello) και έναν αισθητήρα χρώματος για αυτόματο έλεγχο της φωτεινότητας και της θερμοκρασίας χρώματος. Η κατασκευάστρια ισχυρίζεται πως όλα αυτά διπλώνουν με ακρίβεια κατά μήκος ενός σχεδιασμένου (σχεδόν... αόρατου) μεντεσέ 180 μοιρών, ο οποίος έχει δοκιμαστεί για να αντέχει σε πάνω από 30.000 κύκλους ανοίγματος και κλεισίματος. [caption id="attachment_87530" align="alignnone" width="900"] ©2022 Plaisio Computers[/caption]
    Μία «κινηματογραφική» οθόνη στα χέρια σου…
    Η οθόνη του Zenbook 17 Fold OLED έχει την καλύτερη χρωματική γκάμα στην κατηγορία του! Αναπαράγει χρώματα με εξαιρετική ακρίβεια για γραφικά επαγγελματικού επιπέδου, καθιστώντας το ιδανικό για επαγγελματική και δημιουργική εργασία ή για όποιον θέλει απλώς να απολαύσει την καλύτερη πιστότητα χρώματος. [caption id="attachment_87532" align="alignnone" width="900"] ©2022 Plaisio Computers[/caption] Μια οθόνη OLED, λόγω της φύσης των ειδικών οργανικών ενώσεων εκπομπής φωτός που χρησιμοποιεί, μειώνει το επιβλαβές μπλε φως έως και 70% σε σύγκριση με τις οθόνες LCD, καθιστώντας την εξαιρετικά απαλή για τα μάτια και περιορίζοντας τον κίνδυνο βλάβης του αμφιβληστροειδούς.
    350% πιο δυνατός ήχος, μηδενική παραμόρφωση
    Ο «έξυπνος» ενισχυτής δύο καναλιών είναι εξοπλισμένος με ένα πανίσχυρο τσιπ DSP που επιτρέπει στα διπλά ηχεία να αποδώσουν στη μέγιστη δυνατή ένταση, ελαχιστοποιώντας τις παραμορφώσεις και εμποδίζοντας την -σε βάθος χρόνου- φθορά των ευαίσθητων πηνίων τους. Η δημιουργία και οι εμπειρίες ήχου σε βίντεο, ταινίες, μουσική ή video games δεν ήταν ποτέ καλύτερες!
    Τεχνολογία ήχου ακύρωσης θορύβου AI επόμενου επιπέδου
    Με την απομακρυσμένη εργασία και τις βιντεοκλήσεις να αποτελούν πλέον καθημερινές συνήθειες, το Zenbook 17 Fold OLED διαθέτει τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβου ASUS AI για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αλγορίθμους μηχανικής μάθησης, είναι σε θέση να απομονώνει τον θόρυβο από την ανθρώπινη ομιλία. [caption id="attachment_87541" align="alignnone" width="900"] ©2022 Plaisio Computers[/caption] Το ClearVoice Mic της εφαρμογής MyASUS μπορεί να φιλτράρει τον θόρυβο και να ισορροπήσει κάθε φωνή κατά τη λειτουργία Multi-presenter (από διαφορετικές θέσεις), εξασφαλίζοντας έτσι βέλτιστη ποιότητα συνομιλιών.
    Μια πρωτόγνωρη εμπειρία πληκτρολόγησης
    Το εξαιρετικά λεπτό πληκτρολόγιο Bluetooth® ASUS ErgoSense 5,5 mm και η επιφάνεια αφής προσφέρουν άνετη πληκτρολόγηση και αυξημένη ακρίβεια πληκτρολόγησης. Η επιφάνεια αφής (touchpad) με ομαλή ολίσθηση έχει σχεδιαστεί για απαλή αίσθηση. Η ειδική επίστρωση στην επιφάνεια αφής μας είναι υδρόφοβη, ενώ υπάρχει μια επίστρωση υψηλής ποιότητας PVD κατά των δακτυλικών αποτυπωμάτων που εξασφαλίζει εξαιρετική αντοχή στη φθορά. [caption id="attachment_87531" align="alignnone" width="900"] ©2022 Plaisio Computers[/caption]
    Καινοτόμο, εξυπνότερο και ασφαλέστερο σύστημα κάμερας
    Το να αποκαλέσουμε το Zenbook 17 Fold OLED απλά «έξυπνο» θα ήταν μάλλον… υποτιμητικό, καθώς είναι γεμάτο με μερικές από τις πιο πρόσφατες έξυπνες λειτουργίες άνεσης και ασφάλειας της ASUS, οι οποίες κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, ασφαλέστερη και πιο παραγωγική. Η κάμερα υπερύθρων HD με AdaptiveLock τροφοδοτείται από το νέο ελεγκτή Visual Sensing της Intel. Τροφοδοτούμενη από Τεχνητή Νοημοσύνη, η εν λόγω λειτουργία αντιλαμβάνεται πότε απομακρύνεσαι από το φορητό υπολογιστή και τον κλειδώνει αυτόματα για μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ συνδέεται αμέσως όταν πλησιάζεις. Παράλληλα, όταν ο χρήστης κοιτάζει μακριά από την οθόνη, αυτή μειώνει τη φωτεινότητα για εξοικονόμηση μπαταρίας.
    Συνδεσιμότητα επόμενης γενιάς
    Διατηρώντας το προφίλ του σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα (0,87 ~ 1,29 cm), ενσωματώνει δύο θύρες Thunderbolt™ 4 USB-C συν μια σύνθετη υποδοχή ήχου 3,5 mm με ένα κουμπί έντασης και λειτουργίας. [caption id="attachment_87539" align="alignnone" width="900"] ©2022 Plaisio Computers[/caption] Καλύπτοντας κάθε ανάγκη, οι θύρες αυτές παρέχουν δυνατότητα «έξυπνης» φόρτισης (άρα μπορεί να αναπληρώσει την ενέργειά του και με φορτιστές τρίτων κατασκευαστών), υποστήριξη Power Delivery αλλά και DisplayPort.
    Ανθεκτικότητα στρατιωτικών προδιαγραφών
    Το Zenbook 17 Fold OLED έχει υποβληθεί σε δοκιμές αντοχής και αξιοπιστίας βάσει του εξαιρετικά απαιτητικού στρατιωτικού προτύπου MIL-STD 810H. Είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε αντίξοες συνθήκες όπως μεγάλο υψόμετρο, χαμηλές θερμοκρασίες και ακραία υγρασία. Επιπρόσθετα, έχει περάσει με επιτυχία όλες τις δοκιμές αξιολόγησης της ASUS που ξεπερνούν κατά πολύ τα στάνταρ της αγοράς. [caption id="attachment_87537" align="alignnone" width="900"] ©2022 Plaisio Computers[/caption]
    Περισσότερες οθόνες, περισσότερη ευελιξία
    Το GlideX (cross-device screen-sharing) είναι μία λύση κοινής χρήσης οθόνης πολλαπλών συσκευών. Προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια και καλύτερη ποιότητα οθόνης για δουλειά και παιχνίδι, ενσύρματα ή ασύρματα. Με το Screen Mirror η οθόνη του μπορεί να «προβληθεί» απευθείας σε ένα άλλο PC για ευκολότερη πληκτρολόγηση. Το Screen Extend παρέχει επιπρόσθετο χώρο, μετατρέποντάς το σε δευτερεύουσα οθόνη. [caption id="attachment_87543" align="alignnone" width="900"] ©2022 Plaisio Computers[/caption] Το εξελιγμένο λογισμικό ScreenXpert 3 σε βοηθά να διαχειρίζεσαι τα παράθυρα εφαρμογών σε οθόνες που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σου. Επίσης, σου επιτρέπει να ενεργοποιείς και να απενεργοποιείς την κάμερα ή το μικρόφωνό σου και να ελέγχεις την κατάστασή τους από την οθόνη του υπολογιστή σου χωρίς να χρησιμοποιείς το πληκτρολόγιο. Η αυτοματοποίηση της ροής εργασίας επιτρέπει μια ομαλότερη διεξαγωγή οποιουδήποτε έργου, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. [caption id="attachment_87545" align="alignnone" width="900"] ©2022 Plaisio Computers[/caption] Η κυκλοφορία του Zenbook 17 Fold OLED έχει οριστεί για το 4ο τρίμηνο του έτους (σε σύντομο χρονικό διάστημα δηλαδή), με την τιμή λιανικής πώλησης να αγγίζει τα €3.999. Και θα το βρεις -που αλλού- στα καταστήματα Πλαίσιο και στο plaisio.gr!