Plaisio Blog

Plaisio Expert | Desktop PCs: Σταθερά στην κορυφή!

Γρήγοροι επεξεργαστές, μητρικές κάρτες με ευέλικτη συνδεσιμότητα, κάρτες γραφικών για κάθε χρήση, ταχύτατες αποθηκευτικές μονάδες, ξεχωριστές οθόνες, συστήματα ψύξης και εργονομικά περιφερειακά: υπάρχει λόγος που ο σταθερός υπολογιστής «αντέχει» και υπερέχει μετά από τόσες δεκαετίες!

Είτε πρόκειται για κάποιον συναρμολογημένο είτε για κάποιον Build to Order σταθερό (desktop) υπολογιστή, τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται από ένα σύστημα της εν λόγω κατηγορίας είναι πολλά – όπως και οι συνδυασμοί εξαρτημάτων/περιφερειακών που σου επιτρέπουν να δώσεις έμφαση σε αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι.

Τηλεκπαίδευση ή τηλεργασία; Επιχειρηματίας; Δημιουργός περιεχομένου ή επαγγελματίας στο χώρο της φωτογραφίας; Gamer; Ο ανοικτού χαρακτήρα σχεδιασμός του σταθερού υπολογιστή σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα προσωποποιημένο σύστημα. Η ευέλικτη αυτή λογική σου επιτρέπει π.χ. να επενδύσεις αρχικά σε μία καλή κάρτα γραφικών ή μία οθόνη και, εφόσον χρειαστείς ικανότερη, να την αντικαταστήσεις στο μέλλον.

Ο Plaisio Expert ξεχώρισε για εσένα μερικά από τα καλύτερα (ανά κατηγορία) σταθερά υπολογιστικά συστήματα, αναλύοντας τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους, ώστε να κάνεις την κατάλληλη επιλογή για την κατάλληλη δουλειά.

Και με το Πρόγραμμα €πιστροφή της Eurobank το όφελός σου είναι τώρα διπλό!

SOHO (Small Office/Home Office)

Σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο, όπου οι απαιτήσεις συνεχώς αυξάνονται, τα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας σου δίνουν τη δυνατότητα να εργάζεσαι από το σπίτι, να ψυχαγωγείσαι, να αποθηκεύεις και να επεξεργάζεσαι φωτογραφίες, βίντεο, αγαπημένα μουσικά κομμάτια και αρχεία γραφείου.

Παράλληλα, παρέχουν δυνατότητα άμεσης και εύκολης αντικατάστασης οποιουδήποτε εξαρτήματος ή περιφερειακού, μέσα από μια τεράστια γκάμα υλικών. Και όλα αυτά χωρίς να «σπάσεις τον κουμπαρά».

Turbo-X Sphere SK1350 Desktop PC

Η αξιόπιστη, τεχνολογίας Ultra Durable® μητρική GIGABYTE H610M H της GIGABYTΕ αποτελεί ιδανική «βάση» για τον ισχυρό, 13ης γενιάς επεξεργαστή Intel® Core™ i5-13500, ο οποίος απογειώνει την παραγωγικότητά σου με 14 φυσικούς πυρήνες και 20 υπολογιστικά νήματα.

© Intel Corporation

Σε συνδυασμό με 16GB μνήμης DDR5-4800, αποθηκευτική μονάδα SSD (2,5″) χωρητικότητας 500GB και τα ενσωματωμένα στον επεξεργαστή Intel® UHD 770 Graphics, το Turbo-X Sphere SK1350 μπορεί να ανταπεξέλθει επιτυχώς σε κάθε εργασία που θα του αναθέσεις.

Image Credit: © 2023 Plaisio Computers

Η μητρική του υποστηρίζει το πρότυπο PCIe 4.0 και επομένως μπορείς να απολαμβάνεις όλα τα οφέλη του ταχύτατου δίαυλου (αυξημένο bandwidth, υψηλότερες ταχύτητες κ.ά.). Και με λειτουργικό σύστημα Windows 11 Home, το εν λόγω σταθερό υπολογιστικό σύστημα μπορεί να ανταποκριθεί με άνεση σε οποιαδήποτε εργασία γραφείου και εφαρμογή.

Gaming Paradise: Εσύ ακόμα μετράς… καρέ;

Αν ασχολείσαι με το gaming χρειάζεσαι έναν ισχυρό σταθερό υπολογιστή, ένα σύστημα με τεχνικές προδιαγραφές ικανές να σου προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία – είτε παίζεις «σόλο» είτε είσαι φαν των esports.

Θα χρειαστείς έναν ισχυρό επεξεργαστή, μία νέα κάρτα γραφικών με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες απεικόνισης, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και επαρκή μνήμη (RAM) για να εγκαταστήσεις αλλα και να «σηκώσεις» – χωρίς αντίκτυπο στην απόδοση – τα πλέον απαιτητικά AAA games, σύστημα ψύξης για «αθόρυβες» αποστολές μα κυρίως για χαμηλές θερμοκρασίες.

Turbo-X Erebus E5518 Desktop PC

Βασισμένο στην Ultra Durable™ μητρική GIGABYTE A520M DS3H — η οποία χρησιμοποιεί 5+3 Phases Pure Digital VRM με Low RDS(on) MOSFETs για να προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια στην παράδοση ισχύος ακόμα και στα πιο ευαίσθητα ή απαιτητικά σε ισχύ υποσυστήματα — το Turbo-X Erebus E5518 Desktop PC έχει ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις το παιχνίδι, με δυνατότητες μελλοντικής αναβάθμισης.

© 2023 Plaisio Computers

Ενσωματώνει τον 6πύρηνο επεξεργαστή AMD Ryzen™ 5500, διακριτή κάρτα γραφικών NVIDIA® GeForce® GTX 1650 με 4GB μνήμης GDDR6, 16GB μνήμης DDR4-3200 και ταχύτατη αποθηκευτική μονάδα PCIe® NVMe™ M.2 SSD χωρητικότητας 512GB εξασφαλίζει υψηλές ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης, καθώς και ικανοποιητικό χώρο για τα Windows 11 Home, τα αρχεία και τις εφαρμογές σου.

Premium/Creator: Ασύγκριτες επιδόσεις

Θέλεις να μεταμορφώσεις το δωμάτιο σου σε σχεδιαστήριο ή στούντιο; Μπορείς. Θέλεις να «στριμάρεις» τα αγαπημένα σου games με… αέρα πρωταθλητή; Μπορείς. Θέλεις να απολαμβάνεις ταινίες με ήχο κινηματογραφικών προδιαγραφών; Μπορείς. Θέλεις να λάβεις μέρος σε διαδικτυακά πρωταθλήματα; Μπορείς.

Τα κορυφαία GenX-Series Desktop PCs ενσωματώνουν ΠΡΩΤΑ τους ισχυρότερους επεξεργαστές, τις ταχύτερες μνήμες (RAM), τις καλύτερες αποθ. μονάδες αλλά και τις πιο πρόσφατες high-end GPUs των μεγαλύτερων κατασκευαστών, για την απρόσκοπτη εκτέλεση απαιτητικών εφαρμογών ή σύγχρονων AAA gaming τίτλων.

Turbo-X GenX Elite Shark 4390 Desktop PC

Βασισμένο στο εντυπωσιακό ELITE SHARK CA700, με εμφάνιση που κόβει την ανάσα, το Turbo-X GenX Elite Shark 4390 Desktop PC καταβροχθίζει τον ανταγωνισμό!

Image Credit: © 2023 Plaisio Computers

Το πανίσχυρο σύστημα της σειράς Turbo-X Gen X βασίζεται σε μία πληθωρική μητρική με το κορυφαίο Intel® Z790 Express Chipset και ενσωματώνει τον πανίσχυρο 13ης γενιάς επεξεργαστή Intel® Core™ i9-13900K σε συνδυασμό με την απόλυτη κάρτα γραφικών GeForce® RTX™ 4090.

Βασισμένη στην ενεργειακά αποδοτικότερη αρχιτεκτονική Ada Lovelace της NVIDIA, η «θηριώδης» κάρτα γραφικών σε συνδυασμό με την νέα βελτιωμένη τεχνολογία DLSS 3 (Deep Learning Super Sampling 3) προσφέρει διπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με το παρελθόν.

Image Credit: © 2023 Plaisio Computers

Το Elite Shark 4390 Desktop PC ενσωματώνει επίσης δύο αρθρώματα μνήμης DDR5-5200 DRAM μεγέθους 32GB έκαστο και μία αποθηκευτική μονάδα PCIe® NVMe™ M.2 SSD χωρητικότητας 1TB. H ομαλή λειτουργία του συστήματος διασφαλίζεται από ένα σύστημα υδρόψυξης κλειστού κυκλώματος με δύο ανεμιστήρες 120mm ΑRGB και ένα αθόρυβο, εξαιρετικής ποιότητας τροφοδοτικό 1.000W με πιστοποίηση 80 PLUS® Gold.

Image Credit: © 2023 Plaisio Computers

Και μην ξεχνάς: ως Πλαίσιο μπορούμε να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις το σταθερό υπολογιστή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου ή να σου τον συναρμολογήσουμε (εφόσον το επιθυμείς), να σου τον παραδώσουμε έτοιμο με όλα του τα συνοδευτικά έγγραφα και 100% ελεγμένο, ώστε να δουλεύει στην εντέλεια!

H ενέργεια 20% €πιστροφή ισχύει από 18/09/2023 έως και 30/09/2023 και αφορά Desktop & Laptop αξίας 199€ και άνω, έκαστο. Όροι & προϋποθέσεις στο eurobank.gr/epistrofi. Εξαιρούνται τα προϊόντα, Apple, BTO & MTO, Refurbished, Business & Brand Desktops και προϊόντα κατόπιν παραγγελίας.

Avatar

Β. Ορφανίδης

Techie | Cinephile | Avid Gamer | Star Wars Fan | Whovian | Photographer | Coffee Addict | Biker